Nem mentesülnek a jogdíjfizetés alól

Nem mentesülnek a jogdíjfizetés alól a Cloudcasting kft. ügyfelei - tájékoztatta lapunkat az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület.

Az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület tudomására jutott, hogy a CloudCasting Kft. háttérzenei szolgáltatást kínál vendéglátó és kereskedelmi üzletek valamint szálláshelyszolgáltatók részére.

A CloudCasting Kft. írásban is terjesztett állítása szerint a szolgáltatását igénybe vevő üzlet, szálláshely mentesül az Artisjus felé történő nyilvános előadási jogdíjfizetési kötelezettség alól.

Az Artisjus ezúton tájékoztatja nyilvános zenefelhasználást végző partnereit a következőkről:

- az Artisjus és a Cloudcasting Kft. között nem jött létre semmilyen szerződés, megállapodás

- az Artisjusnak nincs arról tudomása, hogy a CloudCasting Kft. vagy más cég által nyújtott zeneszolgáltatásban olyan művek vagy hangfelvételek szerepelnének, amelyek az irányadó magyar jogszabály, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján ne tartoznának az Artisjus által végzett közös jogkezelési tevékenység alá. (Ennek igazolására a Cloudcasting Kft. egyoldalú állítása, illetve az általa terjesztett irat nem alkalmas.)

Mindezek alapján az Artisjus jogdíjigényét a CloudCasting Kft. által kínált és telepített háttérzene-szolgáltatás tekintetében is fenntartja. Az Artisjusnak történő jogdíjfizetés esetén továbbra is a teljes zenei világrepertoár felhasználható nyilvános (háttér)zenei előadás céljára.


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.