1. A pályázat kiírója
Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (1054 Budapest, Alkotmány u. 9-11.)
2. A pályázat célja
Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete célja, hogy összegyűjtse, és megteremtse az átadás módját azon gasztronómiai szakemberek számára, akik kellő elhivatottságot éreznek magukban ahhoz, hogy átadják kimagasló szakmai tudásukat a jövő nemzedékének. Az összegyűjtött ismeretanyagot nyilvánossá tegye és alkotóik munkáját kiemelkedő módon elismerje.
A pályázat megvalósításához az egyesület a 2011-es év költségvetéséből 1 millió Ft-ot különít el, melyet a program megvalósítása során pályázati forrásokból, gazdasági szervezetek támogatásából tovább kíván bővíteni.
3. A pályázók köre
Olyan szakterületükön kimagasló tudású szakemberek, akik a gasztronómia különböző területein szerzett tapasztalataikat képesek átadni a szakács szakképesítéssel rendelkező, szakmai tudásukat bővíteni szándékozó személyeknek, akik a megszerzett kompetenciáikat a gyakorlati munkavégzésük során, a szakmai versenyeken alkalmazni szeretnék.
4. A pályázóval szemben támasztott követelmények:
- szakács szakképesítés megszerzését igazoló iskolai végzettség
- magas szakmai jártasság igazolása a pályázó szakterületén
- érvényes egészségügyi alkalmassági vizsgálat
A pályázó vállalja, hogy:
- az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete által szervezett szakmai továbbképzéseken szakmai oktatói feladatokat lát el.
- biztosítja a szakmai oktatói feladat ellátásához speciálisan szükséges feltételeket, eszközöket berendezéseket, nyersanyagokat
- részt vesz a képzés megszervezésében és lebonyolításában az elméleti és a gyakorlati képzés során
- a feladatokat kizárólag személyesen látja el
- a haladási naplót és a jelenléti ívet – mely dokumentumok részben a teljesítés igazolásául is szolgálnak - tanóránként vezeti
- a leadott témakörből a képzésben résztvevők tudásszintjét alkalomszerűen méri, a mérés
eredményét a haladási naplóban rögzíti.
- az általa oktatott témakörben önálló, tudományos szellemi alkotásnak megfelelő témavázlatot
készít, és annak felhasználásával tartja előadásait mely dokumentumok részben a teljesítés
igazolásául is szolgálnak- valamint a képzésben résztvevők részére rövid, tömör vázlatot
készít.
- a tananyagot képzési alkalmakra bontja, melyben szerepelteti a tananyag szemléltetési módját (prezentáció, szemléltetőeszköz, film, hanganyag, team munka, csoport gyakorlatok, egyéb konstruktív módszerek.)
- a tömör vázlat anyagát a képzésben résztvevők rendelkezésére bocsátja.
- a képzés helyén biztosítja a speciális tárgyi feltételeket, az oktatáshoz szükséges egyéb tansegédleteket
- a képzési program teljesítésére felelősséget, a képzés minőségéért szavatosságot vállal.
- a feladatok ellátásához a hatályos jogszabályban előírt végzettséggel, illetve az előírt gyakorlati és oktatói, felnőttképzési gyakorlati idővel rendelkezik. (24/2004. (VI22) FMM rendelet 1. sz. melléklete)
5. A pályázat benyújtása
A pályázat kötelező tartalmi elemei:
- szakmai önéletrajz
- bizonyítvány, kitüntetések, díjak másolatai
- az oktatni kívánt témakör kiemelkedő szakmai ismereteinek felsorolása, referenciák csatolása
- a képzés tartalmának rövid bemutatása, leírása (Képzési program)
- a megvalósítandó képzési program költségkalkulációja
- a képzéshez szükséges tárgyi feltételek felsorolása, annak meglétének igazolása nyilatkozat formájában, illetve bérlési lehetősége, bérleti szerződési szándék csatolásával
- a képzés során felhasználni kívánt nyersanyagok jegyzéke, tervezett költsége
- a képzés során felhasznált, a hallgatóknak véglegesen átadott, tankönyvek, taneszközök, stb. díja
- a képzésbe bevonni kívánt hallgatók bemeneti követelmény mérése: alkalmassági vizsgálat (felvételi) eljárás leírása, felvételi feladatsor.
Az elkészített pályázatokat elektronikus levél formában legkésőbb 2011. július 01-ig az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének e-mail címére: [email protected] kell elküldeni. A késve benyújtott pályázatok nem kerülnek értékelésre.
Az e-mail tárgyaként az alábbi szöveget kell beírni: „PÁLYÁZAT: ÉTREND Egyesület. Gasztronómiai továbbképzés”.
A pályázattal kapcsolatban további információk kérhetők a [email protected] e-mail címen keresztül Jeles Zoltántól az Étrend Egyesület alelnökétől, pályázati referensétől.
6. A pályázat értékelése
A pályázatok formai értékelését az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete végzi. A benyújtott pályázatok hiánypótlására 2011. augusztus 31-ig van lehetőség a [email protected] címen. A formailag nem megfelelő pályázatok nem kerülnek tartalmi értékelésre.
A pályázatok tartalmi értékelését a Magyar Konyhafőnökök Egyesület tisztségviselői végzik.
Pályázatának eredményéről minden pályázó írásban kap értesítést.
A megvalósítandó pályázat lebonyolítására az Étrend Egyesület az elfogadott pályázat benyújtójával szerződést köt.