Ő lett a régió tehetséges fiatal séfje

Számos izgalmas gasztronómiai fordulót és kulináris bemutatót követően a dél-kelet európai és mediterrán régió tehetséges fiatal séfjei közül Grigoris Kikist választották a 2022. november 8-án, Zágrábban megrendezett S.Pellegrino Young Chef Academy verseny regionális győztesének - tájékoztatta lapunkat a S.Pellegrino.

Grigoris Kikis - aki tehetségével kilenc másik, a világ minden tájáról érkező séfet utasított maga mögé -, a verseny következő állomásaként a Milánóban megrendezett nagydöntőn mérettetheti meg magát 2023-ban. A versenyen Kovács Dominik, a MÁK Bistro egykori séfje – aki jelenleg a Christie’s Urban Bistro reggelizőt vezeti – képviselte Magyarországot.

Grigoris a „Tőkehal története” fantázianevű egyedi fogásával nyerte el a rangos helyi zsűri elismerését, amelyben a görög gasztronómiai kultúra hagyományait és modernitását ötvözte. Ételével azt próbálta bizonyítani, hogy az egyszerű dolgoknak is számos árnyalata lehet, inspirációért pedig érdemes a saját gyökereink és történelmünk felé fordulni.

 



Grigoris Kikis útját a milánói nagydöntőig Georgianna Hiliadaki szakmai mentorként kíséri végig. Georgianna a két Michelin-csillagos athéni étterem, a Funky Gourmet, valamint a londoni Opso, Ino és PittaBun éttermek társalapítója és séfje. A szakember a Best Chef Awards értékelése alapján 2017-ben a világ ötödik legjobb női séfje volt, valamint 2017-2019 között három egymást követő évben a legjobb női séfnek választották Athénban. Mentorként Hiliadaki séf útmutatásával és támogatásával segíti a tehetség egyedi fogásainak tökéletesítését és a sikeres felkészülést.

A 2019/21-es szériához hasonlóan, az idei verseny során is négy kategóriában hirdetnek győztest, így a fődíj mellett a Food Made Good programot működtető Fenntartható Éttermek Szövetsége által megszavazott S.Pellegrino Társadalmi Felelősség Díjat, a verseny mentorai által megszavazott Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatok Díjat, és a Fine Dining Lovers online közössége által megszavazott Fine Dining Lovers Inspiráló Ételek Díjat is kiosztják.
 
Grigoris Kikis mellett, aki a 2022-23-as S.Pellegrino Young Chef Academy verseny fődíjáért szállhat harcba, további két fiatal séfet is díjaztak, akik így egy lépéssel közelebb kerültek a milánói nagydöntőhöz.

    S.Pellegrino Társadalmi Felelősség Díj - Žiga Koprivc és fogása: “Csak te és én”


    Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatok Díj: - Ivan Tartaro és ételkülönlegessége: „A talaj gyökerei”


    Fine Dining Lovers Inspiráló Ételek Díj – Grigoris Kikis és kreációja: „A tőkehal története”

 

A gasztronómiai határokat átívelő, fiatalokat támogató tehetségkutatóról további információk a https://www.sanpellegrinoyoungchefacademy.com/ weboldalon olvashatók.


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.