Nem mentesülnek a jogdíjfizetés alól

Nem mentesülnek a jogdíjfizetés alól a Cloudcasting kft. ügyfelei - tájékoztatta lapunkat az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület.

Az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület tudomására jutott, hogy a CloudCasting Kft. háttérzenei szolgáltatást kínál vendéglátó és kereskedelmi üzletek valamint szálláshelyszolgáltatók részére.

A CloudCasting Kft. írásban is terjesztett állítása szerint a szolgáltatását igénybe vevő üzlet, szálláshely mentesül az Artisjus felé történő nyilvános előadási jogdíjfizetési kötelezettség alól.

Az Artisjus ezúton tájékoztatja nyilvános zenefelhasználást végző partnereit a következőkről:

- az Artisjus és a Cloudcasting Kft. között nem jött létre semmilyen szerződés, megállapodás

- az Artisjusnak nincs arról tudomása, hogy a CloudCasting Kft. vagy más cég által nyújtott zeneszolgáltatásban olyan művek vagy hangfelvételek szerepelnének, amelyek az irányadó magyar jogszabály, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján ne tartoznának az Artisjus által végzett közös jogkezelési tevékenység alá. (Ennek igazolására a Cloudcasting Kft. egyoldalú állítása, illetve az általa terjesztett irat nem alkalmas.)

Mindezek alapján az Artisjus jogdíjigényét a CloudCasting Kft. által kínált és telepített háttérzene-szolgáltatás tekintetében is fenntartja. Az Artisjusnak történő jogdíjfizetés esetén továbbra is a teljes zenei világrepertoár felhasználható nyilvános (háttér)zenei előadás céljára.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.