Olaszországban már hódít a vegán Nutella

Az olasz élelmiszeripari óriás, a Ferrero kedden bejelentette, hogy Olaszországban piacra dobja a népszerű csokis mogyorókrém, a Nutella növényi alapú változatát.

A Nutella Plant-Based 350 g-os kiszerelésben, 4,49 eurós kiskereskedelmi áron kerül az olasz üzletekbe.

A piacra dobás dátuma nem véletlen: éppen egybeesik a Nutella 60. születésnapjával, amely Olaszországban 1964-ben került forgalomba, olvasható a wantedinrome oldalán.

Mint írjáj, a laktózérzékenyek számára is fogyasztható vegán krém a tejet növényi eredetű összetevőkkel, például csicseriborsóval és rizssziruppal helyettesíti, és ha minden igaz, ugyanazt az ízt és állagot kínálja, mint az eredeti.

A vegán nutella zöld tetővel
A vegán nutella zöld tetővel
Fotó: Vegan Food and Living Facebook oldala

A zöld fedőjéről felismerhető új termék ezen a héten kerül a szupermarketek polcaira Olaszországban, Franciaországban és Belgiumban, majd 2025-ben más európai országokban is forgalomba kerül.

A Ferrero hangsúlyozta, hogy a Nutella Plant-Based gluténmentes, és a Vegetáriánus Társaság „Vegán jóváhagyott” minősítésével rendelkezik.

A Nutella-t régóta kritikák érik egyik összetevője, a pálmaolaj miatt, azonban Ferrero ragaszkodik hozzá, hogy csak 100 százalékban tanúsított, fenntartható pálmaolajat használ, amelyet a hagyományos pálmaolajtól az egész ellátási láncban elkülönítve tartanak.

 


Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.
Luxuscikk lett a körte

Luxuscikk lett a körte 

A legfeltűnőbb jelenség hosszú távon a terméspotenciál csökkenése. 
Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt

Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt 

A Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete és a Pécs-Mecseki Borút Egyesület idén is megrendezi a Pécsi Borvidék egyik legkedveltebb őszi rendezvényét, a Mecseknádasdi Bor-Barangolót .
Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten

Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten 

Egyesével válogatott, tökéletes kakaóbabok Venezuela, Nicaragua, Tanzánia és Madagaszkár egzotikus termőterületeiről, ritka és egyedülálló ízvilág, high-tech, mégis manufakturális eljárások, és a mindezt megalapozó, sok évnyi kutatás.
Bezár a Várkert Bisztró

Bezár a Várkert Bisztró 

Nem a budai topvendéglátóegységről van szó, hanem a gyulai Várfürdőnél lévő bisztró zár be napokon belül.
Hamarosan Food Truck Show

Hamarosan Food Truck Show 

A Vámház körúton ünnepelnek a mozgó éttermek.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.