Megaborhamisító hálózatot buktattak le

Európán átívelő borhamisító bűnszervezetet lepleztek le a spanyol hatóságok.

Nagyüzemi léptékű borhamisítás miatt tartóztattak le hat embert Spanyolországban. A hatóságok július közepén, Castilla La Mancha tartományban és Madridban kerítettek sort a műveletre. Az ügy volumenét jól tükrözi, hogy a Castilla La Mancha-i vámtisztviselők és a Ciudad Real-i rendőrség közös, Isolu kódnevű akciójának kidolgozása 2018 szeptemberében kezdődött meg.

Amint az bebizonyosodott, a lebuktatott nemzetközi bűnszervezet az általa megtermelt rengeteg bort szőlőmust mellett részben izoglükózból vagy kukoricaszirupból állította elő. A vád szerint a hálózat brandygyártással is foglalkozott, csak ehhez az italhoz is szőlő helyett inkább gabonát használt fel. A cél természetesen az volt, hogy a gyártók olcsóbban tudják megoldani az italok előállítását.

Egyelőre a bűnszervezet kettő feltételezett fejesét és ezek négy munkatársát fogták el a rajtaütés folyamán. Az üggyel kapcsolatban további 27 ember ellen folytatnak nyomozást a hatóságok.

A „polip” tevékenységének összértéke nagyjából 100 millió euró lehetett. Spanyolországban, Hollandiában, Ausztriában, Belgiumban, Franciaországban, Moldovában és Oroszországban szétszórva 60 cég alkothatta a hálózatot.

Forrás: Store insider


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.