Pisztáciaünnep az Augusztnál

A budai Fény utcai piac szomszédságában található ikonikus cukrászda nemcsak kínálja pisztáciával készült édességeit, hanem ezzel egyben mostantól jót is tesz. Mindjárt kiderült, hogyan.

A cukrászda tulajdonosai, Auguszt Ibolya és Auguszt József június 1-jén, szezonnyitó Pisztáciaünnep keretében mutatták be szezonális, pisztácia felhasználásával készült desszertkínálatukat. A desszertek ezúttal igencsak különleges alapanyagból készültek: a JKJ által adományozott olasz pisztáciamasszából, hallhattunk a most induló, pisztáciával átitatott CSR-akcióról az e témáról szóló tájékoztatón.

 

A cég, mint erről dr. Linczényi Endre a JKJ képviseletében az Auguszt teraszán beszámolt, magyarországi kizárólagos forgalmazója a világ egyik legmagasabb minőségű taktilis útburkolat rendszereit gyártó, nápolyi székhelyű olasz cégnek, ezért esett a választásuk a Nápoly környékén termett pisztáciára, hallhattuk.

A közös adományozói program keretében az Auguszt Cukrászda minden, a JKJ által adományozott pisztáciából készült, eladott desszert után 250 forintot adományoz a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ), amelytől Erhart Péter akadálymentesítési szakértő volt jelen, aki többek közt azt is elmondta, 2022. október 15-én a Fehér Bot világnapján jelentették be, hogy a szövetségük lett a közmédia „Jónak lenni jó!” jótékonysági programjának idei fő kedvezményezettje.

Mi az a taktilis útburkolat?

Linczényi azt is elmagyarázta, mi is tulajdonképpen ez a különleges útburkolat, amit cégük forgalmaz, és hogyan segíti ez a vakok és gyengénlátó emberek közlekedését az utakon? Ez tulajdonképpen egy veszélyt jelző és vezetősáv, amely akár felszerelhető olyan jeladó RFG tagekkel, amelyek képesek hangjeleket is közvetíteni a látássérültek számára egy okosboton keresztül, és így a tapintható jeleken kívül vokálisan is kap információt a felhasználó. A jelzések a burkolat síkjába telepíthetőek, így felválthatóak a cement alapú burkolati lapok, illetve ragaszthatóak utólagosan is a legtöbb felületre.

Elhangzott még, hogy a JKJ a MVGYOSZ stratégiai partnere, és a szakmai együttműködésen túl is szeretné támogatni a szervezetet, ezért jött létre a Fény utcai Auguszt Cukrászdával kapcsolatos együttműködés: a cég jelentős mennyiségű, cukormentes nápolyi pisztáciamasszát adományozott a cukrászdának, akik az ebből készült desszertek bevételéből pénzadományt juttatnak el a MVGYOSZ-nek.

 

 

 

 

Forrás: Auguszt Cukrászda


Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.