Narancsfák árnyékában született az új Unicum

Bemutatták a Zwack Unicum legújabb innovációját, az Orange Bitter-változatot, amely narancsos ízével frissességet és olaszos életörömöt képvisel a gyógynövénylikőrök között.

 Az új gyógynövénylikőr alapját a hagyományos, tölgyfahordóban érlelt Unicum adja, amely

narancspárlattal és -kivonattal gazdagítva jelenik meg Magyarország első narancsos gyógynövénylikőrjeként.

Mint ezzel kapcsolatos közleményükben írják, a részben az Etna véreként is emlegetett Sanguinello vérnarancs héjából készült narancskivonat és -párlat előállítása rendkívül összetett és különleges szakértelmet igénylő folyamat. Az új likőrben tökéletes egyensúlyba kerül a klasszikus Unicum több mint 40 féle gyógynövény adta fűszeres zamata, a narancshéj csábító illóolajaival és a természetesen friss aromákkal, amelyek intenzív illatot eredményeznek és hozzájárulnak az egyedülálló ízvilág megteremtéséhez.

 

A narancsos változat a gyógynövénylikőrjeiről elhíresült cég új, izgalmas ízvilágú innovációja
A narancsos változat a gyógynövénylikőrjeiről elhíresült cég új, izgalmas ízvilágú innovációja
Fotó: Zwack Unicum

Nem narancslikőr – ez továbbra is Unicum

Toszkána aranyló vidékei és a Zwack család hosszú évtizedek óta Olaszországhoz fűződő szoros kapcsolata ihlették az új változatot. Az új gyógynövénylikőrt a Bolgheriből származó hagyományoknak megfelelően két jégkockára töltve, friss narancsszelettel javasolt fogyasztani, valódi aperitivo stílusban.

Méltó és izgalmas taggal bővült az Unicum család: a klasszikus márkánk után a Szilva a magyar hagyományok előtt tiszteleg, a Barista Costa Rica egzotikus kávéfarmjaira repít, és most az Orange Bitter szülőföldemre, Olaszországba szólít

 mondta Zwack Sándor a most bevezetésre került új itallal kapcsolatban.

Újgenerációs ital

Mint hozzáfűzte, az új változat meghódíthatja mindazokat, akik nyitottak az új ízekre és a különleges élményekre: nem csupán az Unicum világába hoz újat, hanem az italfogyasztási kultúrában is trendteremtő.

Stílusa, életigenlő könnyedsége illik bármilyen alkalomhoz, a város zsongásához, az éjszaka lüktetéséhez, egy baráti találkozó vidámságához vagy randevú meghittségéhez.

 

Az új változat november 14-től országosan, számos gasztronómiai egységben, az Unicum Ház mintaboltjában és a Zwack webshopon már elérhető.

 


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.