Nincs tovább: bezár Pest egyik ikonikus helye

Az Ádám Csaba vezette Olimpia Vendéglőről van szó a VII. kerületi Alpár utában, a Keleti Pályaudvar közelében. Aki szeretne személyesen is elbúcsúzni a topséf főztjétől, annak ugyancsak igyekeznie kell.

Évről évre szerepelt az ország legjobb éttermei közt, ez év végén azonban végleg lehúzza az éttermet vezető topséf a rolót. Erről számol be a diningguride.hu gasztroportál, amely alapján mi is közlünk most részleteket a szomorú hírről.

 

Számos negatív körülmény játszott közre, Ádám Csaba étterme mégis sok hazai elismerést szerzett. Pocsék lokációval, lehetetlen körülmények közt dolgozott csapatával, de hajtotta őket a lelkesedés, no meg az, hogy a gasztronómiára érzékeny és fogékony közönség imádta, amit nap mint nap ők hoztak létre a konyhán.

Távol a belvárosi menő helyektől, a Keleti pályaudvar közelében, egy szuterén helyiségben található az Olimpia – még öt héten át.

Ádám Csaba a diningguide.hu megkeresésére elmondta, nem csak éttermét zárja be, valószínűleg pályát is módosít. Ahogyan ő fogalmazott: feladta. Az állandó munkaerőhiány és az elmúlt közel két év nyitás-zárásai, bizonytalanságai nyomán elfogyott az ambíció. A tavaly téli étterembezárás időszaka alatt is igyekeztek jelen lenni, akkor a szinte ironikus Olimpia Kifőzdével, majd ismét visszatértek a normál nyitvatartással. Eddig tartott a lelkesedés.

Az étterem 2021. december 31-ig tart nyitva. Új üzemeltetője lesz, aki más néven, másféle konyhát hoz majd létre ugyanazon a helyen.

A teljes cikk megtalálható: ITT

 

 

Forrás: diningguide.hu / Turizmus Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.