Narancsfák árnyékában született az új Unicum

Bemutatták a Zwack Unicum legújabb innovációját, az Orange Bitter-változatot, amely narancsos ízével frissességet és olaszos életörömöt képvisel a gyógynövénylikőrök között.

 Az új gyógynövénylikőr alapját a hagyományos, tölgyfahordóban érlelt Unicum adja, amely

narancspárlattal és -kivonattal gazdagítva jelenik meg Magyarország első narancsos gyógynövénylikőrjeként.

Mint ezzel kapcsolatos közleményükben írják, a részben az Etna véreként is emlegetett Sanguinello vérnarancs héjából készült narancskivonat és -párlat előállítása rendkívül összetett és különleges szakértelmet igénylő folyamat. Az új likőrben tökéletes egyensúlyba kerül a klasszikus Unicum több mint 40 féle gyógynövény adta fűszeres zamata, a narancshéj csábító illóolajaival és a természetesen friss aromákkal, amelyek intenzív illatot eredményeznek és hozzájárulnak az egyedülálló ízvilág megteremtéséhez.

 

A narancsos változat a gyógynövénylikőrjeiről elhíresült cég új, izgalmas ízvilágú innovációja
A narancsos változat a gyógynövénylikőrjeiről elhíresült cég új, izgalmas ízvilágú innovációja
Fotó: Zwack Unicum

Nem narancslikőr – ez továbbra is Unicum

Toszkána aranyló vidékei és a Zwack család hosszú évtizedek óta Olaszországhoz fűződő szoros kapcsolata ihlették az új változatot. Az új gyógynövénylikőrt a Bolgheriből származó hagyományoknak megfelelően két jégkockára töltve, friss narancsszelettel javasolt fogyasztani, valódi aperitivo stílusban.

Méltó és izgalmas taggal bővült az Unicum család: a klasszikus márkánk után a Szilva a magyar hagyományok előtt tiszteleg, a Barista Costa Rica egzotikus kávéfarmjaira repít, és most az Orange Bitter szülőföldemre, Olaszországba szólít

 mondta Zwack Sándor a most bevezetésre került új itallal kapcsolatban.

Újgenerációs ital

Mint hozzáfűzte, az új változat meghódíthatja mindazokat, akik nyitottak az új ízekre és a különleges élményekre: nem csupán az Unicum világába hoz újat, hanem az italfogyasztási kultúrában is trendteremtő.

Stílusa, életigenlő könnyedsége illik bármilyen alkalomhoz, a város zsongásához, az éjszaka lüktetéséhez, egy baráti találkozó vidámságához vagy randevú meghittségéhez.

 

Az új változat november 14-től országosan, számos gasztronómiai egységben, az Unicum Ház mintaboltjában és a Zwack webshopon már elérhető.

 


Döntött a szaktárca a felszolgálási díjról és a borravalóról

Döntött a szaktárca a felszolgálási díjról és a borravalóról 

Az NGM új intézkedéseket vezet be a felszolgálási díj maximalizálása, valamint az adómentes borravaló teljes körű biztosítása érdekében.
Újraértelmezett ünnepváró gasztronómia – a város felett

Újraértelmezett ünnepváró gasztronómia – a város felett 

Újragondolt ízvilág és a téli hónapokban, a közelgő ünnepek alatt, elérhető, modern luxussal teli gasztroélmény.
Megvan a világ első Michelin-csillagos fagylaltozója

Megvan a világ első Michelin-csillagos fagylaltozója 

Tajvan gasztronómiai világában a fejlődés töretlen, amit a sziget legújabb Michelin-kalauza is bizonyít.
A mogyoró- és diófélékre allergiás gyerekek szülei a következő tanévtől fellélegezhetnek

A mogyoró- és diófélékre allergiás gyerekek szülei a következő tanévtől fellélegezhetnek 

Ugyanis egy most megjelent rendelet értelmében száműzik a közétkeztetésből a földimogyorót, a dióféléket és a szezámmagot.
 Beindult a bejgli-turizmus

Beindult a bejgli-turizmus  

Évente több tízezer darab bejglit vásárolnak azok vendégek, akik csak azért utaznak a Balatonra, hogy az ünnepi asztalukra különleges alapanyagokból készülő karácsonyi sütemény kerüljön.
Hobbiborászatból borélményközpont

Hobbiborászatból borélményközpont  

A Rókusfalvy Etyek idén ünnepli 25 éves fennállását.
Kacsa- és libahúsfogyasztásunkkal nem büszkélkedhetünk

Kacsa- és libahúsfogyasztásunkkal nem büszkélkedhetünk 

Hazánkban a kacsa- és a libahús fogyasztása döntően a decemberi ünnepekre esik, amelynek kivételes előfutára a novemberi Márton-nap.
Új kávéízvilág a benzinkútnál

Új kávéízvilág a benzinkútnál 

A bevezetést egy egész Európára kiterjedő kampány kíséri, amelyben egy Brazíliában született francia művész alkotásai szerepelnek.
Rántott hús-királyság a Gozsdu udvarban

Rántott hús-királyság a Gozsdu udvarban 

A rántott húsok hazai koronázatlan királya, Bíró Lajos és az általa képviselt gasztronómiai irányzat ezúttal a legturistásabb pesti városrészt, a bulituristákról elhíresült Király utcát és környékét vette be.
Átadták a felújított kecskeméti nagykereskedelmi egységet

Átadták a felújított kecskeméti nagykereskedelmi egységet 

A kecskeméti METRO áruház átalakításával fejeződött be az idén 30 éves nagykereskedelem komplex, a teljes áruházlánc megújítását célzó projektje.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.