Ogre bácsi, Szőlős Apa meg a többiek...

A sörszakértők és sörszeretők véleménye alapján a Szent András Sörfőzde idén újraértelmezte tavalyi első Szőlős Sör kísérletét: így készült el három tokjai szőlőfajtából egy izgalmas komlóval kiegészülve a 2016-os SZŐLŐS APA, amelyet az Ogre bácsiban mutattak be.

A hazai szüreti időszak egyik legizgalmasabb kísérlete idén Szent András Sörfőzdében zajlott. Második alkalommal készítette el az ország egyik legnagyobb múlttal rendelkező kisüzemi sörfőzdéje a szőlős sörét, amely idén egy Szőlős American Pale Ale. A Szent András Sörfőzde 2016-os Szőlős APA-ja három emblematikus tokaji szőlőfajta – sárgamuskotály, hárslevelű és furmint, valamint egy különleges új-zélandi komló, Nelson Sauvin felhasználásával készült.

A tavalyi első békésszentandrási szőlős sörkísérlet után a főzde idén egy teljes új, gazdagon komlózott őszi szőlős sörrel lépett elő, amelyet Pekár Mihály, a főzde sörfőző mestere a tavalyi tapasztalatok, de főként a sörszerető, sörértő, illetve a sörrel még csak barátkozó közönség visszajelzései alapján alkotott.

A Szőlős APA a főzde gyümölcsös sörei – Meggyes, Szilvás, Málnás Búza – között egy izgalmas kísérlet, amelynek nem titkolt célja, hogy azokkal is megismertesse a minőségi sörfogyasztás élményét, akik eddig nem tartoztak a sörkedvelők közé vagy még csak ismerkednek a kisüzemi, kézműves vagy éppen kraft sörökkel. A Szent András Sörfőzde Szőlős APA-ja egyfajta belépőt jelent az igényes sörfogyasztás világába, de a sörszerető, sörértő közönség számára is egy izgalmas sörkísérlet.

Szőlős APA

  • valódi gyümölcsből készült
  • American Pale Ale
  • ABV: 4,9%
  • komló: Nelson Sauvin
  • szőlők: sárgamuskotály, hárslevelű, furmint

SZENT ANDRÁS SÖRFŐZDE
A Szent András Sörfőzde Magyarország egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező főzdéje, több mint 20 éve készít kiemelkedő minőségű magyar kisüzemi sörkülönlegességeket. A 2011-ben az év sörfőzdéjének választott békésszentandrási kisüzem nem titkolt célja, hogy a sörivást valódi gasztronómiai eseménnyé nemesítse, legyen szó akár egy baráti sörözésről, szülinapozásról, vagy akár a karácsonyról.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.