Ogre bácsi, Szőlős Apa meg a többiek...

A sörszakértők és sörszeretők véleménye alapján a Szent András Sörfőzde idén újraértelmezte tavalyi első Szőlős Sör kísérletét: így készült el három tokjai szőlőfajtából egy izgalmas komlóval kiegészülve a 2016-os SZŐLŐS APA, amelyet az Ogre bácsiban mutattak be.

A hazai szüreti időszak egyik legizgalmasabb kísérlete idén Szent András Sörfőzdében zajlott. Második alkalommal készítette el az ország egyik legnagyobb múlttal rendelkező kisüzemi sörfőzdéje a szőlős sörét, amely idén egy Szőlős American Pale Ale. A Szent András Sörfőzde 2016-os Szőlős APA-ja három emblematikus tokaji szőlőfajta – sárgamuskotály, hárslevelű és furmint, valamint egy különleges új-zélandi komló, Nelson Sauvin felhasználásával készült.

A tavalyi első békésszentandrási szőlős sörkísérlet után a főzde idén egy teljes új, gazdagon komlózott őszi szőlős sörrel lépett elő, amelyet Pekár Mihály, a főzde sörfőző mestere a tavalyi tapasztalatok, de főként a sörszerető, sörértő, illetve a sörrel még csak barátkozó közönség visszajelzései alapján alkotott.

A Szőlős APA a főzde gyümölcsös sörei – Meggyes, Szilvás, Málnás Búza – között egy izgalmas kísérlet, amelynek nem titkolt célja, hogy azokkal is megismertesse a minőségi sörfogyasztás élményét, akik eddig nem tartoztak a sörkedvelők közé vagy még csak ismerkednek a kisüzemi, kézműves vagy éppen kraft sörökkel. A Szent András Sörfőzde Szőlős APA-ja egyfajta belépőt jelent az igényes sörfogyasztás világába, de a sörszerető, sörértő közönség számára is egy izgalmas sörkísérlet.

Szőlős APA

  • valódi gyümölcsből készült
  • American Pale Ale
  • ABV: 4,9%
  • komló: Nelson Sauvin
  • szőlők: sárgamuskotály, hárslevelű, furmint

SZENT ANDRÁS SÖRFŐZDE
A Szent András Sörfőzde Magyarország egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező főzdéje, több mint 20 éve készít kiemelkedő minőségű magyar kisüzemi sörkülönlegességeket. A 2011-ben az év sörfőzdéjének választott békésszentandrási kisüzem nem titkolt célja, hogy a sörivást valódi gasztronómiai eseménnyé nemesítse, legyen szó akár egy baráti sörözésről, szülinapozásról, vagy akár a karácsonyról.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.