Ramsay újabb éttermet adott el

A Gordon Ramsay Holding eladta egyik londoni éttermét. A Myfair-ben lévő Murano-t a vendéglő korábbi séfje, a 42 esztendős Angela Hartnett vásárolta meg.

Angela Hartnett 2008-ban nyitotta meg a Murano-t, a GRH zászlója alatt. A két séf kapcsolata 1994-ben kezdődött, amikor a szakács hölgy visszatért Barbadosról, ahol a Sandy Lane Hotel éttermében dolgozott. Hazaérkezése után próbanapot kapott a legendás "Aubergine"-ben. Az egy napból tizenhat esztendő lett, ez idő alatt több Ramsay tulajdonú étteremben dolgozott, de a Holding olyan egységeiben megfordult, mint a Petrus, ahol Ramsay másik felfedezettje, Marcus Wareing keze alatt pallérozódott.

2003-ban megnyerte a "Best Newcomer" kitüntetést, egy évvel később Michelin csillaggal fémjelezték az általa vezetett  The Connaught Hotel-t. 2008 augusztusában nyitották meg a Muranot, melyet most a GRH teljes egészben átadott Hartnettnek. így a most 42 esztendős hölgy immáron első teljesen saját menedzselésű éttermét irányíthatja.

"A Gordon Ramsay-vel és a GRH-val eltöltött tizenhét csodálatos esztendő után úgy érzem, itt az ideje, hogy megálljak saját lábamon" - nyilatkozta Angela Hartnett. - Az ajánlat, hogy megvehetem a Muranot, annyira jól hangzott, hogy gondolkodás nélkül beleugrottam. Szeretnék köszönetet mondani Gordonnak a támogatásáért. Nélküle nem lehetnék az, aki immáron vagyok, és biztos vagyok benne, hogy ez a lépés nem jelenti azt, hogy útjaink a GRH-van teljesen elválnának."

"Angela hűséges munkatárs, és remek barát volt az évek során - tette hozzá Gordon Ramsay. - és örülök, hogy most elindulhat a saját útján. Biztos vagyok benne, hogy a Murano további sikereket fog aratni a jövőben."

Hartnett nem szándékszik letérni a kitaposott útról, a Murano teljes személyzetének felajánlotta a szerződés megújítását. A konyha első embere, Diego Cardoso már jelezte, elfogadja az "új tulaj" ajánlatát. 


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.