Sörrel jutalmazták a józanságot

Különleges akciót tartott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Dreher Sörgyárak Balatonfüreden: az északi part legforgalmasabb útján intenzív közúti ellenőrzés keretei között hívták fel az autósok figyelmét az ittas vezetés veszélyeire. Közel 250 sofőrt szondáztattak meg, és akinél nem jelzett az eszköz, egy doboz ízesített alkoholmentes Dreher 24 sört kapott ajándékba az ország vezető sörgyárától.

Július 25-én közös akció keretében hívta fel a Veszprémi Rendőr-főkapitányság és a Dreher Sörgyárak az emberek figyelmét az ittas vezetés veszélyeire. Az intenzív közúti ellenőrzés részeként közel 250 autóst igazoltattak a hivatalos szervek, és a Dreher Sörgyárak munkatársai egy-egy doboz ízesített alkoholmentes Dreher 24 sörrel jutalmazták azokat a sofőröket, akik nem fogyasztottak alkoholt. A különleges kezdeményezés tavaly kezdődött el az ország vezető sörgyártója és a Magyar Rendőrség között, az év folyamán több hasonló akcióra lehet számítani.

„Magyarország legnagyobb sörgyártójaként kiemelt figyelmet fordítunk az ittas vezetés megelőzésére, a Rendőrséggel való együttműködés az egyik leghatékonyabb módja a figyelemfelhívásra. Az akció nagyon jól illeszkedik a vállalat Ésszel iszom programjába, amelynek keretei között a kismamák és a 18 évnél fiatalabbak alkoholfogyasztása is hangsúlyos elem” – mondta el Szederkényi Zita, a Dreher Sörgyárak szenior vállalati kapcsolatok specialistája.

„A Magyar Rendőrség és a Dreher Sörgyárak együttműködése nagyon jó példa arra, hogyan tud igazán hatékonyan együttműködni az állami és a gazdasági szektor. A cél közös, az ittas vezetés az egész társadalmat érintő probléma, ezért különösen örülök annak, hogy az ország vezető sörgyártója a zászlajára tűzte a probléma kezelését” – mondta el Reiter Barnabás rendőr alezredes a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője.

 


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.