Aznap három turnusban tartanak Osztriga Akadémiát, ahol megtudható többek között, hogyan kell profi módon osztrigát nyitni, vinaigrettet és mignonettet készíteni és mi a világszerte egyik legnépszerűbb tengeri ínyencség, az osztriga Rockefeller legtökéletesebb receptje.
Szabó Péter osztrigasommelier, a tengeri finomságok egyik legszakavatottabb hazai ismerője tart osztriga mesterkurzust, ahol minden megtudható a sósvizek csodálatos élőlényéről, onnan kezdve, hogy hogyan kell nyitni, elkészíteni és arra is fény derül, hogy vajon csak pezsgővel lehet-e fogyasztani az osztrigát.
„Hét különböző méretű és fajtájú osztrigát fogunk tesztelni és kóstolni, melyek származhatnak Írország szeles és zord partjairól, a holland osztrigák mennyországából, Yersekee-ből, és természetesen helyet követel magának az osztrigasorban Franciaország is, mely egyrészről a szerelmünk, másrészről olyan brandeket ad a világnak, mint a Gillardeau és a Belon”, mondja Szabó Péter szakértő.
„Nem csak európai körutazásra indulunk, hanem a fajok között is rendet teszünk, ezért ínyenckedni fogunk és kóstolunk európai lapos osztrigát, csendes-óceáni csészeosztrigát, illetve sziklaosztrigát is” – teszi hozzá az osztrigasommelier. „A tippek, trükkök és technikák elsajátítása után garantált a magabiztosság és a szakértelem, ahogyan az óceánok és tengerek e csodálatos élőlényéhez nyúlunk, melyet az anyatermészet évmilliók alatt formált ily tökéletessé” – ígéri a szakember.
A maximum 12 fővel induló workshoppal egybekötött mesterkurzusok 15.00, 17.00 és 19.00 órakor kezdődnek és regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálni a [email protected] címen az eseményt megelőző csütörtök estig lehet. Bővebb információ a www.osztrigasommelier.hu oldalon.
Forrás: Turizmus Online