Ramsay újabb éttermet adott el

A Gordon Ramsay Holding eladta egyik londoni éttermét. A Myfair-ben lévő Murano-t a vendéglő korábbi séfje, a 42 esztendős Angela Hartnett vásárolta meg.

Angela Hartnett 2008-ban nyitotta meg a Murano-t, a GRH zászlója alatt. A két séf kapcsolata 1994-ben kezdődött, amikor a szakács hölgy visszatért Barbadosról, ahol a Sandy Lane Hotel éttermében dolgozott. Hazaérkezése után próbanapot kapott a legendás "Aubergine"-ben. Az egy napból tizenhat esztendő lett, ez idő alatt több Ramsay tulajdonú étteremben dolgozott, de a Holding olyan egységeiben megfordult, mint a Petrus, ahol Ramsay másik felfedezettje, Marcus Wareing keze alatt pallérozódott.

2003-ban megnyerte a "Best Newcomer" kitüntetést, egy évvel később Michelin csillaggal fémjelezték az általa vezetett  The Connaught Hotel-t. 2008 augusztusában nyitották meg a Muranot, melyet most a GRH teljes egészben átadott Hartnettnek. így a most 42 esztendős hölgy immáron első teljesen saját menedzselésű éttermét irányíthatja.

"A Gordon Ramsay-vel és a GRH-val eltöltött tizenhét csodálatos esztendő után úgy érzem, itt az ideje, hogy megálljak saját lábamon" - nyilatkozta Angela Hartnett. - Az ajánlat, hogy megvehetem a Muranot, annyira jól hangzott, hogy gondolkodás nélkül beleugrottam. Szeretnék köszönetet mondani Gordonnak a támogatásáért. Nélküle nem lehetnék az, aki immáron vagyok, és biztos vagyok benne, hogy ez a lépés nem jelenti azt, hogy útjaink a GRH-van teljesen elválnának."

"Angela hűséges munkatárs, és remek barát volt az évek során - tette hozzá Gordon Ramsay. - és örülök, hogy most elindulhat a saját útján. Biztos vagyok benne, hogy a Murano további sikereket fog aratni a jövőben."

Hartnett nem szándékszik letérni a kitaposott útról, a Murano teljes személyzetének felajánlotta a szerződés megújítását. A konyha első embere, Diego Cardoso már jelezte, elfogadja az "új tulaj" ajánlatát. 


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.