Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Magyarország egyetlen Michelin-ajánlott olasz étterme autentikus nápolyi pizzával vendégelte meg a Virtuózok zenei tehetségeit.

A pizzákat az Alelí séfje, Giorgio Cavicchiolo személyesen szállította ki a helyszínre, és hívta meg a fiatal zenei tehetségeket egy közös ebédre. Az esemény egyedi lehetőséget teremtett arra, hogy a művészet és a gasztronómia egymást kiegészítve erősítse a közösségi élményt.

 Giorgio Cavicchiolo
Giorgio Cavicchiolo
Fotó: BDPST Koncept

Az olasz életfilozófia fontos eleme, hogy az étel nemcsak táplálék, hanem közösségépítő eszköz is, amely közelebb hozza az embereket egymáshoz. Éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy támogassuk a Virtuózók fiataljait, hiszen tudjuk: ahhoz, hogy a maximumot tudják hozni a versenyen, nem csak a testnek, hanem a léleknek is szüksége van a táplálásra

– mondta az Alelí séfje.

Ez a kezdeményezés tökéletesen illeszkedik az Alelí küldetéséhez, amely az olasz konyha szívvel-lélekkel való főzésének hagyományát képviseli, miközben az emberekhez való őszinte, örömteli kapcsolódást is megtestesíti.
A forgatáson és az idén 10. jubileumát ünneplő Virtuózok tehetséggondozó programban olyan világhírű művészek is részt vettek, mint Plácido Domingo és José Carreras, akik több napot töltöttek a magyar fővárosban. 
A két ikonikus operaénekes zsűritagként vett részt a programban, ezzel is bizonyítva a műsor nemzetközi elismertségét. Az Alelí számára öröm és megtiszteltetés, hogy a gasztronómia segítségével hozzájárulhatott a Virtuózok közösségének építéséhez.

Az előkészületekről készült videót az alábbi linkre kattintva érheti el: https://www.instagram.com/reel/DFsb2deorCx/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

 


Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.