Az egyik meglepő következtetés az volt, hogy míg a szülők heti 159 fontot fizetnek a két évesnél fiatalabbak ellátására, ételre ennek csak 3-6 százaléka jut, átlagban 25 penny naponta. Valamennyire megnyugtató, hogy a vizsgált 1772 szülő és 487 bölcsődei alkalmazott megkérdezésével készült tanulmány talált olyan intézményt, ahol odafigyeltek arra, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyaghoz jussanak a gyerekek – olyan is volt, ahol helyi és bio élelmiszereket kaptak -, de itt legalább napi 80 centet fordítottak az étkezésre. A kutatást végző Soil Association and Organix felszólította a gyerekek, iskolák és családok ügyeivel foglalkozó minisztériumot, hogy dolgozzon ki nemzeti standardokat arról, hogyan kell táplálni a bölcsődéseket. (www.costcestorcatering.co.uk)
Rossz a koszt az angol bölcsődékben
A Soil Association and Organix napokban publikált jelentéséből az derül ki, hogy több, mint 600 ezer bölcsis egészségtelen, olcsó és túlságosan feldolgozott ételt kap Angliában és Wales-ben.
Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható
A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny
2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében.
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként
Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem
A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben
2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon
Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól
Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat
A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten
Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke
A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt.
Interjú
Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.