Tavaly több mint 150 cikk, rádiós és híradós tudósítás jelent meg a versenyről, ami jelentős mértékben hozzájárult a fagylalt népszerűsítéséhez. A médiafigyelemnek és a pozitív visszhangnak köszönhetően a versenyen induló egyes cukrászdák forgalma átlagosan 15 százalékkal nőtt – mondta Fekete Tamás, a szervezet elnöke.
A Balaton fagyija: egy igazi turisztikai attrakció
Mint mondta: a Balaton fagyija verseny nem csupán egy gasztronómiai esemény, hanem egy igazi turisztikai attrakció, amely a Balaton régió gazdasági életére is pozitív hatást gyakorol. A versenynek köszönhetően a cukrászdák nemcsak a szezonális forgalmat növelik, hanem a Balaton régió imázsát is erősítik.
Fotó: Promenád Kávéház Facebook oldala
Hasonlóan vélekedik Vadócz Jenő is, szerinte a fagylaltszezon nem csak a fagylalt szerelmeseinek nyújt örömet, hanem a Balaton régió gazdasági fejlődéséhez is hozzájárul. Mint mondta:
a Balaton Fagyija verseny tavalyi nyertes íze, a Balatoni mámor névre keresztelt diós-fügés fagylalt, március 1-től biztosan kint lesz a pultban.
Ezt az ínyencséget ugyanis még télen is keresték az „legelvetemültebb” fagyikedvelő turisták. A Balatoni mámor mellett többek között készülök kardamomos szilvasorbet-val, túrófagyival vagy éppen meggyöntetes joghurtfagylalttal.