Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Magyarország egyetlen Michelin-ajánlott olasz étterme autentikus nápolyi pizzával vendégelte meg a Virtuózok zenei tehetségeit.

A pizzákat az Alelí séfje, Giorgio Cavicchiolo személyesen szállította ki a helyszínre, és hívta meg a fiatal zenei tehetségeket egy közös ebédre. Az esemény egyedi lehetőséget teremtett arra, hogy a művészet és a gasztronómia egymást kiegészítve erősítse a közösségi élményt.

 Giorgio Cavicchiolo
Giorgio Cavicchiolo
Fotó: BDPST Koncept

Az olasz életfilozófia fontos eleme, hogy az étel nemcsak táplálék, hanem közösségépítő eszköz is, amely közelebb hozza az embereket egymáshoz. Éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy támogassuk a Virtuózók fiataljait, hiszen tudjuk: ahhoz, hogy a maximumot tudják hozni a versenyen, nem csak a testnek, hanem a léleknek is szüksége van a táplálásra

– mondta az Alelí séfje.

Ez a kezdeményezés tökéletesen illeszkedik az Alelí küldetéséhez, amely az olasz konyha szívvel-lélekkel való főzésének hagyományát képviseli, miközben az emberekhez való őszinte, örömteli kapcsolódást is megtestesíti.
A forgatáson és az idén 10. jubileumát ünneplő Virtuózok tehetséggondozó programban olyan világhírű művészek is részt vettek, mint Plácido Domingo és José Carreras, akik több napot töltöttek a magyar fővárosban. 
A két ikonikus operaénekes zsűritagként vett részt a programban, ezzel is bizonyítva a műsor nemzetközi elismertségét. Az Alelí számára öröm és megtiszteltetés, hogy a gasztronómia segítségével hozzájárulhatott a Virtuózok közösségének építéséhez.

Az előkészületekről készült videót az alábbi linkre kattintva érheti el: https://www.instagram.com/reel/DFsb2deorCx/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

 


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.