Pályázatot hirdet az Étrend Egyesület

Pályázatot hirdet az Étrend Egyesület

1. A pályázat kiírója

Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (1054 Budapest, Alkotmány u. 9-11.)

2. A pályázat célja

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete célja, hogy összegyűjtse, és megteremtse az átadás módját azon gasztronómiai szakemberek számára, akik kellő elhivatottságot éreznek magukban ahhoz, hogy átadják kimagasló szakmai tudásukat a jövő nemzedékének. Az összegyűjtött ismeretanyagot nyilvánossá tegye és alkotóik munkáját kiemelkedő módon elismerje.

A pályázat megvalósításához az egyesület a 2011-es év költségvetéséből 1 millió Ft-ot különít el, melyet a program megvalósítása során pályázati forrásokból, gazdasági szervezetek támogatásából tovább kíván bővíteni.

3. A pályázók köre

Olyan szakterületükön kimagasló tudású szakemberek, akik a gasztronómia különböző területein szerzett tapasztalataikat képesek átadni a szakács szakképesítéssel rendelkező, szakmai tudásukat bővíteni szándékozó személyeknek, akik a megszerzett kompetenciáikat a gyakorlati munkavégzésük során, a szakmai versenyeken alkalmazni szeretnék.

4. A pályázóval szemben támasztott követelmények:

- szakács szakképesítés megszerzését igazoló iskolai végzettség

- magas szakmai jártasság igazolása a pályázó szakterületén

- érvényes egészségügyi alkalmassági vizsgálat

A pályázó vállalja, hogy:

- az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete által szervezett szakmai továbbképzéseken szakmai oktatói feladatokat lát el.

- biztosítja a szakmai oktatói feladat ellátásához speciálisan szükséges feltételeket, eszközöket berendezéseket, nyersanyagokat

- részt vesz a képzés megszervezésében és lebonyolításában az elméleti és a gyakorlati képzés során

- a feladatokat kizárólag személyesen látja el

- a haladási naplót és a jelenléti ívet – mely dokumentumok részben a teljesítés igazolásául is szolgálnak - tanóránként vezeti

- a leadott témakörből a képzésben résztvevők tudásszintjét alkalomszerűen méri, a mérés

eredményét a haladási naplóban rögzíti.

- az általa oktatott témakörben önálló, tudományos szellemi alkotásnak megfelelő témavázlatot

készít, és annak felhasználásával tartja előadásait mely dokumentumok részben a teljesítés

igazolásául is szolgálnak- valamint a képzésben résztvevők részére rövid, tömör vázlatot

készít.

- a tananyagot képzési alkalmakra bontja, melyben szerepelteti a tananyag szemléltetési módját (prezentáció, szemléltetőeszköz, film, hanganyag, team munka, csoport gyakorlatok, egyéb konstruktív módszerek.)

- a tömör vázlat anyagát a képzésben résztvevők rendelkezésére bocsátja.

- a képzés helyén biztosítja a speciális tárgyi feltételeket, az oktatáshoz szükséges egyéb tansegédleteket

- a képzési program teljesítésére felelősséget, a képzés minőségéért szavatosságot vállal.

- a feladatok ellátásához a hatályos jogszabályban előírt végzettséggel, illetve az előírt gyakorlati és oktatói, felnőttképzési gyakorlati idővel rendelkezik. (24/2004. (VI22) FMM rendelet 1. sz. melléklete)

5. A pályázat benyújtása

A pályázat kötelező tartalmi elemei:

- szakmai önéletrajz

- bizonyítvány, kitüntetések, díjak másolatai

- az oktatni kívánt témakör kiemelkedő szakmai ismereteinek felsorolása, referenciák csatolása

- a képzés tartalmának rövid bemutatása, leírása (Képzési program)

- a megvalósítandó képzési program költségkalkulációja

- a képzéshez szükséges tárgyi feltételek felsorolása, annak meglétének igazolása nyilatkozat formájában, illetve bérlési lehetősége, bérleti szerződési szándék csatolásával

- a képzés során felhasználni kívánt nyersanyagok jegyzéke, tervezett költsége

- a képzés során felhasznált, a hallgatóknak véglegesen átadott, tankönyvek, taneszközök, stb. díja

- a képzésbe bevonni kívánt hallgatók bemeneti követelmény mérése: alkalmassági vizsgálat (felvételi) eljárás leírása, felvételi feladatsor.

Az elkészített pályázatokat elektronikus levél formában legkésőbb 2011. július 01-ig az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének e-mail címére: [email protected] kell elküldeni. A késve benyújtott pályázatok nem kerülnek értékelésre.

Az e-mail tárgyaként az alábbi szöveget kell beírni: „PÁLYÁZAT: ÉTREND Egyesület. Gasztronómiai továbbképzés”.

A pályázattal kapcsolatban további információk kérhetők a [email protected] e-mail címen keresztül Jeles Zoltántól az Étrend Egyesület alelnökétől, pályázati referensétől.

6. A pályázat értékelése

A pályázatok formai értékelését az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete végzi. A benyújtott pályázatok hiánypótlására 2011. augusztus 31-ig van lehetőség a [email protected] címen. A formailag nem megfelelő pályázatok nem kerülnek tartalmi értékelésre.

A pályázatok tartalmi értékelését a Magyar Konyhafőnökök Egyesület tisztségviselői végzik.

Pályázatának eredményéről minden pályázó írásban kap értesítést.

A megvalósítandó pályázat lebonyolítására az Étrend Egyesület az elfogadott pályázat benyújtójával szerződést köt. 


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.