Népszerű Kínában a KFC

A KFC 24 éve van jelen Kínában, a sikerének fontos eleme hogy mindig igyekszik (nem is sikertelenül) a helyiek ízlésvilágának mefelelő ízeket és konkrét ételeket is felvenni étlapjára. Helyi menüjében szerepelnek tradicionális kínai zabkását "másoló" ételek, amikben lehet sertés, uborka, gomba vagy akár záptojás - írja a Franchiseportál.

A menedzsereit is a helyi viszonyokhoz alkalmazkodva megválasztó KFC ma már a McDonald's-ot messze megelőzve a legnagyobb külföldi gyorsétteremlánc Kínában, ahol 3700 helyen van jelen. A csípős csirkefalatairól ismert franchise hálózat jó kapcsolatokat alakít ki a helyi beszállítóival. Nemrégiben a legnagyobb pekingi baromfi-feldolgozóval hozott létre vegyesvállalatot.

Mindemellett a Yum Brands további félezer Pizza Hut éttermet működtet partnereivel az országban és a kínaihoz hasonló terjeszkedési utat akarja követni Afrikában, ahol 2014-ig a duplájára, 1200-ra szeretné emelni KFC-egységek számát.

Összehasonlítva hogy olyan nyugati márkáknak mint a Dunkin' Donuts, vagy az Ebay nehézségekkel jár a kínai megjelenés, a Yumm Brands naponta nyit új éttermet. A gyorséttermek kínai piacának 40%-t teszik ki a KFC-k, a McDonald's 1000 fölötti egységszámmal 16%-os piaci részesedést tudhat magáénak. Szembetűnő még a Subway utóbbi években folytatott dinamikus terjeszkedése, melynek eredményeképpen hamarosan megszoríthatja a McDonald's-ot is.

A KFC célja Kínában, hogy 2020-ig 20,000-re növelje éttermeinek számát. A KFC óriási sikere szép pédája annak, hogy a kínában való megjelenés mennyire eredményes lehet ha egy brand jó időben érkezik, mind a termékével mind az üzletvitelével képes a helyi igényekhez igazodni, illetve kellően agresszív. (forrás: Franchiseportál)


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.