Öt tipikus magyar étel, amit ne nagyon ajánlgassunk külföldi vendégeknek

Büszkék vagyunk a magyar konyhára (ami, mint tudjuk, itthon már régóta világhírű), de azért akadnak az általunk készített és idehaza megszokott fogások közt olyanok, amiket ne nagyon ajánlgassunk a hozzánk érkező turistáknak. A noizz.hu összeállítása.

Pacalpörkölt

Egyesek szerint kimondottan undorítóan néz ki, és szerintük még ennél is undorítóbb elképzelni, hogy kimosott gyomorból készült. Persze vannak, akik imádják: a pacalpörkölthöz tényleg csak egészen szélsőséges módon lehet viszonyulni.

Szalontüdő

Nem csak az alapanyag miatt viszolyognak tőle a külföldiek, hanem a színe és az állaga miatt is. Valljuk be, ez a szürkés, furcsa ízű étel mi, magyarok számára se a mindennapok eledele - néha viszont kimondottan jól esik!

Hagymás vér

A disznóvágások egyik kihagyhatatlan fogása, ami azonban a magyarokat is megosztja. A hagymás, magyaros fogás egyébként eléggé hasonlít a májra, de attól még sokan undorodnak tőle.

Kocsonya

A szelíden remegő kocsonya látványa, az elengedhetetlen köröm, fül, porc, - és bőrdarabkákkal sok külföldit elborzaszt. Pedig máshol is esznek aszpikféleségeket, de a mi magyar verziónk valljuk be, tényleg némileg bizarr.

Cukrozott tészták

Van, amikor nem is érti egy turista: minek például egy grízes tésztát vagy egy mákos tésztát megcukrozni?  A legtöbb külföldi számára az, hogy dzsemet, és/vagy porcukrot rakjanak egy tésztaételre, egyszerűen elképzelhetetlen.


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.