Népszerű Kínában a KFC

A KFC 24 éve van jelen Kínában, a sikerének fontos eleme hogy mindig igyekszik (nem is sikertelenül) a helyiek ízlésvilágának mefelelő ízeket és konkrét ételeket is felvenni étlapjára. Helyi menüjében szerepelnek tradicionális kínai zabkását "másoló" ételek, amikben lehet sertés, uborka, gomba vagy akár záptojás - írja a Franchiseportál.

A menedzsereit is a helyi viszonyokhoz alkalmazkodva megválasztó KFC ma már a McDonald's-ot messze megelőzve a legnagyobb külföldi gyorsétteremlánc Kínában, ahol 3700 helyen van jelen. A csípős csirkefalatairól ismert franchise hálózat jó kapcsolatokat alakít ki a helyi beszállítóival. Nemrégiben a legnagyobb pekingi baromfi-feldolgozóval hozott létre vegyesvállalatot.

Mindemellett a Yum Brands további félezer Pizza Hut éttermet működtet partnereivel az országban és a kínaihoz hasonló terjeszkedési utat akarja követni Afrikában, ahol 2014-ig a duplájára, 1200-ra szeretné emelni KFC-egységek számát.

Összehasonlítva hogy olyan nyugati márkáknak mint a Dunkin' Donuts, vagy az Ebay nehézségekkel jár a kínai megjelenés, a Yumm Brands naponta nyit új éttermet. A gyorséttermek kínai piacának 40%-t teszik ki a KFC-k, a McDonald's 1000 fölötti egységszámmal 16%-os piaci részesedést tudhat magáénak. Szembetűnő még a Subway utóbbi években folytatott dinamikus terjeszkedése, melynek eredményeképpen hamarosan megszoríthatja a McDonald's-ot is.

A KFC célja Kínában, hogy 2020-ig 20,000-re növelje éttermeinek számát. A KFC óriási sikere szép pédája annak, hogy a kínában való megjelenés mennyire eredményes lehet ha egy brand jó időben érkezik, mind a termékével mind az üzletvitelével képes a helyi igényekhez igazodni, illetve kellően agresszív. (forrás: Franchiseportál)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.