Nyitva a Kantinetta One

Kilép a kantinok kapcsán kialakult általánosításokból és mer újat mutatni a gasztronómia, a design és a konyhatechnológia oldaláról is. Az ünnepélyes megnyitóra november 11-én került sor az ország legnagyobb irodaházában, a Budapest One irodaparkban.

„A Waldorf cégcsoport mindig valami újat szeretne létrehozni, mindig olyan utcába megyünk be, ahol még senki sem járt… Ebben az esetben sem volt ez másként, hiszen egy önkiszolgáló éttermet építettünk 5 csillagos feltételrendszerben és ehhez a „könnyű feladathoz” még hozzácsatoltunk egy 4000 adagos termelőkonyhát is," mondta az ünnepélyes megnyitó alkalmával Selmeczi Vilmos tulajdonos, ügyvezető.

 

A legelső, brand-teremtő Kantinetta étterem - laza eleganciával és csipetnyi rusztikusságával - 600 négyzetméteren 1200-1500 fő étkeztetését tudja egy nap alatt ellátni. A technikai és technológiai innováció volt a tervezés és a megvalósítás mozgatórugója: a rendszert működtető számítógépes háttérprogram a teljes gyártást, termelést és az áru megrendelését is kezeli. A mai kor szelleméhez igazodva, a Chef a sütőket már otthonról is kezelheti. Az 520 négyzetméteres termelőkonyha – a méretéből adódóan – csak „nagypályás” számokkal dolgozik: a Rathional sütőkben egyszerre 3 x 360 db csirkecomb süthető meg, míg a billenő üstökben egyszerre 750 db kacsacomb konfitálható.

A fókuszpontként is szolgáló konyha az olasz alapanyagok szentháromságára épül: a frissen szedett paradicsomra, az igazi szakértelemmel készült tésztára és az extraszűz olívaolajra.

A napi menük, illetve a széles desszert-kínálat mellett – a Grand openinget követően – látványkonyhakánt is funkcionáló Pasta bár, illetve à la carte étlap várja majd a minőségi étkezésekre vágyó vendégeket reggel fél nyolctól délután öt óráig.

A belső design kitalálásában, illetve kivitelezéseben a BIVA Atelier Kft.-vel működött együtt a teljes koncepciót megálmodó Selmeczi Vilmos. „A nagyvilágban két erősen jelenlévő mozgalom vagy stílus hatott ránk. Építészeti szempontból a skandináv design filozófiája mozgatott bennünket, másrészt a farmtipológia koncepciója, amely átöleli a magyar vidékiséget, építészetileg hidat képez a paraszti történelem és a kortárs életmód között.” – mesélt az inspirációs irányvonalakról Mikics András tulajdonos és vezető tervező.

A Waldorf Cateringről:

25 éve meghatározó szereplője a hazai gasztronómiának, vendéglátásnak és turizmusnak. Többek közt a cég üzemelteti a Polányban található Babérliget kúriát, a Duma Cafét, a soroksári Lutz-éttermet, illetve markáns szereplői a hazai esküvői- és business catering szolgáltatásnak. Portfóliójuk bővítése a jövőben sem áll meg, illetve más innovációk és új brandek is várhatók még a cégcsoport részéről.

Forrás: WaldorfGastro / Turizmus Online


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.