Olaszországban már hódít a vegán Nutella

Az olasz élelmiszeripari óriás, a Ferrero kedden bejelentette, hogy Olaszországban piacra dobja a népszerű csokis mogyorókrém, a Nutella növényi alapú változatát.

A Nutella Plant-Based 350 g-os kiszerelésben, 4,49 eurós kiskereskedelmi áron kerül az olasz üzletekbe.

A piacra dobás dátuma nem véletlen: éppen egybeesik a Nutella 60. születésnapjával, amely Olaszországban 1964-ben került forgalomba, olvasható a wantedinrome oldalán.

Mint írjáj, a laktózérzékenyek számára is fogyasztható vegán krém a tejet növényi eredetű összetevőkkel, például csicseriborsóval és rizssziruppal helyettesíti, és ha minden igaz, ugyanazt az ízt és állagot kínálja, mint az eredeti.

A vegán nutella zöld tetővel
A vegán nutella zöld tetővel
Fotó: Vegan Food and Living Facebook oldala

A zöld fedőjéről felismerhető új termék ezen a héten kerül a szupermarketek polcaira Olaszországban, Franciaországban és Belgiumban, majd 2025-ben más európai országokban is forgalomba kerül.

A Ferrero hangsúlyozta, hogy a Nutella Plant-Based gluténmentes, és a Vegetáriánus Társaság „Vegán jóváhagyott” minősítésével rendelkezik.

A Nutella-t régóta kritikák érik egyik összetevője, a pálmaolaj miatt, azonban Ferrero ragaszkodik hozzá, hogy csak 100 százalékban tanúsított, fenntartható pálmaolajat használ, amelyet a hagyományos pálmaolajtól az egész ellátási láncban elkülönítve tartanak.

 


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.