Nincs több játékfigura a gyerekmenühöz San Franciscoban

Lekerül a McDonald's étlapjáról a Happy Meal menü - a meglepő törvény bevezetésére azért került sor, mert Amerikában rengeteg az elhízott gyerek, ám a tiltás bevezetésével remélik, hogy ezt vissza tudják szorítani - írja a Napi Ász alapján a Hírszerző.

Van benne valami, hiszen sok kisgyereket kizárólag az ajándék érdekel, a hozzá járó menüt pedig csak mellékesen eszik meg. A McDonald's azonban nem ért egyet a döntéssel, mivel szerintük a Happy Meal eltörlése rombolja az imázsukat - írja a Napi Ász.

"Nagyon csalódottak vagyunk a döntés miatt. Nem a vendégeink kezdeményezték a törvény bevezetését; ők nem akarják ezt. A menühöz járó játék pedig nem reklámfogás, csak egy eszköz, amivel még szórakoztatóbbá tesszük a közös családi falatozást" - nyilatkozta Danya Proud, a McDonald's szóvivője. A fiatalkori elhízást egyáltalán nem fogja visszaszorítani a Happy Meal eltörlése. De legalább jó sok hisztiző gyerekkel lesz tele az összes étterem - mondta.

A San Francisco-i bírósági döntés nem egyedülálló, korábban már a közeli Santa Clara County is bevezette a tiltást.

Az amerikai nagyváros bírósága azonban kivételt is tesz, hiszen a döntés szerint továbbra is lehet játékfigurát adni a 600 kalória alatti ételekhez, gyümölcshöz, és zöldséghez, és az olyan italokhoz, melyek nem tartalmaznak túlzott zsír- vagy cukormennyiséget. (forrás: Napi Ász / Hírszerző / Yahoo News)


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.