Rendhagyó sushi étteremmel gazdagodott Tokyo

A japán popkultúra fellegváraként és a szórakoztatóelektronika Mekkájaként számon tartott tōkyōi Akihabara negyedben október elsején egy több szempontból is rendhagyó, különleges hangulatú sushiya nyitotta meg kapuit. A Nadeshico Sushi a szigetország első olyan sushi étterme, ahol csak női szakácsok dolgoznak - tudtuk meg a getnews.jp híréből.

A kizárólag női alkalmazottakat foglalkoztató japán éttermek nem mennek ritkaságszámba Akiba területén, de mivel egy sushi bárról van szó, első látásra szokatlannak tűnhet, hogy nem férfiak, hanem fiatal 18-25 év közötti lányok készítik például a hagyományos Edomae-zushi szeleteket.

A legtöbb sushi étterem esetében a belső kialakítás tradicionális japán hangulatot kölcsönöz a helyszínnek, ám Tokyo Akihabara negyedében nem biztos, hogy a japán hagyományok komoly szerepet kapnak a vendégek étteremválasztási szokásaiban. Abban a városrészben, ahol egymást érik a Cosplay teázók, Maid kávézók és hasonló tematikájú éttermek, csak akkor lehet sikeres egy új üzlet, ha van benne valami kawaii, valami "cuki", ami odavonzza Akibahara látogatóit.

A Nadeshiko lányai nem öltöznek anime karakternek, nem alakítanak moe figurákat, egyszerűen csak önmagukat adják mindenféle színészkedés nélkül. De hogy mégis legyen valami igazán kawaii az étterem kínálatában, a hagyományos nigirizushi mellett specialitásaik közé tartozik az úgynevezett deko-maki és deko-chirashi szusi, amit különböző állatfigurákat és szívecskét formáló rizstekercsek alkotnak.

A hírek szerint az Akihabara állomástól 5 percnyi sétára fekvő Nadeshico Sushi csak az első a sorban, a tulajdonos idén még egy, jövőre pedig 8-10 hasonló, kizárólag lány szakácsokat foglalkoztató szusi étterem nyitását tervezi a japán fővárosban. (forrás: getnews.jp, oriens.hu / kép: getnews.jp)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.