Osztriga mesterkurzus a Lupán

Izgalmas és inspiráló gasztroprogram indul az osztrigák világába augusztus 28-án, a Lupa Beach Myfish teraszán.

Aznap három turnusban tartanak Osztriga Akadémiát, ahol megtudható többek között, hogyan kell profi módon osztrigát nyitni, vinaigrettet és mignonettet készíteni és mi a világszerte egyik legnépszerűbb tengeri ínyencség, az osztriga Rockefeller legtökéletesebb receptje.

 

Szabó Péter osztrigasommelier, a tengeri finomságok egyik legszakavatottabb hazai ismerője tart osztriga mesterkurzust, ahol minden megtudható a sósvizek csodálatos élőlényéről, onnan kezdve, hogy hogyan kell nyitni, elkészíteni és arra is fény derül, hogy vajon csak pezsgővel lehet-e fogyasztani az osztrigát.

„Hét különböző méretű és fajtájú osztrigát fogunk tesztelni és kóstolni, melyek származhatnak Írország szeles és zord partjairól, a holland osztrigák mennyországából, Yersekee-ből, és természetesen helyet követel magának az osztrigasorban Franciaország is, mely egyrészről a szerelmünk, másrészről olyan brandeket ad a világnak, mint a Gillardeau és a Belon”, mondja Szabó Péter szakértő.

„Nem csak európai körutazásra indulunk, hanem a fajok között is rendet teszünk, ezért ínyenckedni fogunk és kóstolunk európai lapos osztrigát, csendes-óceáni csészeosztrigát, illetve sziklaosztrigát is” – teszi hozzá az osztrigasommelier. „A tippek, trükkök és technikák elsajátítása után garantált a magabiztosság és a szakértelem, ahogyan az óceánok és tengerek e csodálatos élőlényéhez nyúlunk, melyet az anyatermészet évmilliók alatt formált ily tökéletessé” – ígéri a szakember.

A maximum 12 fővel induló workshoppal egybekötött mesterkurzusok 15.00, 17.00 és 19.00 órakor kezdődnek és regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálni a [email protected] címen az eseményt megelőző csütörtök estig lehet. Bővebb információ a www.osztrigasommelier.hu oldalon.

Forrás: Turizmus Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.