Az egyik meglepő következtetés az volt, hogy míg a szülők heti 159 fontot fizetnek a két évesnél fiatalabbak ellátására, ételre ennek csak 3-6 százaléka jut, átlagban 25 penny naponta. Valamennyire megnyugtató, hogy a vizsgált 1772 szülő és 487 bölcsődei alkalmazott megkérdezésével készült tanulmány talált olyan intézményt, ahol odafigyeltek arra, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyaghoz jussanak a gyerekek – olyan is volt, ahol helyi és bio élelmiszereket kaptak -, de itt legalább napi 80 centet fordítottak az étkezésre. A kutatást végző Soil Association and Organix felszólította a gyerekek, iskolák és családok ügyeivel foglalkozó minisztériumot, hogy dolgozzon ki nemzeti standardokat arról, hogyan kell táplálni a bölcsődéseket. (www.costcestorcatering.co.uk)
Rossz a koszt az angol bölcsődékben
A Soil Association and Organix napokban publikált jelentéséből az derül ki, hogy több, mint 600 ezer bölcsis egészségtelen, olcsó és túlságosan feldolgozott ételt kap Angliában és Wales-ben.

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjúk könyvheti séfajánlatában
Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.

Kovász, kreativitás, kézművesség – hamarosan kiderül, melyik kenyér lesz a nyertes
2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak
A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál
Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka
A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?
Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok
Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep
A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown
Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe
Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.