Rendhagyó sushi étteremmel gazdagodott Tokyo

A japán popkultúra fellegváraként és a szórakoztatóelektronika Mekkájaként számon tartott tōkyōi Akihabara negyedben október elsején egy több szempontból is rendhagyó, különleges hangulatú sushiya nyitotta meg kapuit. A Nadeshico Sushi a szigetország első olyan sushi étterme, ahol csak női szakácsok dolgoznak - tudtuk meg a getnews.jp híréből.

A kizárólag női alkalmazottakat foglalkoztató japán éttermek nem mennek ritkaságszámba Akiba területén, de mivel egy sushi bárról van szó, első látásra szokatlannak tűnhet, hogy nem férfiak, hanem fiatal 18-25 év közötti lányok készítik például a hagyományos Edomae-zushi szeleteket.

A legtöbb sushi étterem esetében a belső kialakítás tradicionális japán hangulatot kölcsönöz a helyszínnek, ám Tokyo Akihabara negyedében nem biztos, hogy a japán hagyományok komoly szerepet kapnak a vendégek étteremválasztási szokásaiban. Abban a városrészben, ahol egymást érik a Cosplay teázók, Maid kávézók és hasonló tematikájú éttermek, csak akkor lehet sikeres egy új üzlet, ha van benne valami kawaii, valami "cuki", ami odavonzza Akibahara látogatóit.

A Nadeshiko lányai nem öltöznek anime karakternek, nem alakítanak moe figurákat, egyszerűen csak önmagukat adják mindenféle színészkedés nélkül. De hogy mégis legyen valami igazán kawaii az étterem kínálatában, a hagyományos nigirizushi mellett specialitásaik közé tartozik az úgynevezett deko-maki és deko-chirashi szusi, amit különböző állatfigurákat és szívecskét formáló rizstekercsek alkotnak.

A hírek szerint az Akihabara állomástól 5 percnyi sétára fekvő Nadeshico Sushi csak az első a sorban, a tulajdonos idén még egy, jövőre pedig 8-10 hasonló, kizárólag lány szakácsokat foglalkoztató szusi étterem nyitását tervezi a japán fővárosban. (forrás: getnews.jp, oriens.hu / kép: getnews.jp)


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.