Pisztáciaünnep az Augusztnál

A budai Fény utcai piac szomszédságában található ikonikus cukrászda nemcsak kínálja pisztáciával készült édességeit, hanem ezzel egyben mostantól jót is tesz. Mindjárt kiderült, hogyan.

A cukrászda tulajdonosai, Auguszt Ibolya és Auguszt József június 1-jén, szezonnyitó Pisztáciaünnep keretében mutatták be szezonális, pisztácia felhasználásával készült desszertkínálatukat. A desszertek ezúttal igencsak különleges alapanyagból készültek: a JKJ által adományozott olasz pisztáciamasszából, hallhattunk a most induló, pisztáciával átitatott CSR-akcióról az e témáról szóló tájékoztatón.

 

A cég, mint erről dr. Linczényi Endre a JKJ képviseletében az Auguszt teraszán beszámolt, magyarországi kizárólagos forgalmazója a világ egyik legmagasabb minőségű taktilis útburkolat rendszereit gyártó, nápolyi székhelyű olasz cégnek, ezért esett a választásuk a Nápoly környékén termett pisztáciára, hallhattuk.

A közös adományozói program keretében az Auguszt Cukrászda minden, a JKJ által adományozott pisztáciából készült, eladott desszert után 250 forintot adományoz a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ), amelytől Erhart Péter akadálymentesítési szakértő volt jelen, aki többek közt azt is elmondta, 2022. október 15-én a Fehér Bot világnapján jelentették be, hogy a szövetségük lett a közmédia „Jónak lenni jó!” jótékonysági programjának idei fő kedvezményezettje.

Mi az a taktilis útburkolat?

Linczényi azt is elmagyarázta, mi is tulajdonképpen ez a különleges útburkolat, amit cégük forgalmaz, és hogyan segíti ez a vakok és gyengénlátó emberek közlekedését az utakon? Ez tulajdonképpen egy veszélyt jelző és vezetősáv, amely akár felszerelhető olyan jeladó RFG tagekkel, amelyek képesek hangjeleket is közvetíteni a látássérültek számára egy okosboton keresztül, és így a tapintható jeleken kívül vokálisan is kap információt a felhasználó. A jelzések a burkolat síkjába telepíthetőek, így felválthatóak a cement alapú burkolati lapok, illetve ragaszthatóak utólagosan is a legtöbb felületre.

Elhangzott még, hogy a JKJ a MVGYOSZ stratégiai partnere, és a szakmai együttműködésen túl is szeretné támogatni a szervezetet, ezért jött létre a Fény utcai Auguszt Cukrászdával kapcsolatos együttműködés: a cég jelentős mennyiségű, cukormentes nápolyi pisztáciamasszát adományozott a cukrászdának, akik az ebből készült desszertek bevételéből pénzadományt juttatnak el a MVGYOSZ-nek.

 

 

 

 

Forrás: Auguszt Cukrászda


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.