Sissi városában nyílt egy újabb Sissi

A Sissi Fagylalt Gödöllő Főterén már évek óta bizonyítja, létezik olyan fagylalt, mely finom és hűsítő egyszerre, miközben egészséges is. Egyre több kisgyerek küzd ilyen-olyan ételallergiával. Olyan nehéz szívvel mondjuk nekik egy cukrászdában, sajnos ezekből a fagylaltokból ők nem választhatnak. A Sissi Fagylalt rájuk is gondol. Tejmentes, szójamentes, vegán, glutén- és laktózmentes fagyikat is kínálnak a hagyományos igazi fagyik mellett, miközben a diétázó vagy speciális étrendet tartó szüleikről sem feledkeznek meg, hiszen paleo fagyik is készülnek a családi vállalkozás konyhájában.

Koncz Andrea, fő fagylaltboszorkány most már több mint 20 éve foglalkozik fagylaltkészítéssel, annak ellenére, hogy eredeti szakmája távol áll a hűsítő desszertek világától. Ki gondolta volna, amikor férjével a Balaton partján belevágtak egy fagylaltozó üzemeltetésébe, hogy a falon megtalált recept az évek alatt sok-sok újabb recepttel, és egy merőben más szemlélettel is bővül. "Várandós koromban elkezdett foglalkoztatni az egészséges táplálkozás. Mit és milyen minőségben egyek és etessek a családommal, hogy a lehető legkevesebb "műanyagot" fogyasszuk. Így elég alaposan beleástam magam az élelmiszeripar labirintusába. Mást akartam csinálni, mint mások.” – meséli a kezdetekről Koncz Andrea, a Sissi Fagylalt fő fagylaltboszorkánya, a 10 éves Kincső és a 8 éves Villő édesanyja.

Kincső a legnagyobb fagylalt gourmet a családban, Villő pedig biztosan a legnagyobb fagylaltfogyasztó. Ezért sem volt mindegy, miből készülnek az édességek. „Nem az aromák és festékek, meg egyéb más állagjavítók tömegével szeretném tömni vásárlóimat. Nálunk a fagyi abból van, ami a jelleg. A túró túróból, az eper eperből, a málna málnából, a csoki csokiból. Éppen ezért nyugodt lelkiismerettel etetem a családommal a fagyinkat, hiszen tudom, mit esznek." A Sissi Fagylalt idén birodalommá alakult át, hiszen a Hunyadi János utca 31-es szám alatt egy klasszikus hangulatot idéző cukrászda is megnyílt, ahol a fagylaltok teljes választéka megtalálható lesz. „Férjem, Koncz János a legfőbb fagylaltkritikusom. Ő naponta átlagban 10 adag fagylaltot is megeszik, így ő is folyamatosan fejlesztéseken töri a fejét. Közösen, a lányokkal együtt találjuk ki, milyen új ízekkel lepjük meg vásárlóinkat.

A Sissi Fagylaltnak sok védjegye van. Aroma- és adalékanyagmentes, igazi alapanyagokból készült fagylaltokat kínálunk. Van egy „egészséges” fagyikollekciónk, ide soroljuk azokat az ízeket, amiket gluténérzékeny, laktózérzékeny gyerekek is fogyaszthatnak. Megalkottuk a tradicionális magyar sütik fagylaltverzióját is. Így a dobos torta, a lúdláb, a mákos guba, vagy az eszterházy torta mind-mind megkóstolható nálunk. Szerettük volna a gyerekek kedvenc nassolnivalóit is elkészíteni fagylaltként. A twix és túró rudi ízű fagyik valóban szinte a legnépszerűbbek.

Amire különösen büszke vagyok, hogy sikerült néhány történelmi személyiség kedvenc desszertjét is felkutatnunk. Mária Terézia, Sissi, Blaha Lujza kedvenc desszertjéből készült fagylalt is megkóstolható a Sissi Fagylalt Főtéri és Hunyadi János utcai üzletében.”

Forrás: Vendég&Hotel Online


Letarolta a fagy a cseh gyümölcsöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?