Sörakadémia a bor nyári fővárosában

Már nem csak Zamárdiban, hanem a bor nyári fővárosában, Balatonfüreden is megrendezik a balatoni sörök fesztiválját, a Balaton Beer Weekendet, ahol a környék sörfőzdéi mutatkoznak be kézműves termékeikkel. A sörmesterek továbbképzést is tartanak azoknak, akik „beiratkoznak" a sörakadémiára.

 Balatonfüreden, május 31 és június 1 között nyílik a sörakadémia, ahol sörtovábbképzéssel, sörtanárok vezetésével tartott sörfogadóórával és sörbemutatóval várják az ínyenceket, vendéglátósokat. A fesztiválozás és kóstolás mellett bárki sörkóstoltató szakemberré válhat, aki jelentkezik a tematikus programokra.

A helyszínre nyolc kézműves sörfőzde települ ki különlegességeivel,

amelyek között lesz könnyű és frissítő fekete kölsch, cirokból és mexikói kukoricából készült sör, valamint a legújabb divatot követve, a legnépszerűbb német sörstílust hordozó helles sör is.

Az ingyenes fesztiválon jelen lesz valamennyi Balaton környéki, sőt, dunántúli kézműves főzde is, akik megmutatják és bebizonyítják, hogy a minőségi sör a balatoni gasztronómia szerves része.

Köztudott, hogy a munka után a borkészítők is sört isznak

– árult el egy szakmai titkot a rendezvény házigazdája, Bart Dániel, aki ennek okát is elmagyarázta, miszerint a bor savas kémhatását a lúgos sör semlegesíti.

Sörfőzdék:
Stari, Hedon, Helka, Sümegi, Krenner, Kobrunn, Krois, Pécsi Sörfőzde

Foodtruckok:

Kazánház, Kolbice, Paneer, Szürkeharcsa Halbár

Desszert:

Waffel Land

Minden további információ: https://www.facebook.com/events/946374513405818

 

 


Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.