Pellini: Az Év Aromája

A minden évben megrendezésre kerülő “Sapore dell’Anno” kávékóstolási eljárás során, az olasz fogyasztók döntése alapján a Pellini kávéválogatásai nyerték a „2015. Év Aromája” címet.

Az olasz kávéfogyasztók a Pellini több kávéválogatását is "2015 Év Aromája"-nak választották. A Pellini sikeréről több olasz oldal is hírt adott, ezekből közlünk egy összefoglaló írást.

A “Sapore dell’Anno” egy minden évben megrendezésre kerülő olasz hitelesítési eljárás, ahol a fogyasztók „vakon” kóstolják meg a termékeket, majd ezt követően egy független testületet kérnek fel a teszt kiértékelésére. Az értékelés kizárólag az íz, a megjelenés, az illat, illetve a kávéital textúrája alapján történik.

A Pellini kávéválogatásai ezen minőségi jegyek alapján kapták meg az “Év Aromája“ díjat, amivel számos fogyasztót hódítottak meg. A PELLINI TOP 100% Arabica kávéválogatás, az n.42 TRADIZIONALE és az n.1 VELLUTATO valamint a teljes kapszulás sorozat elnyerte a „2015 Év Aromája” címet.

A díj egy kivételes elismerés a Pellini szakértői csapatának is akik szigorú válogatási procedúrával és rendszeres érzékszervi analízissel tesztelik a kávé minőségét, hogy garantálják a különleges aromát és ízvilágot a legigényesebb kávérajongók megelégedésére.

A Pellini 2014-ben további növekedést ért el a fogyasztók körében, és a forgalmazás bővítésében. A kávépiac általános csökkenése ellenére a Pellini 21%-kal növelte eladását Olaszországban, valamint az új kapszulás kávé választékával is nagy sikereket ért el, amelyek a Nespresso kávéfőzőkkel kompatibilisek. A kapszulák 2014 második felében debütáltak, jelen vannak a GDO (Grande Distribuzione Organizzata = Nagy Kereskedelmi Szervezet) legfontosabb kereskedelmi láncolatainak polcain, valamint szintén elnyerték „2015 Év Aromája” elismerést.

http://instoremag.it/industria/caffe-pellini-certificato-sapore-dellanno/20150420.74286

Forrás: Vendég & Hotel Online


A pulykáknak rossz hír, az ágazat képviselőinek jó érkezett

A pulykáknak rossz hír, az ágazat képviselőinek jó érkezett 

A csökkenő kereslet ellenére továbbra is világélelmezési termék a pulykahús, és komoly növekedési lehetőségek előtt áll.
A név a régi, a tulajdonos és a megjelenés változott

A név a régi, a tulajdonos és a megjelenés változott 

Kívül-belül új ruhába öltöztetve, korábbi tulajdonosváltást követően, december 3-tól ismét várja vendégeit a Rómain a Cziniel Cukrászda.
Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása

A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása 

A régióról és a champagne készítés hagyományairól Kiszely Katalin a Champagne For You tulajdonosával beszélgettünk.
Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli

Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli  

Néhány a Csak a Mentes Karácsonyi Fesztiváljának sokszínű, egészséges kínálatából.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Taste Balaton 2025: Itt vannak az első programok – videóval

Taste Balaton 2025: Itt vannak az első programok – videóval 

Tíz nap a tó körül megismételhetetlen gasztro-kulturális élményekkel.
A pulyka reneszánsza a konyhában

A pulyka reneszánsza a konyhában 

A főzés és étkezés kétségtelenül összehozza az embereket, ezért is volt külön öröm, hogy a Magyar Pulykaszövetség meghívott minket egy közös főzésre a Gallicoop-pal a Chefparade konyhájába.
Megvan a világ legjobb sajtja

Megvan a világ legjobb sajtja 

Idén 47 országból 4786 különböző sajtot értékelt a 240 fős zsűri.
Badacsonyi sikerek a Vince gálán

Badacsonyi sikerek a Vince gálán 

Hazánk egyik legrangosabb boros elismerésén a győzteseket idén is a szakma és a közönség választotta ki.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.