Ogre bácsi, Szőlős Apa meg a többiek...

A sörszakértők és sörszeretők véleménye alapján a Szent András Sörfőzde idén újraértelmezte tavalyi első Szőlős Sör kísérletét: így készült el három tokjai szőlőfajtából egy izgalmas komlóval kiegészülve a 2016-os SZŐLŐS APA, amelyet az Ogre bácsiban mutattak be.

A hazai szüreti időszak egyik legizgalmasabb kísérlete idén Szent András Sörfőzdében zajlott. Második alkalommal készítette el az ország egyik legnagyobb múlttal rendelkező kisüzemi sörfőzdéje a szőlős sörét, amely idén egy Szőlős American Pale Ale. A Szent András Sörfőzde 2016-os Szőlős APA-ja három emblematikus tokaji szőlőfajta – sárgamuskotály, hárslevelű és furmint, valamint egy különleges új-zélandi komló, Nelson Sauvin felhasználásával készült.

A tavalyi első békésszentandrási szőlős sörkísérlet után a főzde idén egy teljes új, gazdagon komlózott őszi szőlős sörrel lépett elő, amelyet Pekár Mihály, a főzde sörfőző mestere a tavalyi tapasztalatok, de főként a sörszerető, sörértő, illetve a sörrel még csak barátkozó közönség visszajelzései alapján alkotott.

A Szőlős APA a főzde gyümölcsös sörei – Meggyes, Szilvás, Málnás Búza – között egy izgalmas kísérlet, amelynek nem titkolt célja, hogy azokkal is megismertesse a minőségi sörfogyasztás élményét, akik eddig nem tartoztak a sörkedvelők közé vagy még csak ismerkednek a kisüzemi, kézműves vagy éppen kraft sörökkel. A Szent András Sörfőzde Szőlős APA-ja egyfajta belépőt jelent az igényes sörfogyasztás világába, de a sörszerető, sörértő közönség számára is egy izgalmas sörkísérlet.

Szőlős APA

  • valódi gyümölcsből készült
  • American Pale Ale
  • ABV: 4,9%
  • komló: Nelson Sauvin
  • szőlők: sárgamuskotály, hárslevelű, furmint

SZENT ANDRÁS SÖRFŐZDE
A Szent András Sörfőzde Magyarország egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező főzdéje, több mint 20 éve készít kiemelkedő minőségű magyar kisüzemi sörkülönlegességeket. A 2011-ben az év sörfőzdéjének választott békésszentandrási kisüzem nem titkolt célja, hogy a sörivást valódi gasztronómiai eseménnyé nemesítse, legyen szó akár egy baráti sörözésről, szülinapozásról, vagy akár a karácsonyról.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.