Roppanós snackek új szerepben

Hogy a snakek sokkal többre képesek, mint amit a mindennapi rágcsáktól megszoktunk - ez derült ki a Mogyi Kft. napokban tartott bemutatója alkalmával. Ahol egyértelművé vált, hogy a partikra szánt snackek akár a söröket is kiegészíthetik, és a bundázott mogyorók és napraforgómagok akár étel alapanyagként is megállják helyüket.

Mint elhangzott, a magyar, román és lengyel piacon a hagymás-tejfölös a közkedvelt íz, az olasz, svájci és horvát fogyasztók a chilis változatot preferálják. A cég fő piaca azonban Magyarország és Románia, de a világ 27 országában kóstolhatják termékeit. „A szlovák, cseh és orosz piacokon a bacon a nyerő, míg ezt például egyes adriai vagy arab államban biztosan nem fogyasztanák”, mondta el a szakmai bemutató alkalmával Szabados Erhard, a cég marketingvezetője.

 

A felhasznált napraforgó zömében itthon terem, a földimogyoró viszont jellemző termőhelyéről, Dél-Amerikából érkezik, főleg argentin és brazil forrásokból. A cég két hazai üzeme éves szinten csaknem 15 ezer tonna napraforgót dolgoz fel – ez meghaladja az Eiffel-torony súlyát (10 100 tonna). Tavaly a Crasssh!-család termékeiből csaknem 2 millió kilogramm fogyott, legnépszerűbb íze a hagymás-tejfölös Original volt – ebből több mint 10 millió tasakot adtak el, de még a kissé megosztónak számító chilis változatból értékesített mennyiségből is jutott volna Veszprém vagy Békéscsaba teljes lakosságának egy-egy tasakkal.

A fekete sörök – porterek, stoutok – meglepően jó harmóniákat tudnak kialakítani például a paradicsommal, köszönhetően a bennük éppen csak a felszín alatt rejtező savanyúságnak. De nagyszerűen működnek a tengeri herkentyűk meredek ízeivel és a cheddar sajt bujkáló csípősségével. 

A  különböző olajos magvak gyártására alapította cégüket a tulajdonos testvérpár 1990-ben. A kezdetben 5 alkalmazottal működő cég mára már több mint 800 főt foglalkoztat, termékei 27 országban kaphatók, amelyek elsősorban napraforgómagok, popcornok, tökmagok és mogyoróféleségek.

 

 

 

Forrás: positiveadamsky.hu


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.