Sissi városában nyílt egy újabb Sissi

A Sissi Fagylalt Gödöllő Főterén már évek óta bizonyítja, létezik olyan fagylalt, mely finom és hűsítő egyszerre, miközben egészséges is. Egyre több kisgyerek küzd ilyen-olyan ételallergiával. Olyan nehéz szívvel mondjuk nekik egy cukrászdában, sajnos ezekből a fagylaltokból ők nem választhatnak. A Sissi Fagylalt rájuk is gondol. Tejmentes, szójamentes, vegán, glutén- és laktózmentes fagyikat is kínálnak a hagyományos igazi fagyik mellett, miközben a diétázó vagy speciális étrendet tartó szüleikről sem feledkeznek meg, hiszen paleo fagyik is készülnek a családi vállalkozás konyhájában.

Koncz Andrea, fő fagylaltboszorkány most már több mint 20 éve foglalkozik fagylaltkészítéssel, annak ellenére, hogy eredeti szakmája távol áll a hűsítő desszertek világától. Ki gondolta volna, amikor férjével a Balaton partján belevágtak egy fagylaltozó üzemeltetésébe, hogy a falon megtalált recept az évek alatt sok-sok újabb recepttel, és egy merőben más szemlélettel is bővül. "Várandós koromban elkezdett foglalkoztatni az egészséges táplálkozás. Mit és milyen minőségben egyek és etessek a családommal, hogy a lehető legkevesebb "műanyagot" fogyasszuk. Így elég alaposan beleástam magam az élelmiszeripar labirintusába. Mást akartam csinálni, mint mások.” – meséli a kezdetekről Koncz Andrea, a Sissi Fagylalt fő fagylaltboszorkánya, a 10 éves Kincső és a 8 éves Villő édesanyja.

Kincső a legnagyobb fagylalt gourmet a családban, Villő pedig biztosan a legnagyobb fagylaltfogyasztó. Ezért sem volt mindegy, miből készülnek az édességek. „Nem az aromák és festékek, meg egyéb más állagjavítók tömegével szeretném tömni vásárlóimat. Nálunk a fagyi abból van, ami a jelleg. A túró túróból, az eper eperből, a málna málnából, a csoki csokiból. Éppen ezért nyugodt lelkiismerettel etetem a családommal a fagyinkat, hiszen tudom, mit esznek." A Sissi Fagylalt idén birodalommá alakult át, hiszen a Hunyadi János utca 31-es szám alatt egy klasszikus hangulatot idéző cukrászda is megnyílt, ahol a fagylaltok teljes választéka megtalálható lesz. „Férjem, Koncz János a legfőbb fagylaltkritikusom. Ő naponta átlagban 10 adag fagylaltot is megeszik, így ő is folyamatosan fejlesztéseken töri a fejét. Közösen, a lányokkal együtt találjuk ki, milyen új ízekkel lepjük meg vásárlóinkat.

A Sissi Fagylaltnak sok védjegye van. Aroma- és adalékanyagmentes, igazi alapanyagokból készült fagylaltokat kínálunk. Van egy „egészséges” fagyikollekciónk, ide soroljuk azokat az ízeket, amiket gluténérzékeny, laktózérzékeny gyerekek is fogyaszthatnak. Megalkottuk a tradicionális magyar sütik fagylaltverzióját is. Így a dobos torta, a lúdláb, a mákos guba, vagy az eszterházy torta mind-mind megkóstolható nálunk. Szerettük volna a gyerekek kedvenc nassolnivalóit is elkészíteni fagylaltként. A twix és túró rudi ízű fagyik valóban szinte a legnépszerűbbek.

Amire különösen büszke vagyok, hogy sikerült néhány történelmi személyiség kedvenc desszertjét is felkutatnunk. Mária Terézia, Sissi, Blaha Lujza kedvenc desszertjéből készült fagylalt is megkóstolható a Sissi Fagylalt Főtéri és Hunyadi János utcai üzletében.”

Forrás: Vendég&Hotel Online


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.