Növelte árbevételét a Zwack

1,850 milliárd forinttal, 5 százalékkal haladja meg az előző üzleti évit, ez idő alatt az éves eredménye 2,9 százalékkal nőtt, és mintegy 2,9 milliárd forintot tett ki – közölte a társaság csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A tájékoztatás szerint a bruttó árbevétel tartalmazza a 2024. január 1-jén bevezetett DRS (kötelező visszaváltási rendszer) díj árbevételét is, amely a most zárult üzleti évben 456 millió forint volt.

A nettó értékesítés – azaz a jövedéki adó, valamint DRS visszaváltási díj nélküli árbevétel – 24,05 milliárd forintot tett ki a 2024/2025-ös üzleti évben, amely 6,9 százalékkal, mintegy 1,56 milliárd forinttal magasabb a bázis időszakinál.


Fotó: Unicum Ház Facebook oldala

A belföldi termékértékesítés nettó árbevétele 1,09 milliárd forinttal, 5,7 százalékkal magasabb, mint az előző üzleti évben. A saját termelésű termékek nettó árbevétele a hazai piacon 1,06 milliárd forinttal, 7,6 százalékkal emelkedett, ezen belül a prémium termékek árbevétele 10,4 százalékkal nőtt, míg a minőségi termékek árbevétele bázis szinten maradt.

Az exportra értékesített termékek árbevétele 2,53 milliárd forint volt, amely 15,2 százalékos emelkedés a bázis időszakhoz képest.

Az üzleti évben a fókusz országok közül Olaszországban, Németországban, Romániában és Szlovákiában haladták meg jelentősen a bázis értékesítési számokat – írták a tájékoztatóban.

A beszámolóban kitértek arra, hogy belföldön a Zwack Unicum Nyrt elsődleges célja megtartani a piacvezető szerepet az égetett szeszesital piacon. Emellett szeretnék erősíteni az export piacaikat is.

A piacvezető szerep megtartásához, illetve erősítéséhez a termékinnováció és a termékek sikeres piaci bevezetése a legfontosabb eszköz.

Az export tevékenységgel kapcsolatos célkitűzés, hogy a termékértékesítésből származó árbevétel részesedést a jelenlegi 11 százalékról 15 százalékra emeljék a következő három évben.

A Zwack Unicum részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. Az elmúlt egy évben a legalacsonyabb árfolyama 22 000 forint, a legmagasabb 31 600 forint volt.


Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.
Nem lesz idén akácméz?

Nem lesz idén akácméz? 

Rekordgyenge termés – drágulás és hiány várható.
Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.