Pannon Borrégió Top25 idén tizedszer

A Dél-Dunántúl legnagyobb szabású borfesztiválját rendezik meg június 10-én.

A pécsi Littke Pezsgőházban a tizedik Pannon Borrégió Top25 borverseny győztesei mellett a korábbi kilenc év nyertes borászaival is találkozni lehet majd. Több mint 50 borászat top-borait kóstolhatja meg a borkedvelő publikum ezen a délutánon, köztük azokat az idei bajnokokat, amelyeket a május 22-én megrendezendő borversenyen választ majd ki a szakértő zsűri.

 

A Pannon Borrégió kiemelt rendezvénye az évente megrendezett TOP25 borverseny, a borrégió négy borvidékének (Pécs, Szekszárd, Tolna és Villány) versenye. Rangos és független zsűri választja ki vakteszten a régió 25 legjobb palackos borát. A 2017-ben jubileumot ünnepel a rendezvény, hiszen tizedik alkalommal rendezik meg, ugyanakkor továbbra sem a versengés az elsődleges cél. A TOP 25 eszköz a régió borászatának népszerűsítése érdekében, egyúttal lehetőség a bemutatkozásra-kiemelkedésre a kisebb borászatoknak.

 

A Pannon Borrégió TOP 25 borversenyt hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal 2008 júniusában rendezte meg a Pannon Borrégió és a Pécsi Borozó bormagazin, társrendezőként akkor a Pécsi Tudományegyetem, a Pécs/Sopianae Örökség Kht., a Szekszárd Borvidék Kht. is együttműködött.

 

A hagyomány kötelez: idén, 2017-ben új helyszínen, a pécsi pezsgőpincészet ragyogóan felújított Littke rendezvénytermében, kibővített bemutatóval, parádés kóstolófesztivállal ünnepel a TOP25. A bemutatóra minden eddigi bor termelőjét meghívták a szervezők, hogy mutassák be egykori nyertes borukat vagy annak egy új évjáratát, így 62 pincészet automatikusan részt vehet a pécsi kóstolófesztiválon június 10-én. A borok mellett ezen a délutánon a dzsesszé is a színpad, hiszen 14 órától 20 óráig két együttes, a Jazzimpair és a Trio Afium is szórakoztatja majd a közönséget.

 

Ehhez jön az idei 25 nyertes, hiszen a korábbi években megszokott feltételekkel és versenyszabályzat szerint idén is rangos zsűri választja ki május 22-én a régiós borválogatottat.

 

A Pannon Borrégió TOP 25 kóstolófesztiválhoz hasonló, nagyszabású, beltéri borfesztivál még nem volt a régióban, ahol ennyi pincészet vett volna részt, 5 kiemelt borvidékről (az első két évben a Balatonboglári borvidék is részt vett a versengésben, így onnan is érkeznek vendégpincészetek), ráadásul mindegyik olyan borokkal, amelyeket előzőleg a zsűri top-borként emelt volna ki.

 

Az előzetes regisztráció szerint minden eddiginél több pincészet nevezett az idei megmérettetésre, nem lesz könnyű dolga sem a boroknak, sem a zsűrinek, hogy kiderüljön, mely borok kerülhetnek be a Pannon Borrégió borválogatottjába, mely borok viselhetik a Pannon Borrégió Top25 2017 kitüntető címet.

 

Forrás: Vendég & Hotel Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.