Pezsgőkonferencia champagne-i előadókkal

Május 30-án a hazai és nemzetközi pezsgővilág nagyjai gyűlnek össze, hogy bemutatkozzanak és szakmai vitát folytassanak egy önálló konferencián. Eljön többek között Louise Bryden, a világhírű Ruinart borásza és bejelentkezik Bruno Paillard is.

Ideje, hogy a pezsgőkészítés hazai és nemzetközi legjobbjai is bemutatkozzanak egy önálló konferencián Magyarországon, hiszen egyre figyelemre méltóbb pezsgők készülnek ma már, ugyanakkor el kell ismernünk, hogy a pezsgőkultúra építésében, ápolásában van még teendőnk. A Borjog és Bormarketing Konferencia analógiájára a szervezők egyik fő célja éppen az, hogy ezzel a témával most ismét megszólítsák az ágazat véleményformálóit. A Rókusfalvy Pál és dr Prónay Bence által szervezett konferencia húsbavágó témákat ígér az ágazat vezetőitől, valamint izgalmas előadásokat magyar és nemzetközi pezsgőkészítőktől és parázs vitákat a kerekasztal keretein belül, amelynek témája: "Technológia vs. Terroir".

Az előadások és kerekasztalbeszélgetések méltó zárásának ígérkezik az a Hantos László (Champagne-ok és klasszikus borok forgalmazója, a Riedel poharak magyarországi képviselője) által vezetett kóstoló, amelynek keretein belül három Champagne-t kóstolhatnak meg a résztvevők. A szakértő útmutatása mellett a világ abszolút élvonalába tartozó tételek kerülnek a poharakba, egészen postosan egy Ruinart Blanc de Blancs, egy Bollinger Special Cuve és egy Delamotte Brut.  

Az etyeki Rókusfalvy Birtokon megrendezendő esemény programterve a pezsgokonferencia.hu oldalon érhető el.

Forrás: Forrás: Store Insider


Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.