Sokkolta Lyont a Michelin-csillaghullás

Az euronews az Halles de Lyon Paul Bocuse-be látogatott, ahol egykor szívesen vásárolt helyi termékeket a legendás séf. Az itt megkérdezett vendéglátósok nem igazán értik a döntést:

"Szeirntem ez csak marketing, ettől lesz a Michelin-kalauznak ez a példánya gyűjtői darab, jövőre pedig visszaadják majd a csillagot" - vélte egy nő.

"Az embernek olyan érzése van, hogy akik a Michelin-kalauzt megalkotják, nem kedvelik többé a múlt konyháját. Ő Franciaország jelképe, Paul Bocuse érinthetetlen"- mondta egy vásárló.

"Szomorúak vagyunk, Paul Bocuse legenda marad, a gasztronómia pápája és császára, és a mi mesterünk itt, Lyonban."

François Mailhes ételkritikus szerint nem meglepő a csillag elvesztése, mert a Bocuse már nem korszerű, de nem is feltétlenül indokolt a lefokozás. "A Paul Bocuse tradícionális vendéglő, ahol olyannyira hagyományos ételeket lehet enni, amilyeneket többé már senki nem szolgál fel a világon. A három csillag azt jelenti, hogy megéri az utazást. Úgy gondolom, hogy egy külföldi szeretné felfedezni Paul Bocuse világát, és habár biztosan nem fog itt olyan nemzetközi konyhát találni, mint ami mindenhol elterjedt, de ez a hely mindenképpen "megéri az utazást". A Paul Bocuse mindenesetre egy olyan intézmény, amely biztosan túléli a csillag elvesztését, és mindig vonzani fogja azokat, akik számára az étkezés elválaszthatatlan a tradícióktól.

Forrás: Euronews


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.