Sikeres volt az Étterem Hét

Az Étterem Hét (Restaurant Week) egy nemzetközi gasztronómiai kezdeményezés, mely a 90-es években az Egyesült Államokban vette kezdetét.

Európában 2006-ban a DiningCity.com étterem ajánló indította el elsőként ezt a programot Hollandiában. A program hamar népszerűvé vált, így Hollandia, Belgium, Luxemburg, Olaszország és Ausztria után 2010 májusában Budapesten is megrendezésre került az Étterem Hét.

A gasztronómiai program lényege, hogy 1 héten keresztül minden résztvevő étterem 3 fogásos menüket kínál, minden étterem egységes áron, mindössze 3.000 Ft-ért. Asztalt foglalni kizárólag online formában lehetséges az éttermekbe a www.etteremhet.hu weboldalon. Fontos, hogy minden étterem limitálja azt, hogy hány vendéget tud fogadni az Étterem Hét ideje alatt, erre pedig azért van szükség, mert ezen rendezvényen nem a mennyiségen, hanem a minőségi vendéglátáson van a hangsúly.

A DiningCity Budapesten is igyekszik a minőségi éttermeket bemutatni az Étterem Hét-en. Idén tavasszal olyan éttermekben ehettek a vendégek, mint például az Aranyszarvas bisztró, a Peppers! mediterranean grill, a Kárpátia étterem, a Fuji japán étterem, a Le Bourbon étterem, a Manna étterem, a Pavillon de Paris étterem, vagy a Cyrano étterem.

A rendezvény sikerét mutatja, hogy míg 2011-ben az Étterem Héten a résztvevő éttermek száma 31 volt, a vendégek száma pedig 4.437 fő. A 2012-es tavaszi Étterem Héten 66 budapesti étterem indult, a vendégek száma pedig már meghaladta a 13 ezret. Az óriási érdeklődés miatt a DiningCity 2012 őszén is megrendezi az Étterem Hetet.

A program idején felmérést is készítettek a szervezők. A vendégektől idén több mint 2.000 értékelés érkezett az éttermekkel kapcsolatban, illetve 1.000 fő küldte vissza a DiningCity részére az Étterem Hét kérdőívet. A beérkezett anyagokból mind az éttermek, mind a DiningCity levonja az esetleges építő jellegű kritikákat és igyekszik szolgáltatásait a jövőben fejleszteni, még inkább a vendégek igényeinek megfelelni.

A kutatás eredménye szerint az Étterem Héten megjelent vendégek 55%-a 25 és 40 év közötti, 25%-uk pedig 40 és 55 év közötti, jellemzően felsőfokú végzettséggel rendelkeznek. A válaszadók 87 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szívesen visszatérne máskor is az étterembe. 97%-uk pedig szívesen ellátogatna a legközelebbi Étterem Hét-re is.


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.