Nőnapra női borászok

Nem egy megszokott borvacsora lesz a Köveskál Káli Art Inn-ben március 5. szombaton. Ez alkalommal ugyanis nem csak a borok és a finom falatok, hanem a készítőik is központi szerepet kapnak. szeretnénk figyelmet fordítani. A borvacsorákon általában nincs lehetőség személyes ismeretséget kötni a borok készítőivel, mosta azonban, szűk, baráti körben ismerhetkedhetünk meg velük.

A meghívók ezúttal nem mások, mint Borbély Gabriella, Koller Kati, Konyári Bori, Laposa Zsófi, Homoky Dorottya. A különleges program akár egy mini workshopnak is beillik, de ennél sokkal kötetlenebb. Az esemény délután 4-től kezdődik a borászokkal való kötetlen beszélgetés formájában, ahol nem csupán a vendéglátók, de a témák is különlegesek:
- Élmények a borász szakma kapcsán,
- Kedves történetek a borkészítésről,
- Fehér vagy vörös, szép vagy finom, avagy mennyire kell érteni a borhoz, ahhoz, hogy élvezzük?
- Alkímia vagy kémia, misztérium vagy szigorú szabályok, recept vagy megérzés? Avagy ki mit gondol a borkészítésről.
- Fenntartható borászat. Van-e „hulladék” vagy minden újrahasznosítható és mire jó a szőlőmag?

Este 6-tól kellemes vacsora mellett folytatódik a beszélgetés.

Kinek szól ez a program?
Nőknek, férfiaknak, pároknak, barátoknak és barátnőknek, mindenkinek, aki kíváncsi, hogy ki van egy palack bor mögött!

További információ: http://kaliartinn.hu/no-bor-nap

 

Forrás: Vendég & Hotel Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.