Ramsay újabb éttermet adott el

A Gordon Ramsay Holding eladta egyik londoni éttermét. A Myfair-ben lévő Murano-t a vendéglő korábbi séfje, a 42 esztendős Angela Hartnett vásárolta meg.

Angela Hartnett 2008-ban nyitotta meg a Murano-t, a GRH zászlója alatt. A két séf kapcsolata 1994-ben kezdődött, amikor a szakács hölgy visszatért Barbadosról, ahol a Sandy Lane Hotel éttermében dolgozott. Hazaérkezése után próbanapot kapott a legendás "Aubergine"-ben. Az egy napból tizenhat esztendő lett, ez idő alatt több Ramsay tulajdonú étteremben dolgozott, de a Holding olyan egységeiben megfordult, mint a Petrus, ahol Ramsay másik felfedezettje, Marcus Wareing keze alatt pallérozódott.

2003-ban megnyerte a "Best Newcomer" kitüntetést, egy évvel később Michelin csillaggal fémjelezték az általa vezetett  The Connaught Hotel-t. 2008 augusztusában nyitották meg a Muranot, melyet most a GRH teljes egészben átadott Hartnettnek. így a most 42 esztendős hölgy immáron első teljesen saját menedzselésű éttermét irányíthatja.

"A Gordon Ramsay-vel és a GRH-val eltöltött tizenhét csodálatos esztendő után úgy érzem, itt az ideje, hogy megálljak saját lábamon" - nyilatkozta Angela Hartnett. - Az ajánlat, hogy megvehetem a Muranot, annyira jól hangzott, hogy gondolkodás nélkül beleugrottam. Szeretnék köszönetet mondani Gordonnak a támogatásáért. Nélküle nem lehetnék az, aki immáron vagyok, és biztos vagyok benne, hogy ez a lépés nem jelenti azt, hogy útjaink a GRH-van teljesen elválnának."

"Angela hűséges munkatárs, és remek barát volt az évek során - tette hozzá Gordon Ramsay. - és örülök, hogy most elindulhat a saját útján. Biztos vagyok benne, hogy a Murano további sikereket fog aratni a jövőben."

Hartnett nem szándékszik letérni a kitaposott útról, a Murano teljes személyzetének felajánlotta a szerződés megújítását. A konyha első embere, Diego Cardoso már jelezte, elfogadja az "új tulaj" ajánlatát. 


Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
Bazalt Napok Badacsonytördemicen

Bazalt Napok Badacsonytördemicen  

A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.
Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.