Rangos nemzetközi díj magyar pálinkának

Aranyérmet szerzett a 4 éve alapított ZSOLDOS Pálinka Manufaktúra Irsai Olivér szőlő pálinkájával az International Wine and Spirit Competition versenyen, ahol évről évre egyre több világszínvonalú bor és párlat mérkőzik meg egymással.

A fél évszázada, 1969-ben Anton Massel borkémikus által alapított IWSC bor és párlatversenyre nevezőknek nem csak érzékszervi megítélésen, de laboratóriumi analízisen is át kell esniük, mielőtt a több mint 400 globális szakértőből álló zsűri pontozná őket.

Idén több mint 3000 párlatot neveztek a versenyre: a hagyományosan népszerű italok, mint a whisky, rum, vodka vagy gin mellett olyanokat is, mint a Peruban és Chilében készített borpárlat, a pisco, a mexikói agávé párlat, a mezcal vagy az ázsiai párlatok közül a japán sócsú és a kínai pajcsiu.

Gyümölcspárlat kategóriában idén a 4 éve alapított ZSOLDOS Pálinka Manufaktúra hozott haza egy aranyérmet Irsai Olivér szőlő pálinkájával. A párlatversenyen a magyarok közül összesen három nevező hozott el díjat: a ZSOLDOS mellett az Agárdi Pálinkafőzde és a Zwack Unicum.

A ZSOLDOS Irsai Olivér szőlő pálinkáját az IWSC zsűrije „őszinte és jól elkészített terméknek” nevezete értékelésében. Ugyanez az irsai az idei Quintessence Pálinka- és Párlatversenyen, ami nem csak Magyarország, de egész Közép-Európa meghatározó versenye, champion díjat kapott. Illatos szőlő kategóriában 197 tétel közül lett a legjobb. A verseny során a ZSOLDOS Pálinka Manufaktúra 8 érmet is kiérdemelt.

Forrás: Store Insider


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.