Roppanós snackek új szerepben

Hogy a snakek sokkal többre képesek, mint amit a mindennapi rágcsáktól megszoktunk - ez derült ki a Mogyi Kft. napokban tartott bemutatója alkalmával. Ahol egyértelművé vált, hogy a partikra szánt snackek akár a söröket is kiegészíthetik, és a bundázott mogyorók és napraforgómagok akár étel alapanyagként is megállják helyüket.

Mint elhangzott, a magyar, román és lengyel piacon a hagymás-tejfölös a közkedvelt íz, az olasz, svájci és horvát fogyasztók a chilis változatot preferálják. A cég fő piaca azonban Magyarország és Románia, de a világ 27 országában kóstolhatják termékeit. „A szlovák, cseh és orosz piacokon a bacon a nyerő, míg ezt például egyes adriai vagy arab államban biztosan nem fogyasztanák”, mondta el a szakmai bemutató alkalmával Szabados Erhard, a cég marketingvezetője.

 

A felhasznált napraforgó zömében itthon terem, a földimogyoró viszont jellemző termőhelyéről, Dél-Amerikából érkezik, főleg argentin és brazil forrásokból. A cég két hazai üzeme éves szinten csaknem 15 ezer tonna napraforgót dolgoz fel – ez meghaladja az Eiffel-torony súlyát (10 100 tonna). Tavaly a Crasssh!-család termékeiből csaknem 2 millió kilogramm fogyott, legnépszerűbb íze a hagymás-tejfölös Original volt – ebből több mint 10 millió tasakot adtak el, de még a kissé megosztónak számító chilis változatból értékesített mennyiségből is jutott volna Veszprém vagy Békéscsaba teljes lakosságának egy-egy tasakkal.

A fekete sörök – porterek, stoutok – meglepően jó harmóniákat tudnak kialakítani például a paradicsommal, köszönhetően a bennük éppen csak a felszín alatt rejtező savanyúságnak. De nagyszerűen működnek a tengeri herkentyűk meredek ízeivel és a cheddar sajt bujkáló csípősségével. 

A  különböző olajos magvak gyártására alapította cégüket a tulajdonos testvérpár 1990-ben. A kezdetben 5 alkalmazottal működő cég mára már több mint 800 főt foglalkoztat, termékei 27 országban kaphatók, amelyek elsősorban napraforgómagok, popcornok, tökmagok és mogyoróféleségek.

 

 

 

Forrás: positiveadamsky.hu


Michelin-csillagfényben falatozhatunk a Nagyerdőn

Michelin-csillagfényben falatozhatunk a Nagyerdőn 

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.
Megvannak a pizzafesztivál győztesei

Megvannak a pizzafesztivál győztesei 

A pizzafesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei versenyeztek egymással.
Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.
Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  
Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon

Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon 

A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar  

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyertese lett az eddig csak délben nyitva tartó, mostantól azonban már esténként is vendégeit váró, BudaParton lévő topvendéglátóhely.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.