Olaszok a VinCE Budapesten

Olaszország a világ egyik legjelentősebb bortermelő országa, a magyar borkedvelők számára pedig különösen kedvesek az olasz borok.

Bár legnagyobb mennyiségben hazai bort fogyasztunk, a saját borvidékeink kiválóságai után rögtön Olaszország következik, ennek valószínűleg számos oka van a kedvelt olasz nyaralóhelyektől az 1956-os menekültek olaszországi befogadásáig.

A VinCE már 2012-ben együttműködött a legnagyobb olasz borkiállítással, a Vinitalyval, melynek keretében a VinCE egy egész busznyi szakembert vitt Veronába a boreseményre és előadást is tarthattunk egyik kedvenc fajtánkról, a furmintról. Az idén több olasz kiállító is érkezett a VinCE 2013-ra. Tizennégy 14 olasz kiállító közös standon mutatta be borait, és mesterkurzust tartott a Veneto borvidék meghatározó borászatának, az egyedülálló, szárított szőlőből készült boraikról (amarone stb) ismert Masi birtoknak első embere, Sandro Boscaini.

Mesterkurzust tartott Piemont ikonborászatának, a Gaja birtoknak trónörököse, az ifjú Gaia Gaja.míg a könnyed műfaj kedvelői a világ legnépszerűbb habzóbrával, a proseccóval ismerkedhettek a VinCE Magazin kategóriagyőztes pezsgőjét adó Villa Sandi és főborásza, Stefano Gava által.


Gasztronómia, piac és oldtimerek egy helyen: új közösségi hely Buda szívében

Gasztronómia, piac és oldtimerek egy helyen: új közösségi hely Buda szívében 

Budapest egyik legújabb közösségi tere, a GlassHouse Kolosy a II. és III. kerület határán nyitotta meg kapuit, izgalmas gasztronómiai és kulturális élményeket kínálva.
A mesterséges intelligencia már a konyhában van

A mesterséges intelligencia már a konyhában van 

Okoseszközök a közelgő Konyhakiállítás idei sztárjai
Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.