Olaszok a VinCE Budapesten

Olaszország a világ egyik legjelentősebb bortermelő országa, a magyar borkedvelők számára pedig különösen kedvesek az olasz borok.

Bár legnagyobb mennyiségben hazai bort fogyasztunk, a saját borvidékeink kiválóságai után rögtön Olaszország következik, ennek valószínűleg számos oka van a kedvelt olasz nyaralóhelyektől az 1956-os menekültek olaszországi befogadásáig.

A VinCE már 2012-ben együttműködött a legnagyobb olasz borkiállítással, a Vinitalyval, melynek keretében a VinCE egy egész busznyi szakembert vitt Veronába a boreseményre és előadást is tarthattunk egyik kedvenc fajtánkról, a furmintról. Az idén több olasz kiállító is érkezett a VinCE 2013-ra. Tizennégy 14 olasz kiállító közös standon mutatta be borait, és mesterkurzust tartott a Veneto borvidék meghatározó borászatának, az egyedülálló, szárított szőlőből készült boraikról (amarone stb) ismert Masi birtoknak első embere, Sandro Boscaini.

Mesterkurzust tartott Piemont ikonborászatának, a Gaja birtoknak trónörököse, az ifjú Gaia Gaja.míg a könnyed műfaj kedvelői a világ legnépszerűbb habzóbrával, a proseccóval ismerkedhettek a VinCE Magazin kategóriagyőztes pezsgőjét adó Villa Sandi és főborásza, Stefano Gava által.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.