Pályázatot hirdet az Étrend Egyesület

Pályázatot hirdet az Étrend Egyesület

1. A pályázat kiírója

Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (1054 Budapest, Alkotmány u. 9-11.)

2. A pályázat célja

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete célja, hogy összegyűjtse, és megteremtse az átadás módját azon gasztronómiai szakemberek számára, akik kellő elhivatottságot éreznek magukban ahhoz, hogy átadják kimagasló szakmai tudásukat a jövő nemzedékének. Az összegyűjtött ismeretanyagot nyilvánossá tegye és alkotóik munkáját kiemelkedő módon elismerje.

A pályázat megvalósításához az egyesület a 2011-es év költségvetéséből 1 millió Ft-ot különít el, melyet a program megvalósítása során pályázati forrásokból, gazdasági szervezetek támogatásából tovább kíván bővíteni.

3. A pályázók köre

Olyan szakterületükön kimagasló tudású szakemberek, akik a gasztronómia különböző területein szerzett tapasztalataikat képesek átadni a szakács szakképesítéssel rendelkező, szakmai tudásukat bővíteni szándékozó személyeknek, akik a megszerzett kompetenciáikat a gyakorlati munkavégzésük során, a szakmai versenyeken alkalmazni szeretnék.

4. A pályázóval szemben támasztott követelmények:

- szakács szakképesítés megszerzését igazoló iskolai végzettség

- magas szakmai jártasság igazolása a pályázó szakterületén

- érvényes egészségügyi alkalmassági vizsgálat

A pályázó vállalja, hogy:

- az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete által szervezett szakmai továbbképzéseken szakmai oktatói feladatokat lát el.

- biztosítja a szakmai oktatói feladat ellátásához speciálisan szükséges feltételeket, eszközöket berendezéseket, nyersanyagokat

- részt vesz a képzés megszervezésében és lebonyolításában az elméleti és a gyakorlati képzés során

- a feladatokat kizárólag személyesen látja el

- a haladási naplót és a jelenléti ívet – mely dokumentumok részben a teljesítés igazolásául is szolgálnak - tanóránként vezeti

- a leadott témakörből a képzésben résztvevők tudásszintjét alkalomszerűen méri, a mérés

eredményét a haladási naplóban rögzíti.

- az általa oktatott témakörben önálló, tudományos szellemi alkotásnak megfelelő témavázlatot

készít, és annak felhasználásával tartja előadásait mely dokumentumok részben a teljesítés

igazolásául is szolgálnak- valamint a képzésben résztvevők részére rövid, tömör vázlatot

készít.

- a tananyagot képzési alkalmakra bontja, melyben szerepelteti a tananyag szemléltetési módját (prezentáció, szemléltetőeszköz, film, hanganyag, team munka, csoport gyakorlatok, egyéb konstruktív módszerek.)

- a tömör vázlat anyagát a képzésben résztvevők rendelkezésére bocsátja.

- a képzés helyén biztosítja a speciális tárgyi feltételeket, az oktatáshoz szükséges egyéb tansegédleteket

- a képzési program teljesítésére felelősséget, a képzés minőségéért szavatosságot vállal.

- a feladatok ellátásához a hatályos jogszabályban előírt végzettséggel, illetve az előírt gyakorlati és oktatói, felnőttképzési gyakorlati idővel rendelkezik. (24/2004. (VI22) FMM rendelet 1. sz. melléklete)

5. A pályázat benyújtása

A pályázat kötelező tartalmi elemei:

- szakmai önéletrajz

- bizonyítvány, kitüntetések, díjak másolatai

- az oktatni kívánt témakör kiemelkedő szakmai ismereteinek felsorolása, referenciák csatolása

- a képzés tartalmának rövid bemutatása, leírása (Képzési program)

- a megvalósítandó képzési program költségkalkulációja

- a képzéshez szükséges tárgyi feltételek felsorolása, annak meglétének igazolása nyilatkozat formájában, illetve bérlési lehetősége, bérleti szerződési szándék csatolásával

- a képzés során felhasználni kívánt nyersanyagok jegyzéke, tervezett költsége

- a képzés során felhasznált, a hallgatóknak véglegesen átadott, tankönyvek, taneszközök, stb. díja

- a képzésbe bevonni kívánt hallgatók bemeneti követelmény mérése: alkalmassági vizsgálat (felvételi) eljárás leírása, felvételi feladatsor.

Az elkészített pályázatokat elektronikus levél formában legkésőbb 2011. július 01-ig az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének e-mail címére: [email protected] kell elküldeni. A késve benyújtott pályázatok nem kerülnek értékelésre.

Az e-mail tárgyaként az alábbi szöveget kell beírni: „PÁLYÁZAT: ÉTREND Egyesület. Gasztronómiai továbbképzés”.

A pályázattal kapcsolatban további információk kérhetők a [email protected] e-mail címen keresztül Jeles Zoltántól az Étrend Egyesület alelnökétől, pályázati referensétől.

6. A pályázat értékelése

A pályázatok formai értékelését az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete végzi. A benyújtott pályázatok hiánypótlására 2011. augusztus 31-ig van lehetőség a [email protected] címen. A formailag nem megfelelő pályázatok nem kerülnek tartalmi értékelésre.

A pályázatok tartalmi értékelését a Magyar Konyhafőnökök Egyesület tisztségviselői végzik.

Pályázatának eredményéről minden pályázó írásban kap értesítést.

A megvalósítandó pályázat lebonyolítására az Étrend Egyesület az elfogadott pályázat benyújtójával szerződést köt. 


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.