Nőnapra női borászok

Nem egy megszokott borvacsora lesz a Köveskál Káli Art Inn-ben március 5. szombaton. Ez alkalommal ugyanis nem csak a borok és a finom falatok, hanem a készítőik is központi szerepet kapnak. szeretnénk figyelmet fordítani. A borvacsorákon általában nincs lehetőség személyes ismeretséget kötni a borok készítőivel, mosta azonban, szűk, baráti körben ismerhetkedhetünk meg velük.

A meghívók ezúttal nem mások, mint Borbély Gabriella, Koller Kati, Konyári Bori, Laposa Zsófi, Homoky Dorottya. A különleges program akár egy mini workshopnak is beillik, de ennél sokkal kötetlenebb. Az esemény délután 4-től kezdődik a borászokkal való kötetlen beszélgetés formájában, ahol nem csupán a vendéglátók, de a témák is különlegesek:
- Élmények a borász szakma kapcsán,
- Kedves történetek a borkészítésről,
- Fehér vagy vörös, szép vagy finom, avagy mennyire kell érteni a borhoz, ahhoz, hogy élvezzük?
- Alkímia vagy kémia, misztérium vagy szigorú szabályok, recept vagy megérzés? Avagy ki mit gondol a borkészítésről.
- Fenntartható borászat. Van-e „hulladék” vagy minden újrahasznosítható és mire jó a szőlőmag?

Este 6-tól kellemes vacsora mellett folytatódik a beszélgetés.

Kinek szól ez a program?
Nőknek, férfiaknak, pároknak, barátoknak és barátnőknek, mindenkinek, aki kíváncsi, hogy ki van egy palack bor mögött!

További információ: http://kaliartinn.hu/no-bor-nap

 

Forrás: Vendég & Hotel Online


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.