Öt tipikus magyar étel, amit ne nagyon ajánlgassunk külföldi vendégeknek

Büszkék vagyunk a magyar konyhára (ami, mint tudjuk, itthon már régóta világhírű), de azért akadnak az általunk készített és idehaza megszokott fogások közt olyanok, amiket ne nagyon ajánlgassunk a hozzánk érkező turistáknak. A noizz.hu összeállítása.

Pacalpörkölt

Egyesek szerint kimondottan undorítóan néz ki, és szerintük még ennél is undorítóbb elképzelni, hogy kimosott gyomorból készült. Persze vannak, akik imádják: a pacalpörkölthöz tényleg csak egészen szélsőséges módon lehet viszonyulni.

Szalontüdő

Nem csak az alapanyag miatt viszolyognak tőle a külföldiek, hanem a színe és az állaga miatt is. Valljuk be, ez a szürkés, furcsa ízű étel mi, magyarok számára se a mindennapok eledele - néha viszont kimondottan jól esik!

Hagymás vér

A disznóvágások egyik kihagyhatatlan fogása, ami azonban a magyarokat is megosztja. A hagymás, magyaros fogás egyébként eléggé hasonlít a májra, de attól még sokan undorodnak tőle.

Kocsonya

A szelíden remegő kocsonya látványa, az elengedhetetlen köröm, fül, porc, - és bőrdarabkákkal sok külföldit elborzaszt. Pedig máshol is esznek aszpikféleségeket, de a mi magyar verziónk valljuk be, tényleg némileg bizarr.

Cukrozott tészták

Van, amikor nem is érti egy turista: minek például egy grízes tésztát vagy egy mákos tésztát megcukrozni?  A legtöbb külföldi számára az, hogy dzsemet, és/vagy porcukrot rakjanak egy tésztaételre, egyszerűen elképzelhetetlen.


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.