Nem kamu az új McDonald's reklámspot

A McDonald's mindig is széles körű marketing tevékenységet folytatott, de jó ideje már a rajongói oldalakra, blogokra hagyja a saját-, illetve más forgalmazók termékeinek összehasonlítását. Ezért is meglepő a McCafé kávékóstoltatáson alapuló, Ausztráliában elindított televíziós reklámkampánya.

A reklámspotban, amely Sydney utcáin készült egy fiatal hölgy járókelőket kóstoltat kétféle kávéval. A legtöbben a McCafé kávéját részesítik előnyben, egy másik meg nem nevezett piacvezető vállalat termékével szemben. Klasszikus "vak ízteszt" marketing, amelyben két ugyanolyan papírpohárban felszolgált kávé közül, a McCafé kerül ki győztesen.

A reklámspot tartalmát a tények is alátámasztják, mivel a McDonald's hálózatának egészén belül, egyre nagyobb teret nyer a McCafé koncepció. A McDonald's elnök-vezérigazgatója, Don Thompson nyilatkozata szerint, az utóbbi hat év lefolyása alatt a Mcdonald's USA-beli forgalmának egészén belül 2%-ról több mint 6%-ra növekedett a McCafé részesedése.

2009-ben a világ legnagyobb gyorsétteremláncának teljes forgalma 72,4 milliárd amerikai dollár(72.400.000.000$) volt, amelyből egyedül az USA-beli eladások 30,9 milliárd dollárt tettek ki - a chicagói Technomic piackutató cég becslése szerint.

Ez azt jelenti, hogy kizárólag az USA-ban 1,85 milliárd dollárt tett ki a McCafé kávézók forgalma, amely megegyezik az USA hatodik legnagyobb gyorsétteremláncának, a Hardee's-nek az éves forgalmával. Ausztráliában (ahol McCafé 1993-ban jelent meg), a kávézólánc piaci részesedése már meghaladja a 6%-ot.

Az első McCafé hazánkban 2003 júniusában nyitott meg, és az egész világon népszerű, különleges finomságok (sütemények, muffin, sós rágcsálnivalók, rétes, torták, stb.) ma már 34 McCafé kávézóban kaphatók szerte az országban. A 34 étterem fele vidéki városokban és Budapest környéki településeken található, s ezzel a McCafé hálózata hazánk első és egyben legnagyobb kávézólánca is. (forrás: Franchiseportál)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.