Ogre bácsi, Szőlős Apa meg a többiek...

A sörszakértők és sörszeretők véleménye alapján a Szent András Sörfőzde idén újraértelmezte tavalyi első Szőlős Sör kísérletét: így készült el három tokjai szőlőfajtából egy izgalmas komlóval kiegészülve a 2016-os SZŐLŐS APA, amelyet az Ogre bácsiban mutattak be.

A hazai szüreti időszak egyik legizgalmasabb kísérlete idén Szent András Sörfőzdében zajlott. Második alkalommal készítette el az ország egyik legnagyobb múlttal rendelkező kisüzemi sörfőzdéje a szőlős sörét, amely idén egy Szőlős American Pale Ale. A Szent András Sörfőzde 2016-os Szőlős APA-ja három emblematikus tokaji szőlőfajta – sárgamuskotály, hárslevelű és furmint, valamint egy különleges új-zélandi komló, Nelson Sauvin felhasználásával készült.

A tavalyi első békésszentandrási szőlős sörkísérlet után a főzde idén egy teljes új, gazdagon komlózott őszi szőlős sörrel lépett elő, amelyet Pekár Mihály, a főzde sörfőző mestere a tavalyi tapasztalatok, de főként a sörszerető, sörértő, illetve a sörrel még csak barátkozó közönség visszajelzései alapján alkotott.

A Szőlős APA a főzde gyümölcsös sörei – Meggyes, Szilvás, Málnás Búza – között egy izgalmas kísérlet, amelynek nem titkolt célja, hogy azokkal is megismertesse a minőségi sörfogyasztás élményét, akik eddig nem tartoztak a sörkedvelők közé vagy még csak ismerkednek a kisüzemi, kézműves vagy éppen kraft sörökkel. A Szent András Sörfőzde Szőlős APA-ja egyfajta belépőt jelent az igényes sörfogyasztás világába, de a sörszerető, sörértő közönség számára is egy izgalmas sörkísérlet.

Szőlős APA

  • valódi gyümölcsből készült
  • American Pale Ale
  • ABV: 4,9%
  • komló: Nelson Sauvin
  • szőlők: sárgamuskotály, hárslevelű, furmint

SZENT ANDRÁS SÖRFŐZDE
A Szent András Sörfőzde Magyarország egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező főzdéje, több mint 20 éve készít kiemelkedő minőségű magyar kisüzemi sörkülönlegességeket. A 2011-ben az év sörfőzdéjének választott békésszentandrási kisüzem nem titkolt célja, hogy a sörivást valódi gasztronómiai eseménnyé nemesítse, legyen szó akár egy baráti sörözésről, szülinapozásról, vagy akár a karácsonyról.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.