Pályázatot hirdet az Étrend Egyesület

Pályázatot hirdet az Étrend Egyesület

1. A pályázat kiírója

Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (1054 Budapest, Alkotmány u. 9-11.)

2. A pályázat célja

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete célja, hogy összegyűjtse, és megteremtse az átadás módját azon gasztronómiai szakemberek számára, akik kellő elhivatottságot éreznek magukban ahhoz, hogy átadják kimagasló szakmai tudásukat a jövő nemzedékének. Az összegyűjtött ismeretanyagot nyilvánossá tegye és alkotóik munkáját kiemelkedő módon elismerje.

A pályázat megvalósításához az egyesület a 2011-es év költségvetéséből 1 millió Ft-ot különít el, melyet a program megvalósítása során pályázati forrásokból, gazdasági szervezetek támogatásából tovább kíván bővíteni.

3. A pályázók köre

Olyan szakterületükön kimagasló tudású szakemberek, akik a gasztronómia különböző területein szerzett tapasztalataikat képesek átadni a szakács szakképesítéssel rendelkező, szakmai tudásukat bővíteni szándékozó személyeknek, akik a megszerzett kompetenciáikat a gyakorlati munkavégzésük során, a szakmai versenyeken alkalmazni szeretnék.

4. A pályázóval szemben támasztott követelmények:

- szakács szakképesítés megszerzését igazoló iskolai végzettség

- magas szakmai jártasság igazolása a pályázó szakterületén

- érvényes egészségügyi alkalmassági vizsgálat

A pályázó vállalja, hogy:

- az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete által szervezett szakmai továbbképzéseken szakmai oktatói feladatokat lát el.

- biztosítja a szakmai oktatói feladat ellátásához speciálisan szükséges feltételeket, eszközöket berendezéseket, nyersanyagokat

- részt vesz a képzés megszervezésében és lebonyolításában az elméleti és a gyakorlati képzés során

- a feladatokat kizárólag személyesen látja el

- a haladási naplót és a jelenléti ívet – mely dokumentumok részben a teljesítés igazolásául is szolgálnak - tanóránként vezeti

- a leadott témakörből a képzésben résztvevők tudásszintjét alkalomszerűen méri, a mérés

eredményét a haladási naplóban rögzíti.

- az általa oktatott témakörben önálló, tudományos szellemi alkotásnak megfelelő témavázlatot

készít, és annak felhasználásával tartja előadásait mely dokumentumok részben a teljesítés

igazolásául is szolgálnak- valamint a képzésben résztvevők részére rövid, tömör vázlatot

készít.

- a tananyagot képzési alkalmakra bontja, melyben szerepelteti a tananyag szemléltetési módját (prezentáció, szemléltetőeszköz, film, hanganyag, team munka, csoport gyakorlatok, egyéb konstruktív módszerek.)

- a tömör vázlat anyagát a képzésben résztvevők rendelkezésére bocsátja.

- a képzés helyén biztosítja a speciális tárgyi feltételeket, az oktatáshoz szükséges egyéb tansegédleteket

- a képzési program teljesítésére felelősséget, a képzés minőségéért szavatosságot vállal.

- a feladatok ellátásához a hatályos jogszabályban előírt végzettséggel, illetve az előírt gyakorlati és oktatói, felnőttképzési gyakorlati idővel rendelkezik. (24/2004. (VI22) FMM rendelet 1. sz. melléklete)

5. A pályázat benyújtása

A pályázat kötelező tartalmi elemei:

- szakmai önéletrajz

- bizonyítvány, kitüntetések, díjak másolatai

- az oktatni kívánt témakör kiemelkedő szakmai ismereteinek felsorolása, referenciák csatolása

- a képzés tartalmának rövid bemutatása, leírása (Képzési program)

- a megvalósítandó képzési program költségkalkulációja

- a képzéshez szükséges tárgyi feltételek felsorolása, annak meglétének igazolása nyilatkozat formájában, illetve bérlési lehetősége, bérleti szerződési szándék csatolásával

- a képzés során felhasználni kívánt nyersanyagok jegyzéke, tervezett költsége

- a képzés során felhasznált, a hallgatóknak véglegesen átadott, tankönyvek, taneszközök, stb. díja

- a képzésbe bevonni kívánt hallgatók bemeneti követelmény mérése: alkalmassági vizsgálat (felvételi) eljárás leírása, felvételi feladatsor.

Az elkészített pályázatokat elektronikus levél formában legkésőbb 2011. július 01-ig az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének e-mail címére: [email protected] kell elküldeni. A késve benyújtott pályázatok nem kerülnek értékelésre.

Az e-mail tárgyaként az alábbi szöveget kell beírni: „PÁLYÁZAT: ÉTREND Egyesület. Gasztronómiai továbbképzés”.

A pályázattal kapcsolatban további információk kérhetők a [email protected] e-mail címen keresztül Jeles Zoltántól az Étrend Egyesület alelnökétől, pályázati referensétől.

6. A pályázat értékelése

A pályázatok formai értékelését az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete végzi. A benyújtott pályázatok hiánypótlására 2011. augusztus 31-ig van lehetőség a [email protected] címen. A formailag nem megfelelő pályázatok nem kerülnek tartalmi értékelésre.

A pályázatok tartalmi értékelését a Magyar Konyhafőnökök Egyesület tisztségviselői végzik.

Pályázatának eredményéről minden pályázó írásban kap értesítést.

A megvalósítandó pályázat lebonyolítására az Étrend Egyesület az elfogadott pályázat benyújtójával szerződést köt. 


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.