Növelte árbevételét a Zwack

1,850 milliárd forinttal, 5 százalékkal haladja meg az előző üzleti évit, ez idő alatt az éves eredménye 2,9 százalékkal nőtt, és mintegy 2,9 milliárd forintot tett ki – közölte a társaság csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A tájékoztatás szerint a bruttó árbevétel tartalmazza a 2024. január 1-jén bevezetett DRS (kötelező visszaváltási rendszer) díj árbevételét is, amely a most zárult üzleti évben 456 millió forint volt.

A nettó értékesítés – azaz a jövedéki adó, valamint DRS visszaváltási díj nélküli árbevétel – 24,05 milliárd forintot tett ki a 2024/2025-ös üzleti évben, amely 6,9 százalékkal, mintegy 1,56 milliárd forinttal magasabb a bázis időszakinál.


Fotó: Unicum Ház Facebook oldala

A belföldi termékértékesítés nettó árbevétele 1,09 milliárd forinttal, 5,7 százalékkal magasabb, mint az előző üzleti évben. A saját termelésű termékek nettó árbevétele a hazai piacon 1,06 milliárd forinttal, 7,6 százalékkal emelkedett, ezen belül a prémium termékek árbevétele 10,4 százalékkal nőtt, míg a minőségi termékek árbevétele bázis szinten maradt.

Az exportra értékesített termékek árbevétele 2,53 milliárd forint volt, amely 15,2 százalékos emelkedés a bázis időszakhoz képest.

Az üzleti évben a fókusz országok közül Olaszországban, Németországban, Romániában és Szlovákiában haladták meg jelentősen a bázis értékesítési számokat – írták a tájékoztatóban.

A beszámolóban kitértek arra, hogy belföldön a Zwack Unicum Nyrt elsődleges célja megtartani a piacvezető szerepet az égetett szeszesital piacon. Emellett szeretnék erősíteni az export piacaikat is.

A piacvezető szerep megtartásához, illetve erősítéséhez a termékinnováció és a termékek sikeres piaci bevezetése a legfontosabb eszköz.

Az export tevékenységgel kapcsolatos célkitűzés, hogy a termékértékesítésből származó árbevétel részesedést a jelenlegi 11 százalékról 15 százalékra emeljék a következő három évben.

A Zwack Unicum részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. Az elmúlt egy évben a legalacsonyabb árfolyama 22 000 forint, a legmagasabb 31 600 forint volt.


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.