Sissi városában nyílt egy újabb Sissi

A Sissi Fagylalt Gödöllő Főterén már évek óta bizonyítja, létezik olyan fagylalt, mely finom és hűsítő egyszerre, miközben egészséges is. Egyre több kisgyerek küzd ilyen-olyan ételallergiával. Olyan nehéz szívvel mondjuk nekik egy cukrászdában, sajnos ezekből a fagylaltokból ők nem választhatnak. A Sissi Fagylalt rájuk is gondol. Tejmentes, szójamentes, vegán, glutén- és laktózmentes fagyikat is kínálnak a hagyományos igazi fagyik mellett, miközben a diétázó vagy speciális étrendet tartó szüleikről sem feledkeznek meg, hiszen paleo fagyik is készülnek a családi vállalkozás konyhájában.

Koncz Andrea, fő fagylaltboszorkány most már több mint 20 éve foglalkozik fagylaltkészítéssel, annak ellenére, hogy eredeti szakmája távol áll a hűsítő desszertek világától. Ki gondolta volna, amikor férjével a Balaton partján belevágtak egy fagylaltozó üzemeltetésébe, hogy a falon megtalált recept az évek alatt sok-sok újabb recepttel, és egy merőben más szemlélettel is bővül. "Várandós koromban elkezdett foglalkoztatni az egészséges táplálkozás. Mit és milyen minőségben egyek és etessek a családommal, hogy a lehető legkevesebb "műanyagot" fogyasszuk. Így elég alaposan beleástam magam az élelmiszeripar labirintusába. Mást akartam csinálni, mint mások.” – meséli a kezdetekről Koncz Andrea, a Sissi Fagylalt fő fagylaltboszorkánya, a 10 éves Kincső és a 8 éves Villő édesanyja.

Kincső a legnagyobb fagylalt gourmet a családban, Villő pedig biztosan a legnagyobb fagylaltfogyasztó. Ezért sem volt mindegy, miből készülnek az édességek. „Nem az aromák és festékek, meg egyéb más állagjavítók tömegével szeretném tömni vásárlóimat. Nálunk a fagyi abból van, ami a jelleg. A túró túróból, az eper eperből, a málna málnából, a csoki csokiból. Éppen ezért nyugodt lelkiismerettel etetem a családommal a fagyinkat, hiszen tudom, mit esznek." A Sissi Fagylalt idén birodalommá alakult át, hiszen a Hunyadi János utca 31-es szám alatt egy klasszikus hangulatot idéző cukrászda is megnyílt, ahol a fagylaltok teljes választéka megtalálható lesz. „Férjem, Koncz János a legfőbb fagylaltkritikusom. Ő naponta átlagban 10 adag fagylaltot is megeszik, így ő is folyamatosan fejlesztéseken töri a fejét. Közösen, a lányokkal együtt találjuk ki, milyen új ízekkel lepjük meg vásárlóinkat.

A Sissi Fagylaltnak sok védjegye van. Aroma- és adalékanyagmentes, igazi alapanyagokból készült fagylaltokat kínálunk. Van egy „egészséges” fagyikollekciónk, ide soroljuk azokat az ízeket, amiket gluténérzékeny, laktózérzékeny gyerekek is fogyaszthatnak. Megalkottuk a tradicionális magyar sütik fagylaltverzióját is. Így a dobos torta, a lúdláb, a mákos guba, vagy az eszterházy torta mind-mind megkóstolható nálunk. Szerettük volna a gyerekek kedvenc nassolnivalóit is elkészíteni fagylaltként. A twix és túró rudi ízű fagyik valóban szinte a legnépszerűbbek.

Amire különösen büszke vagyok, hogy sikerült néhány történelmi személyiség kedvenc desszertjét is felkutatnunk. Mária Terézia, Sissi, Blaha Lujza kedvenc desszertjéből készült fagylalt is megkóstolható a Sissi Fagylalt Főtéri és Hunyadi János utcai üzletében.”

Forrás: Vendég&Hotel Online


Hamarabb érnek tudatos borfogyasztóvá a mai fiatal felnőttek

Hamarabb érnek tudatos borfogyasztóvá a mai fiatal felnőttek 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.