Rekordszámú kiállító a Gulfoodon

A világ egyik legnagyobb élelmiszeripari szakkiállítását idén 27. alkalommal, élőben rendezték meg február 13-17. között a Dubai Word Trade Centerben. A magyar közösségi standon idén az eddigi legtöbb, huszonegy élelemiszeripari vállalkozás mutatkozik be a nemzetközi szakmai közönségnek az Agrármarketing Centrum (AMC) szervezésében, az AMC új üzletfejlesztési programja, a Hungarian Food Business Program (HFBP) mellett - tájékoztatta lapunkat az AMC.

A Gulfood a világ három vezető élelmiszer szakkiállítása közé tartozik, hatósugara lefedi nemcsak az Arab-öböl térség 6 országát (GCC), hanem az Afrikától Indiáig tartó MENA (Middle East and North Africa) régiót is. A kiállítás népszerű találkozópont kelet és nyugat metszéspontjában. A kiállítók nyolc tematikus szektorban kapnak helyet: tejtermékek, italok, zsírok és olajok, egészséges wellness és mentes termékek, gabonafélék és hüvelyesek, hús és baromfi, ígéretes márkák és a világ élelmiszerei.

Az AMC szerevezésében az utóbbi évtizedben minden alkalommal jelentős számú hazai élelmiszeripari vállalkozásnak volt lehetősége megmutatni termékeit. A mostani szakkiállításon a magyar közösségi standon, a Trade Center Arena pavilonban huszonegy kiállító cég vesz részt az AMC szervezésében. A hazai cégek felvonultatják a magyar élelmiszeripari termékek legjavát, mézet, marhahúst, feldolgozott vízi szárnyasokat, tejtermékeket, fagyasztott zöldségeket és gyümölcsöket, hidegen sajtolt olajokat, snackeket, bio- és diétás termékeket, gyógyteákat, galambhúsból készült ételeket.

A kiállításon külön standrészen várja a látogatókat az AMC által 2021-ben elindított Hungarian Food Business Program (HFBP), mely a magyar élelmiszeripari cégek külpiaci tevékenységének élénkítését hivatott elősegíteni. A HFBP zászlóshajója a Hungarian Food Business Catalogue valós idejű szoftver, mely a kiállításon is támogatja a magyar termékek iránt érdeklődő beszerzők, disztribútorok regisztrációját. A programhoz októberi indulása óta már több mint száz hazai élelmiszertermelő vállalkozás csatlakozott, közel ezer, egységes arculatban megjelentetett termékkel. A rendszer egyedisége, hogy a külföldi beszerzők egy platformon, ingyenesen tájékozódhatnak az exportra szánt magyar termékekről, illetve azonnal közvetlen kapcsolatba is léphetnek a gyártókkal a belső levelezési rendszeren keresztül.


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.