SVÉT rendezvény Mosonmagyórváron

Augusztus 8-án élettel töltik meg Mosonmagyaróvár egyik legrégebbi emblematikus területét, a főhercegi malom udvarát.

Itt tartják a konyha piacát, a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) termelői és gasztronómiai vásárát.

A rendezvényen bemutatkoznak az ország legjobb vidéki éttermei, köztük az Anyukám mondta Encsről, a Marty’s Budapestről, illetve a Páskom Cottage Lajoskomáromból. A SVÉT elnökke, Ruprecht László: “Régóta terveztük programot építeni az étterem és a piac közvetlen kapcsolatára, és most megvalósíthatjuk. Ilyesmi már a működik az országban: a SVÉT tagok közül a Rosinante volt az elöljárója. A Malom Placc indikátora pedig a Malom Cafe, ami egy SVÉT aspiráns étterem."

 

A rendezvényen az éttermeken kívül hazai termelők és kézművesek is jelen lesznek, akiknek termékei közül a rendezvény teljes időtartama alatt kedvükre válogathatnak az érdeklődők: A Séf és a Kertész, Zümi méhészet, Szorgos Gazda és sok más remek hazai termelő, szörpökkel, lekvárokkal, friss zöldségekkel, gyümölcsökkel. A kézművesek kínálatában pedig találhatunk majd zero waste textiltermékeket, gyerekkönyveket, szappanokat, ékszereket, illetve fa logikai játékokat is.

A konyha piaca augusztus 8-án Mosonmagyaróváron, 9:00-19:00 óráig lesz nyitva, a rendezvény ingyenesen  látogatható és nem szükséges hozzá védettségi igazolvány. 

Forrás: SVÉT / Turizmus Online


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.