Pisztáciaünnep az Augusztnál

A budai Fény utcai piac szomszédságában található ikonikus cukrászda nemcsak kínálja pisztáciával készült édességeit, hanem ezzel egyben mostantól jót is tesz. Mindjárt kiderült, hogyan.

A cukrászda tulajdonosai, Auguszt Ibolya és Auguszt József június 1-jén, szezonnyitó Pisztáciaünnep keretében mutatták be szezonális, pisztácia felhasználásával készült desszertkínálatukat. A desszertek ezúttal igencsak különleges alapanyagból készültek: a JKJ által adományozott olasz pisztáciamasszából, hallhattunk a most induló, pisztáciával átitatott CSR-akcióról az e témáról szóló tájékoztatón.

 

A cég, mint erről dr. Linczényi Endre a JKJ képviseletében az Auguszt teraszán beszámolt, magyarországi kizárólagos forgalmazója a világ egyik legmagasabb minőségű taktilis útburkolat rendszereit gyártó, nápolyi székhelyű olasz cégnek, ezért esett a választásuk a Nápoly környékén termett pisztáciára, hallhattuk.

A közös adományozói program keretében az Auguszt Cukrászda minden, a JKJ által adományozott pisztáciából készült, eladott desszert után 250 forintot adományoz a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ), amelytől Erhart Péter akadálymentesítési szakértő volt jelen, aki többek közt azt is elmondta, 2022. október 15-én a Fehér Bot világnapján jelentették be, hogy a szövetségük lett a közmédia „Jónak lenni jó!” jótékonysági programjának idei fő kedvezményezettje.

Mi az a taktilis útburkolat?

Linczényi azt is elmagyarázta, mi is tulajdonképpen ez a különleges útburkolat, amit cégük forgalmaz, és hogyan segíti ez a vakok és gyengénlátó emberek közlekedését az utakon? Ez tulajdonképpen egy veszélyt jelző és vezetősáv, amely akár felszerelhető olyan jeladó RFG tagekkel, amelyek képesek hangjeleket is közvetíteni a látássérültek számára egy okosboton keresztül, és így a tapintható jeleken kívül vokálisan is kap információt a felhasználó. A jelzések a burkolat síkjába telepíthetőek, így felválthatóak a cement alapú burkolati lapok, illetve ragaszthatóak utólagosan is a legtöbb felületre.

Elhangzott még, hogy a JKJ a MVGYOSZ stratégiai partnere, és a szakmai együttműködésen túl is szeretné támogatni a szervezetet, ezért jött létre a Fény utcai Auguszt Cukrászdával kapcsolatos együttműködés: a cég jelentős mennyiségű, cukormentes nápolyi pisztáciamasszát adományozott a cukrászdának, akik az ebből készült desszertek bevételéből pénzadományt juttatnak el a MVGYOSZ-nek.

 

 

 

 

Forrás: Auguszt Cukrászda


Michelin-csillagok Ausztriának: kulináris kiválóságok díjazása a MICHELIN Guide ceremóniáján

Michelin-csillagok Ausztriának: kulináris kiválóságok díjazása a MICHELIN Guide ceremóniáján 

Mérföldkő az osztrák kulináris és turizmus helyzetben: 82 MICHELIN-csillag, 33 Zöld Csillag és 43 Bib-Gourmand-díj Ausztriának.
Felmérés: mennyit költenek fenntartás nélkül a vendégek egy étteremben?

Felmérés: mennyit költenek fenntartás nélkül a vendégek egy étteremben? 

A hazai vendéglátóipar számára érdekes adatokat szolgáltat az a kutatás, amelynek legfőbb megállapításait most ismertetjük.
Rangos elismerés a Törleynek

Rangos elismerés a Törleynek 

Alkoholmentes rosé pezsgőjük aranyérmet nyert a londoni Drinks Business által szervezett Global Low and No Alcohol Wine Masters 2024 versenyen.
Változnak a német étkezési szokások

Változnak a német étkezési szokások 

A tendencia összhangban van a globális egészségtudatosság és fenntarthatóság iránti növekvő igénnyel.
Folytatódnak a koreai influenszer kulináris kalandjai Budapesten

Folytatódnak a koreai influenszer kulináris kalandjai Budapesten 

Budapestre érkezett egy koreai influenszer, aki útra kelt a fővárosban, hogy felfedezze a magyar gasztronómia finomságait.
Meghökkentő édességeket készít egy magyar cukrász

Meghökkentő édességeket készít egy magyar cukrász 

Most például túrós csuszás csokoládéval kísérletezik.
Amikor a szomorú vasárnapot követi a mélabús hétfő

Amikor a szomorú vasárnapot követi a mélabús hétfő 

Azt tartják, az az egyetlen jó döntés, ha ilyenkor kényeztetjük a testet és a lelket. Így tettünk mi is, és egyáltalán nem bántuk meg.
Róma a világ legjobb gasztronómiai úti célja

Róma a világ legjobb gasztronómiai úti célja 

A 2025-ös listán Róma olyan városokat előzött meg, mint London Marrakech, Párizs, és Nápoly.
Kétkilós rántott szeletet tüntetett el Pesten a koreai lány, a világ egyik legismertebb gasztroinfluenszere

Kétkilós rántott szeletet tüntetett el Pesten a koreai lány, a világ egyik legismertebb gasztroinfluenszere 

Pihenésképpen aztán jóétvággyal nekilátott egy pacalpörköltnek is, majd visszatért a rántott húshoz.
A Lidl német egységeiben alaposan megemelik a béreket

A Lidl német egységeiben alaposan megemelik a béreket 

Megfejelik az óránként 5100 forintos minimálbért németországi üzleteikben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.