Nincs több játékfigura a gyerekmenühöz San Franciscoban

Lekerül a McDonald's étlapjáról a Happy Meal menü - a meglepő törvény bevezetésére azért került sor, mert Amerikában rengeteg az elhízott gyerek, ám a tiltás bevezetésével remélik, hogy ezt vissza tudják szorítani - írja a Napi Ász alapján a Hírszerző.

Van benne valami, hiszen sok kisgyereket kizárólag az ajándék érdekel, a hozzá járó menüt pedig csak mellékesen eszik meg. A McDonald's azonban nem ért egyet a döntéssel, mivel szerintük a Happy Meal eltörlése rombolja az imázsukat - írja a Napi Ász.

"Nagyon csalódottak vagyunk a döntés miatt. Nem a vendégeink kezdeményezték a törvény bevezetését; ők nem akarják ezt. A menühöz járó játék pedig nem reklámfogás, csak egy eszköz, amivel még szórakoztatóbbá tesszük a közös családi falatozást" - nyilatkozta Danya Proud, a McDonald's szóvivője. A fiatalkori elhízást egyáltalán nem fogja visszaszorítani a Happy Meal eltörlése. De legalább jó sok hisztiző gyerekkel lesz tele az összes étterem - mondta.

A San Francisco-i bírósági döntés nem egyedülálló, korábban már a közeli Santa Clara County is bevezette a tiltást.

Az amerikai nagyváros bírósága azonban kivételt is tesz, hiszen a döntés szerint továbbra is lehet játékfigurát adni a 600 kalória alatti ételekhez, gyümölcshöz, és zöldséghez, és az olyan italokhoz, melyek nem tartalmaznak túlzott zsír- vagy cukormennyiséget. (forrás: Napi Ász / Hírszerző / Yahoo News)


A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.