Nincs tovább: a Főváros bezáratja a Sirályt

Egy hét múlva bezár Budapest egyik ikonikus helye, a Sirály kávézó. A tulajdonos Főváros most érvényesíti jogait a bérleti szerződés 2005-ös felmondása után - adta hírül a Stop.hu.

Levelet Küldött a Főváros a Városi Színház Művészeti Kht. Ügyvezető igazgatójának, Szalai-Szabó Istvánnak, amiben közölte, hogy egy héten belül ki kell üríteniük az általuk üzemeltetett Sirály kávézó épületét. A Király utca 50. alatt található háromszintes épület et május 26-án "rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban, kiürítve, tisztán" veszi át a tulajdonos.

A Stop.hu szerint a döntést azzal indokolják, hogy, hogy 2005-ben megszűnt a Budapest Székesfőváros Könyvesháza Alapítvánnyal kötött együttműködési megállapodás, az alapítvány pedig úgy nyilatkozott, hogy a "helyiségekben semmilyen ingósága vagy egyéb vagyontárgya nincs, ezáltal felhatalmazza a tulajdonost a helyiségek birtokba vételére".

A 2006 óta működő kávézó kedvelt helye a budapesti értelmiségnek. A létezése eleve sok vita tárgya volt, hiszen hivatalosan nem bejelentett kávézó, hanem kvázi foglalt ház, ahol becsületkasszára szolgálnak ki. Az üresen álló épületet "foglalta el" a civil egyesület, ugyanis úgy érezték, épeszű dolog egy üres házból élő helyet csinálni. A pincét Szalai-Szabóék jelképes havi ezer forintért bérelték - írja a Stop.hu.


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.