A Nutella Plant-Based 350 g-os kiszerelésben, 4,49 eurós kiskereskedelmi áron kerül az olasz üzletekbe.
A piacra dobás dátuma nem véletlen: éppen egybeesik a Nutella 60. születésnapjával, amely Olaszországban 1964-ben került forgalomba, olvasható a wantedinrome oldalán.
Mint írjáj, a laktózérzékenyek számára is fogyasztható vegán krém a tejet növényi eredetű összetevőkkel, például csicseriborsóval és rizssziruppal helyettesíti, és ha minden igaz, ugyanazt az ízt és állagot kínálja, mint az eredeti.
A zöld fedőjéről felismerhető új termék ezen a héten kerül a szupermarketek polcaira Olaszországban, Franciaországban és Belgiumban, majd 2025-ben más európai országokban is forgalomba kerül.
A Ferrero hangsúlyozta, hogy a Nutella Plant-Based gluténmentes, és a Vegetáriánus Társaság „Vegán jóváhagyott” minősítésével rendelkezik.
A Nutella-t régóta kritikák érik egyik összetevője, a pálmaolaj miatt, azonban Ferrero ragaszkodik hozzá, hogy csak 100 százalékban tanúsított, fenntartható pálmaolajat használ, amelyet a hagyományos pálmaolajtól az egész ellátási láncban elkülönítve tartanak.