Ne nevezd így a pizzád!

(MTI) - Felháborodást okozott Szicíliában egy koppenhágai pizzéria, ahol az ismert olasz ételt a Cosa Nostra bűnszervezetet idéző nevekre keresztelték.

Pizza mafioso, Pizza Al Capone - a koppenhágai Mamma Rosa pizzéria étlapja bekerült az olasz sajtóba is. Sőt a maffiáról elnevezett fogások már az olasz belügyminiszter asztalára is felkerültek - megoldásra váró diplomáciai ügyként.
Amit a messzi Dániában szellemesnek és egzotikusnak tűnik, az egy szicíliai számára sértő lehet - hangoztatta Fabrizio Ferrandelli olasz politikus a hírt közlő szicíliai portáloknak.
Ferrandelli, aki a szicíliai tartományi testület maffiaellenes bizottságának alelnöke, családjával tartózkodott Koppenhágában. Itt látta meg a Mamma Rosa szicíliaipizza-kínálatát. A "maffiafogások" Ferrandelli szerint újabb példái annak, hogyan ferdítik el Szicília jó hírét külföldön. A politikus hozzátette, nem csupán megbotránkozásról van szó: "Az ilyesfajta viccelődés a maffia ellen küzdő összes szicíliait sérti".
Ferrandelli utalt a bécsi Don Panino étteremre, de a lengyelországi Gdanskban is létezik Al Capone Pizzéria.
Ferrandelli és a Mafia Contro szicíliai maffiaellenes mozgalom azonnali lépéseket vár Angelino Alfano olasz belügyminisztertől.

Forrás: MTI


Átadták a felújított kecskeméti nagykereskedelmi egységet

Átadták a felújított kecskeméti nagykereskedelmi egységet 

A kecskeméti METRO áruház átalakításával fejeződött be az idén 30 éves nagykereskedelem komplex, a teljes áruházlánc megújítását célzó projektje.
Ők kerültek be az Év Bortermelőjének döntőjébe

Ők kerültek be az Év Bortermelőjének döntőjébe 

Közülük egyikük nyeri el az előkelő szakmai címet.
Csúcsidőszak kacsából, libából

Csúcsidőszak kacsából, libából  

Nagyjából ilyenkor esszük meg az éves mennyiséget.
Ismét pályázhatnak egymillió forintos támogatásra a vidéki éttermek

Ismét pályázhatnak egymillió forintos támogatásra a vidéki éttermek 

Újra megjelentette Magyarország Kormánya a vidéki kis- és közepes vendéglátóipari vállalkozások versenyképességének növelését célzó támogatási programjának egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek szóló felhívását.
Pörögnek az unicumok

Pörögnek az unicumok 

Nőtt az árbevétel és gyarapodott az export.
A vendégek elismerését nyerte el a Mystery Hotel Budapest étterme

A vendégek elismerését nyerte el a Mystery Hotel Budapest étterme 

Több kategóriában hirdették ki a 2024. őszi Étterem Hét legjobb éttermeit.
30 éves a METRO – méltó módon ünnepelt

30 éves a METRO – méltó módon ünnepelt 

Partnereivel és munkatársakkal ünnepelte a METRO Nagykereskedelem magyarországi fennállásának 30. évfordulóját a Millenárison, 2024. október 24-én.
Szőlőlékóstoló rendezvény Budapesten

Szőlőlékóstoló rendezvény Budapesten 

A fővárosban rendezik az első magyar szőlőlékóstolót.
Rászálltak a hatóságok az ételfutárokra

Rászálltak a hatóságok az ételfutárokra 

Az utóbbi időben jelentősen megnövekedett a fogyasztóvédelmi hatósághoz érkezett panaszok az ételkihordó cégek tevékenységével kapcsolatban.
Elfogadott idehaza a növényi alapú életszemlélet?

Elfogadott idehaza a növényi alapú életszemlélet? 

Nyitni kell  – ez volt a Budaörsön rendezett Növényi Konferencia legfontosabb gondolata.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.