Sikeres volt az Étterem Hét

Az Étterem Hét (Restaurant Week) egy nemzetközi gasztronómiai kezdeményezés, mely a 90-es években az Egyesült Államokban vette kezdetét.

Európában 2006-ban a DiningCity.com étterem ajánló indította el elsőként ezt a programot Hollandiában. A program hamar népszerűvé vált, így Hollandia, Belgium, Luxemburg, Olaszország és Ausztria után 2010 májusában Budapesten is megrendezésre került az Étterem Hét.

A gasztronómiai program lényege, hogy 1 héten keresztül minden résztvevő étterem 3 fogásos menüket kínál, minden étterem egységes áron, mindössze 3.000 Ft-ért. Asztalt foglalni kizárólag online formában lehetséges az éttermekbe a www.etteremhet.hu weboldalon. Fontos, hogy minden étterem limitálja azt, hogy hány vendéget tud fogadni az Étterem Hét ideje alatt, erre pedig azért van szükség, mert ezen rendezvényen nem a mennyiségen, hanem a minőségi vendéglátáson van a hangsúly.

A DiningCity Budapesten is igyekszik a minőségi éttermeket bemutatni az Étterem Hét-en. Idén tavasszal olyan éttermekben ehettek a vendégek, mint például az Aranyszarvas bisztró, a Peppers! mediterranean grill, a Kárpátia étterem, a Fuji japán étterem, a Le Bourbon étterem, a Manna étterem, a Pavillon de Paris étterem, vagy a Cyrano étterem.

A rendezvény sikerét mutatja, hogy míg 2011-ben az Étterem Héten a résztvevő éttermek száma 31 volt, a vendégek száma pedig 4.437 fő. A 2012-es tavaszi Étterem Héten 66 budapesti étterem indult, a vendégek száma pedig már meghaladta a 13 ezret. Az óriási érdeklődés miatt a DiningCity 2012 őszén is megrendezi az Étterem Hetet.

A program idején felmérést is készítettek a szervezők. A vendégektől idén több mint 2.000 értékelés érkezett az éttermekkel kapcsolatban, illetve 1.000 fő küldte vissza a DiningCity részére az Étterem Hét kérdőívet. A beérkezett anyagokból mind az éttermek, mind a DiningCity levonja az esetleges építő jellegű kritikákat és igyekszik szolgáltatásait a jövőben fejleszteni, még inkább a vendégek igényeinek megfelelni.

A kutatás eredménye szerint az Étterem Héten megjelent vendégek 55%-a 25 és 40 év közötti, 25%-uk pedig 40 és 55 év közötti, jellemzően felsőfokú végzettséggel rendelkeznek. A válaszadók 87 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szívesen visszatérne máskor is az étterembe. 97%-uk pedig szívesen ellátogatna a legközelebbi Étterem Hét-re is.


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.