Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Magyarország egyetlen Michelin-ajánlott olasz étterme autentikus nápolyi pizzával vendégelte meg a Virtuózok zenei tehetségeit.

A pizzákat az Alelí séfje, Giorgio Cavicchiolo személyesen szállította ki a helyszínre, és hívta meg a fiatal zenei tehetségeket egy közös ebédre. Az esemény egyedi lehetőséget teremtett arra, hogy a művészet és a gasztronómia egymást kiegészítve erősítse a közösségi élményt.

 Giorgio Cavicchiolo
Giorgio Cavicchiolo
Fotó: BDPST Koncept

Az olasz életfilozófia fontos eleme, hogy az étel nemcsak táplálék, hanem közösségépítő eszköz is, amely közelebb hozza az embereket egymáshoz. Éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy támogassuk a Virtuózók fiataljait, hiszen tudjuk: ahhoz, hogy a maximumot tudják hozni a versenyen, nem csak a testnek, hanem a léleknek is szüksége van a táplálásra

– mondta az Alelí séfje.

Ez a kezdeményezés tökéletesen illeszkedik az Alelí küldetéséhez, amely az olasz konyha szívvel-lélekkel való főzésének hagyományát képviseli, miközben az emberekhez való őszinte, örömteli kapcsolódást is megtestesíti.
A forgatáson és az idén 10. jubileumát ünneplő Virtuózok tehetséggondozó programban olyan világhírű művészek is részt vettek, mint Plácido Domingo és José Carreras, akik több napot töltöttek a magyar fővárosban. 
A két ikonikus operaénekes zsűritagként vett részt a programban, ezzel is bizonyítva a műsor nemzetközi elismertségét. Az Alelí számára öröm és megtiszteltetés, hogy a gasztronómia segítségével hozzájárulhatott a Virtuózok közösségének építéséhez.

Az előkészületekről készült videót az alábbi linkre kattintva érheti el: https://www.instagram.com/reel/DFsb2deorCx/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

 


Indul a fagylaltszezon: íme, a 2025-ös trendek és árak

Indul a fagylaltszezon: íme, a 2025-ös trendek és árak 

Az idei év egyik slágere a „Dubai csoki” lehet, amely már 2024 végén is nagy sikert aratott.
Ez a spanyol város az európai gasztronómia fővárosa 2025-ben

Ez a spanyol város az európai gasztronómia fővárosa 2025-ben 

Legyőzte Portót, Párizst és Nápolyt, legalábbis a Time Out által megkérdezett gasztroszakértők és több ezer helyi szerint.
Kettő az egyben: hazai kézműves márkák bemutatkozása brunch közben

Kettő az egyben: hazai kézműves márkák bemutatkozása brunch közben 

Egyedülálló környezetben a hazai kézműves márkák.
Rangos elismerés egy gyulai prémium terméknek

Rangos elismerés egy gyulai prémium terméknek 

Aranyérmet kapott a Gyulai Kávélikőr.
50 millió dolláros kártérítést fizet a Starbucks egy vendégpanasz miatt

50 millió dolláros kártérítést fizet a Starbucks egy vendégpanasz miatt 

Annak a férfinak jár a kártérítés, akire még 2020-ban ömlött rá a forró kávé a lánc egyik amerikai tagjában.
Volt diákjait várja a vendéglátóipari iskola

Volt diákjait várja a vendéglátóipari iskola 

A program célja a kötődés megtartása, az iskola szakmai kapcsolatainak megerősítése és a mostani diákok pályaorientációjának támogatása.
Kiosztották a XXI. Synvino Borverseny díjait

Kiosztották a XXI. Synvino Borverseny díjait 

A borversenyre az ország 18 borvidékéről 226 fehér-, 121 vörösbort és 53 rozét neveztek be, amelyek több mint fele a 2024-es évjáratból került ki.
Csodahelyek Buda gasztro-negyedében

Csodahelyek Buda gasztro-negyedében 

A Margit-negyed egyre inkább Budapest egyik legizgalmasabb gasztronómiai és kulturális helyszínévé válik.
Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség díjait

Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség díjait 

Tizenegyedik alkalommal döntött a Par Excellence díj odaítéléséről a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz), amely hat kategóriában ismerte el a magyar bor- és gasztrokultúra szakembereit.
Megjelent az árrésstopról a rendelet – a kisboltokra nem vonatkozik

Megjelent az árrésstopról a rendelet – a kisboltokra nem vonatkozik 

Ötmillió forintos bírságra számíthatnak azok a boltok, ahol megszegik az árrésstopot.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.