Nyitva a Kantinetta One

Kilép a kantinok kapcsán kialakult általánosításokból és mer újat mutatni a gasztronómia, a design és a konyhatechnológia oldaláról is. Az ünnepélyes megnyitóra november 11-én került sor az ország legnagyobb irodaházában, a Budapest One irodaparkban.

„A Waldorf cégcsoport mindig valami újat szeretne létrehozni, mindig olyan utcába megyünk be, ahol még senki sem járt… Ebben az esetben sem volt ez másként, hiszen egy önkiszolgáló éttermet építettünk 5 csillagos feltételrendszerben és ehhez a „könnyű feladathoz” még hozzácsatoltunk egy 4000 adagos termelőkonyhát is," mondta az ünnepélyes megnyitó alkalmával Selmeczi Vilmos tulajdonos, ügyvezető.

 

A legelső, brand-teremtő Kantinetta étterem - laza eleganciával és csipetnyi rusztikusságával - 600 négyzetméteren 1200-1500 fő étkeztetését tudja egy nap alatt ellátni. A technikai és technológiai innováció volt a tervezés és a megvalósítás mozgatórugója: a rendszert működtető számítógépes háttérprogram a teljes gyártást, termelést és az áru megrendelését is kezeli. A mai kor szelleméhez igazodva, a Chef a sütőket már otthonról is kezelheti. Az 520 négyzetméteres termelőkonyha – a méretéből adódóan – csak „nagypályás” számokkal dolgozik: a Rathional sütőkben egyszerre 3 x 360 db csirkecomb süthető meg, míg a billenő üstökben egyszerre 750 db kacsacomb konfitálható.

A fókuszpontként is szolgáló konyha az olasz alapanyagok szentháromságára épül: a frissen szedett paradicsomra, az igazi szakértelemmel készült tésztára és az extraszűz olívaolajra.

A napi menük, illetve a széles desszert-kínálat mellett – a Grand openinget követően – látványkonyhakánt is funkcionáló Pasta bár, illetve à la carte étlap várja majd a minőségi étkezésekre vágyó vendégeket reggel fél nyolctól délután öt óráig.

A belső design kitalálásában, illetve kivitelezéseben a BIVA Atelier Kft.-vel működött együtt a teljes koncepciót megálmodó Selmeczi Vilmos. „A nagyvilágban két erősen jelenlévő mozgalom vagy stílus hatott ránk. Építészeti szempontból a skandináv design filozófiája mozgatott bennünket, másrészt a farmtipológia koncepciója, amely átöleli a magyar vidékiséget, építészetileg hidat képez a paraszti történelem és a kortárs életmód között.” – mesélt az inspirációs irányvonalakról Mikics András tulajdonos és vezető tervező.

A Waldorf Cateringről:

25 éve meghatározó szereplője a hazai gasztronómiának, vendéglátásnak és turizmusnak. Többek közt a cég üzemelteti a Polányban található Babérliget kúriát, a Duma Cafét, a soroksári Lutz-éttermet, illetve markáns szereplői a hazai esküvői- és business catering szolgáltatásnak. Portfóliójuk bővítése a jövőben sem áll meg, illetve más innovációk és új brandek is várhatók még a cégcsoport részéről.

Forrás: WaldorfGastro / Turizmus Online


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.