SVÉT rendezvény Mosonmagyórváron

Augusztus 8-án élettel töltik meg Mosonmagyaróvár egyik legrégebbi emblematikus területét, a főhercegi malom udvarát.

Itt tartják a konyha piacát, a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) termelői és gasztronómiai vásárát.

A rendezvényen bemutatkoznak az ország legjobb vidéki éttermei, köztük az Anyukám mondta Encsről, a Marty’s Budapestről, illetve a Páskom Cottage Lajoskomáromból. A SVÉT elnökke, Ruprecht László: “Régóta terveztük programot építeni az étterem és a piac közvetlen kapcsolatára, és most megvalósíthatjuk. Ilyesmi már a működik az országban: a SVÉT tagok közül a Rosinante volt az elöljárója. A Malom Placc indikátora pedig a Malom Cafe, ami egy SVÉT aspiráns étterem."

 

A rendezvényen az éttermeken kívül hazai termelők és kézművesek is jelen lesznek, akiknek termékei közül a rendezvény teljes időtartama alatt kedvükre válogathatnak az érdeklődők: A Séf és a Kertész, Zümi méhészet, Szorgos Gazda és sok más remek hazai termelő, szörpökkel, lekvárokkal, friss zöldségekkel, gyümölcsökkel. A kézművesek kínálatában pedig találhatunk majd zero waste textiltermékeket, gyerekkönyveket, szappanokat, ékszereket, illetve fa logikai játékokat is.

A konyha piaca augusztus 8-án Mosonmagyaróváron, 9:00-19:00 óráig lesz nyitva, a rendezvény ingyenesen  látogatható és nem szükséges hozzá védettségi igazolvány. 

Forrás: SVÉT / Turizmus Online


Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?