Ramsay újabb éttermet adott el

A Gordon Ramsay Holding eladta egyik londoni éttermét. A Myfair-ben lévő Murano-t a vendéglő korábbi séfje, a 42 esztendős Angela Hartnett vásárolta meg.

Angela Hartnett 2008-ban nyitotta meg a Murano-t, a GRH zászlója alatt. A két séf kapcsolata 1994-ben kezdődött, amikor a szakács hölgy visszatért Barbadosról, ahol a Sandy Lane Hotel éttermében dolgozott. Hazaérkezése után próbanapot kapott a legendás "Aubergine"-ben. Az egy napból tizenhat esztendő lett, ez idő alatt több Ramsay tulajdonú étteremben dolgozott, de a Holding olyan egységeiben megfordult, mint a Petrus, ahol Ramsay másik felfedezettje, Marcus Wareing keze alatt pallérozódott.

2003-ban megnyerte a "Best Newcomer" kitüntetést, egy évvel később Michelin csillaggal fémjelezték az általa vezetett  The Connaught Hotel-t. 2008 augusztusában nyitották meg a Muranot, melyet most a GRH teljes egészben átadott Hartnettnek. így a most 42 esztendős hölgy immáron első teljesen saját menedzselésű éttermét irányíthatja.

"A Gordon Ramsay-vel és a GRH-val eltöltött tizenhét csodálatos esztendő után úgy érzem, itt az ideje, hogy megálljak saját lábamon" - nyilatkozta Angela Hartnett. - Az ajánlat, hogy megvehetem a Muranot, annyira jól hangzott, hogy gondolkodás nélkül beleugrottam. Szeretnék köszönetet mondani Gordonnak a támogatásáért. Nélküle nem lehetnék az, aki immáron vagyok, és biztos vagyok benne, hogy ez a lépés nem jelenti azt, hogy útjaink a GRH-van teljesen elválnának."

"Angela hűséges munkatárs, és remek barát volt az évek során - tette hozzá Gordon Ramsay. - és örülök, hogy most elindulhat a saját útján. Biztos vagyok benne, hogy a Murano további sikereket fog aratni a jövőben."

Hartnett nem szándékszik letérni a kitaposott útról, a Murano teljes személyzetének felajánlotta a szerződés megújítását. A konyha első embere, Diego Cardoso már jelezte, elfogadja az "új tulaj" ajánlatát. 


Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.