Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Magyarország egyetlen Michelin-ajánlott olasz étterme autentikus nápolyi pizzával vendégelte meg a Virtuózok zenei tehetségeit.

A pizzákat az Alelí séfje, Giorgio Cavicchiolo személyesen szállította ki a helyszínre, és hívta meg a fiatal zenei tehetségeket egy közös ebédre. Az esemény egyedi lehetőséget teremtett arra, hogy a művészet és a gasztronómia egymást kiegészítve erősítse a közösségi élményt.

 Giorgio Cavicchiolo
Giorgio Cavicchiolo
Fotó: BDPST Koncept

Az olasz életfilozófia fontos eleme, hogy az étel nemcsak táplálék, hanem közösségépítő eszköz is, amely közelebb hozza az embereket egymáshoz. Éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy támogassuk a Virtuózók fiataljait, hiszen tudjuk: ahhoz, hogy a maximumot tudják hozni a versenyen, nem csak a testnek, hanem a léleknek is szüksége van a táplálásra

– mondta az Alelí séfje.

Ez a kezdeményezés tökéletesen illeszkedik az Alelí küldetéséhez, amely az olasz konyha szívvel-lélekkel való főzésének hagyományát képviseli, miközben az emberekhez való őszinte, örömteli kapcsolódást is megtestesíti.
A forgatáson és az idén 10. jubileumát ünneplő Virtuózok tehetséggondozó programban olyan világhírű művészek is részt vettek, mint Plácido Domingo és José Carreras, akik több napot töltöttek a magyar fővárosban. 
A két ikonikus operaénekes zsűritagként vett részt a programban, ezzel is bizonyítva a műsor nemzetközi elismertségét. Az Alelí számára öröm és megtiszteltetés, hogy a gasztronómia segítségével hozzájárulhatott a Virtuózok közösségének építéséhez.

Az előkészületekről készült videót az alábbi linkre kattintva érheti el: https://www.instagram.com/reel/DFsb2deorCx/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

 


Új nemzetközi borászati szervezet született

Új nemzetközi borászati szervezet született 

. A partnerek közti tapasztalatcserével és jó kapcsolat ápolásával egymást erősítve tudnak fejlődni a résztvevő borvidékek.
Új adó a franciáknál – kiakadtak a helyi pékek

Új adó a franciáknál – kiakadtak a helyi pékek 

A bagettek és a péksütemények csomagolópapírjára és kartondobozaira új adót vetett ki a hatóság.
GVH: Pontosan mit is jelent az önök értelmezésében az, hogy „teljes kiőrlésű”?

GVH: Pontosan mit is jelent az önök értelmezésében az, hogy „teljes kiőrlésű”? 

Versenyfelügyeleti eljárást indított a GVH három élelmiszer-kiskereskedelmi láncnál.
Füredi és budapesti kávéházakban versekkel is fizethet

Füredi és budapesti kávéházakban versekkel is fizethet 

Budapesten a felnőttek is szavalhatnak.
Honnan érkezhetett Magyarországra a száj- és körömfájás járvány?

Honnan érkezhetett Magyarországra a száj- és körömfájás járvány?  

Ami nemcsak a hazai marhahús állományt, hanem a magyarországi sertéstartókat is súlyosan érintheti.
Hamarosan lehúzza a rolót a móri Michelin-ajánlásos étterem

Hamarosan lehúzza a rolót a móri Michelin-ajánlásos étterem 

Ha tervezte, hogy meglátogatja – igyekeznie kell.
Új tulajdonosát keresi a Mi kis falunk kocsmája

Új tulajdonosát keresi a Mi kis falunk kocsmája 

A sorozatban megismert vendéglátóhelyet 55 millió forintért árulják.
Bezárt a legendás dunántúli csárda

Bezárt a legendás dunántúli csárda 

Az 1988-ban alapított vendéglátóhely nemcsak kiváló ételeivel, hanem sokszínű programjaival is a régió egyik meghatározó központja lett.
A nőket ünneplik a Matild Palotában

A nőket ünneplik a Matild Palotában 

A Nemzetközi Nőnapon világszerte a nők szerepét, tehetségét méltatják.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.