Pannon csúcsborok kóstolója

Ismét kiválasztották a Pannon Borrégió borválogatottját, azt a huszonöt bort, amelyek a következő évben a Top25 kitüntető címet és matricát viselhetik.

Pécs, Villány, Szekszárd és Tolna borvidékek ötven pincészete és 150 nevezett bora versengett a rangos elismerésért. A borokat június 11-én Mecseknádasdon kóstolhatja meg a borkedvelő közönség egy egyedülálló borkóstoló kereten belül. A 25 kiválasztott közé idén 11 szekszárdi, 8 villányi, 3 pécsi, 2 pannon és 1 tolnai bor került be.

Június 11-én, szombaton a mecseknádasdi Magtárban szervezik meg a régiós top borok bemutatóját és az ünnepélyes díjátadást. Ez az esemény nyitott, erre a szervezők várják a borkedvelők érkezését is. A délután 15 órakor kezdődő és 20 óráig tartó sétálókóstolón mind a 25 bor kóstolható lesz és mind a 20 nyertes borászat képviselője jelen lesz, így alkalom nyílik elbeszélgetni a készítőkkel is.

AZ IDEI BORVÁLASZTÁS KIVÁLASZTOTTJAI:

  • BOCK BORÁSZAT Bock 40 2017 (Villány)
  • BODRI PINCÉSZET Optimus Cuvée 2019 (Szekszárd)
  • BODRI PINCÉSZET Grand Cuvée 2017 (Szekszárd)
  • CSÁNYI PINCÉSZET Teleki Tradíció 1881 Villányi Franc Kopár 2017 (Villány)
  • DANUBIANA BORÁSZAT Pinot Blanc 2021 (Pannon)
  • EBERHARDT PINCE Merlot 2017 (Pécs)
  • ESZTERBAUER BORÁSZAT Telihold Kékfrankos 2019 (Szekszárd)
  • FRITZ BIRTOK Két Dudás 2018 (Szekszárd)
  • GERE&SCHUBERT Sauvignon Blanc 2021 (Pannon)
  • GRÓF APPONYI PINCÉSZET Chardonnay 2021 (Tolna)
  • HUDÁK WEINGARTEN Szaperavi 2020 (Pécs)
  • LELOVITS TAMÁS PINCÉSZETE Két-Hold Merlot 2020 (Villány)
  • NÉMETH JÁNOS PINCÉSZET Porkoláb Cuvée 2019 (Szekszárd)
  • PRANTNER FERENC Rosé 2021 (Szekszárd)
  • RICZU TAMÁS BORÁSZATA Kékfrankos 2019 (Villány)
  • RICZU TAMÁS BORÁSZATA Villányi Franc 2018 (Villány)
  • SCHIEBER PINCÉSZET Patina Cabernet Franc 2018 (Szekszárd)
  • SCHIEBER PINCÉSZET Tabu Cabernet Sauvignon 2019 (Szekszárd)
  • STREIT-ZAGONYI BORÁSZAT Kékfrankos Rozé 2021 (Villány)
  • TAKLER PINCÉSZET Rajnai Rizling Birtokválogatás 2020 (Szekszárd)
  • VELIN BORÁSZAT Sauvignon Blanc 2021 (Pécs)
  • VESZTERGOMBI PINCE Turul 2017 (Szekszárd)
  • VESZTERGOMBI PINCE Csaba 2017 (Szekszárd)
  • VYLYAN PINCÉSZET Montenuovo Cuvée 2019 (Villány)
  • VYLYAN PINCÉSZET Prémium Kékfrankos 2020 (Villány)

 

 

Forrás: Turizmus Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.