Pannon Borrégió Top25 idén tizedszer

A Dél-Dunántúl legnagyobb szabású borfesztiválját rendezik meg június 10-én.

A pécsi Littke Pezsgőházban a tizedik Pannon Borrégió Top25 borverseny győztesei mellett a korábbi kilenc év nyertes borászaival is találkozni lehet majd. Több mint 50 borászat top-borait kóstolhatja meg a borkedvelő publikum ezen a délutánon, köztük azokat az idei bajnokokat, amelyeket a május 22-én megrendezendő borversenyen választ majd ki a szakértő zsűri.

 

A Pannon Borrégió kiemelt rendezvénye az évente megrendezett TOP25 borverseny, a borrégió négy borvidékének (Pécs, Szekszárd, Tolna és Villány) versenye. Rangos és független zsűri választja ki vakteszten a régió 25 legjobb palackos borát. A 2017-ben jubileumot ünnepel a rendezvény, hiszen tizedik alkalommal rendezik meg, ugyanakkor továbbra sem a versengés az elsődleges cél. A TOP 25 eszköz a régió borászatának népszerűsítése érdekében, egyúttal lehetőség a bemutatkozásra-kiemelkedésre a kisebb borászatoknak.

 

A Pannon Borrégió TOP 25 borversenyt hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal 2008 júniusában rendezte meg a Pannon Borrégió és a Pécsi Borozó bormagazin, társrendezőként akkor a Pécsi Tudományegyetem, a Pécs/Sopianae Örökség Kht., a Szekszárd Borvidék Kht. is együttműködött.

 

A hagyomány kötelez: idén, 2017-ben új helyszínen, a pécsi pezsgőpincészet ragyogóan felújított Littke rendezvénytermében, kibővített bemutatóval, parádés kóstolófesztivállal ünnepel a TOP25. A bemutatóra minden eddigi bor termelőjét meghívták a szervezők, hogy mutassák be egykori nyertes borukat vagy annak egy új évjáratát, így 62 pincészet automatikusan részt vehet a pécsi kóstolófesztiválon június 10-én. A borok mellett ezen a délutánon a dzsesszé is a színpad, hiszen 14 órától 20 óráig két együttes, a Jazzimpair és a Trio Afium is szórakoztatja majd a közönséget.

 

Ehhez jön az idei 25 nyertes, hiszen a korábbi években megszokott feltételekkel és versenyszabályzat szerint idén is rangos zsűri választja ki május 22-én a régiós borválogatottat.

 

A Pannon Borrégió TOP 25 kóstolófesztiválhoz hasonló, nagyszabású, beltéri borfesztivál még nem volt a régióban, ahol ennyi pincészet vett volna részt, 5 kiemelt borvidékről (az első két évben a Balatonboglári borvidék is részt vett a versengésben, így onnan is érkeznek vendégpincészetek), ráadásul mindegyik olyan borokkal, amelyeket előzőleg a zsűri top-borként emelt volna ki.

 

Az előzetes regisztráció szerint minden eddiginél több pincészet nevezett az idei megmérettetésre, nem lesz könnyű dolga sem a boroknak, sem a zsűrinek, hogy kiderüljön, mely borok kerülhetnek be a Pannon Borrégió borválogatottjába, mely borok viselhetik a Pannon Borrégió Top25 2017 kitüntető címet.

 

Forrás: Vendég & Hotel Online


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.