Sikeres volt az Étterem Hét

Az Étterem Hét (Restaurant Week) egy nemzetközi gasztronómiai kezdeményezés, mely a 90-es években az Egyesült Államokban vette kezdetét.

Európában 2006-ban a DiningCity.com étterem ajánló indította el elsőként ezt a programot Hollandiában. A program hamar népszerűvé vált, így Hollandia, Belgium, Luxemburg, Olaszország és Ausztria után 2010 májusában Budapesten is megrendezésre került az Étterem Hét.

A gasztronómiai program lényege, hogy 1 héten keresztül minden résztvevő étterem 3 fogásos menüket kínál, minden étterem egységes áron, mindössze 3.000 Ft-ért. Asztalt foglalni kizárólag online formában lehetséges az éttermekbe a www.etteremhet.hu weboldalon. Fontos, hogy minden étterem limitálja azt, hogy hány vendéget tud fogadni az Étterem Hét ideje alatt, erre pedig azért van szükség, mert ezen rendezvényen nem a mennyiségen, hanem a minőségi vendéglátáson van a hangsúly.

A DiningCity Budapesten is igyekszik a minőségi éttermeket bemutatni az Étterem Hét-en. Idén tavasszal olyan éttermekben ehettek a vendégek, mint például az Aranyszarvas bisztró, a Peppers! mediterranean grill, a Kárpátia étterem, a Fuji japán étterem, a Le Bourbon étterem, a Manna étterem, a Pavillon de Paris étterem, vagy a Cyrano étterem.

A rendezvény sikerét mutatja, hogy míg 2011-ben az Étterem Héten a résztvevő éttermek száma 31 volt, a vendégek száma pedig 4.437 fő. A 2012-es tavaszi Étterem Héten 66 budapesti étterem indult, a vendégek száma pedig már meghaladta a 13 ezret. Az óriási érdeklődés miatt a DiningCity 2012 őszén is megrendezi az Étterem Hetet.

A program idején felmérést is készítettek a szervezők. A vendégektől idén több mint 2.000 értékelés érkezett az éttermekkel kapcsolatban, illetve 1.000 fő küldte vissza a DiningCity részére az Étterem Hét kérdőívet. A beérkezett anyagokból mind az éttermek, mind a DiningCity levonja az esetleges építő jellegű kritikákat és igyekszik szolgáltatásait a jövőben fejleszteni, még inkább a vendégek igényeinek megfelelni.

A kutatás eredménye szerint az Étterem Héten megjelent vendégek 55%-a 25 és 40 év közötti, 25%-uk pedig 40 és 55 év közötti, jellemzően felsőfokú végzettséggel rendelkeznek. A válaszadók 87 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szívesen visszatérne máskor is az étterembe. 97%-uk pedig szívesen ellátogatna a legközelebbi Étterem Hét-re is.


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.