Nemzetközi borászati kongresszus Tokaj-Hegyalján

Idén második alkalommal rendezi meg a Tokaj Wine Congress-t október 27-30. között a Debreceni Egyetemmel közös szervezésben Sárospatakon és számos Tokaj-hegyaljai helyszínen.

A kongresszus célja, hogy a tizenkét országból érkező külföldi szakemberek, kutatók, borászok és szőlészek előadásai által a magyar szakma képviselői átfogó, naprakész elméleti és gyakorlati ismereteket kapjanak e tudományterület friss kutatásairól, technológiai eredményeiről, valamint a szőlészethez és borászathoz kapcsolódó szolgáltatási ágazatok innovatív lehetőségeiről.

A nemzetközi szőlészeti és borászati tudományos találkozón 14 országból érkeznek szakértők, hogy megvitassák a szektor fenntarthatóságának és versenyképességének legújabb kutatási eredményeit.

Világörökségi borvidéken megrendezett kongresszuson szó esik többek között a szőlészet és borászat legújabb eredményeiről, a bor egészségre gyakorolt hatásairól, bor-és gasztroturizmusról, a borágazat versenyképességének fenntarthatóságáról, és a borászati tudományok oktatásáról.


Fotó: Tokaj Wine Congress Facebook oldala

A kongresszus hat tematikus szekcióban foglalkozik többek között a klímaváltozás hatásaival, a természetes édes borok fejlesztéseivel, a bor és egészség kapcsolatával, valamint a borturizmus és örökségvédelem kérdéseivel.

Bővebb információk a kongresszus honlapján:

A Tokaj Wine Congress plenáris előadásainak élő közvetítése online ingyenesen elérhető lesz, de regisztrációhoz kötött.


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.