Sikerrel zárult a VakVarjú #szeretetszolgálat adománygyűjtése

A több mint kéthetes akció során a VakVarjú étteremcsalád több mint 265 00 Forintot gyűjtött össze a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek.

A VakVarjú étteremcsalád életében fontos helyet foglalnak el a jótékonysági tevékenységek, legutóbb az Élelmiszerbank kezdeményezéséhez, az idén 10. évfordulóját ünneplő Együnk Egymásért programhoz csatlakoztak egy kéthetes akció keretében. A program a magyar gasztronómiai élet egyik legnagyobb hatékonyságú jótékonysági akciója, idén azt a célt tűzte ki maga elé, hogy több tízezer élelmiszercsomag összeállításához gyűjtsön adományokat vendéglátóhelyek közreműködésével. A VakVarjú éttermek részvétele jelentős segítséget jelentett ennek az eléréséhez.

„Örömmel vettünk részt az Együnk Egymásért programban, mert hiszünk abban, hogy együtt, összefogással tudunk a leghatékonyabban segíteni a rászorulóknak. Ez az adományozás nem csak egyszerű jótékonykodás: az Magyar Élelmiszerbank kampánya egyszerre áll ki a fenntarthatóság mellett és korunk egyik legnagyobb problémája, az élelmiszerpazarlás ellen. Ezek az értékek számunkra is fontosak, így magától értetődött, hogy támogatjuk a kezdeményezést. Örülünk, hogy több mint 265 000 Forintot sikerült a vendégekkel együtt összegyűjtenünk.”– mondta el Semsei Rudolf, az étteremcsalád tulajdonosa.

A programban négy Vakvarjú étterem vett részt, a vendégek a Varjúséfek Együnk Egymásért menüben szereplő fogások rendelése esetén, a VakVarjú 100 Ft-tal támogatta az Együnk Egymásért programot.

„Az éttermek támogatása a közösségi segítségnyújtás egyik legjobb példája, hiszen az akció sikeréhez a vendégeik akivitására is szükség volt. A támogatói menük fogyasztóinak kivételes gasztronómiai élményekben volt részük, és egyúttal nélkülöző emberek élelmezését is segítették. Az összegyűlt adományok segítségével az Élelmiszerbank közel 14 ezer adag mentett élelmiszert tud rászorulókhoz juttatni.” – mondta el Nagygyörgy András, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatója.

Az étteremcsalád számos sikeres karitatív akciót indított az elmúlt években. A 2020-as járvány kezdetekor a vendéglátás szektor többi szereplőjével együtt a be kellett zárniuk éttermeiket. A házhoz szállítás megkezdése után útjára indították a VakVarjú #szeretetszolgálat jótékonysági kezdeményezésüket, mellyel céljuk az volt, hogy legnehezebb helyzetben lévő családokat, gyermekeket lehetőségeinkhez mérten támogatni tudják. A program számos jótékonysági akcióban vett már részt helyi önkormányzatokkal, jótékonysági szervezetekkel együttműködve. Adományoztak például rászorulóknak digitális eszközöket, de volt, hogy 150 hajléktalan számára karácsonyi vacsorát készítettek. Büszkék rá, hogy a sokszínű karitatív tevékenységüknek köszönhetően eddig közel 2 millió forint adomány gyűlt össze.


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.