Szavazzon az év vécéjére!

Sok díjat kiosztottak már a vendéglátás területén az utóbbi években. Mértékadó lehet a Michelin vagy a Gault Millau, és még számtalan toplista Magyarország legjobb éttermeiről, séfjeiről vagy a legmenőbb street food kajákról. De vajon lehet-e magyar gasztroforradalomról beszélni anélkül, hogy díjaznánk az éttermi mosdókat? A Malackaraj célja az éttermi mosdók színvonalának emelése és a jó példák támogatása, így kiosztják az Ariston 2015 Éttermi Mosdója Díjat, melyet a szakmai zsűri – Péter Anna, Malackaraj blogger, Jókuti András, Világevő blogger, Vágó Réka formatervező és Vajda Péter étteremkritikus – mellett a közönség is értékel majd. Keresik továbbá a Legmenőbb Éttermi Pelenkázót is. Ennek kiválasztásakor a zsűri is kiegészül majd Dénes Dóra újságíróval.

Vajon milyen elvárásoknak kell megfelelnie a legjobb éttermi mosdónak? Mi számít leginkább? A hangulat, a forma, a harmónia vagy pont annak ellenkezője? Egy biztos, soha nem szabad lebecsülni egy illemhelyiség milyenségét! Gondoljunk csak bele, hiába nyújt egy étterem utánozhatatlan kulináris élvezeteket, hiába töltjük az időnket a legjobb barátainkkal a kedvenc helyünkön, ha belépve a mosdóba, valami nem stimmel. Egy rossz világítás, egy túl vékony wc papír és egy hiányos szappantartó nagyon sokat ronthat az élményen. Az illemhelyiségnek elsősorban tisztának és praktikusnak, másodsorban viszont stílusosnak, eredetinek és jól tervezettnek kell lennie ahhoz, hogy még ez a helyiség is hozzáadjon az éttermi élményekhez. Két fogás közt ugyanis nem mindegy, hol pihenünk meg, és hol készítjük el azt a bizonyos selfiet a tükörben.

Május elején elindult az Ariston 2015 Éttermi Mosdója pályázat akkreditációs időszaka, ahol vendéglátóipari egységek mosdóit lehetett nevezni a rangos díjra. Többek között az Emil, a Kiosk, a Babel, a Déryné, a Spíler, a Borkonyha vagy az idén megnyílt Merciano Bar és a Bestia mosdója is verseng a szakmai zsűri és a közönség kegyeiért. A zsűri névsora igen impozáns, a hazai vendéglátáshoz és designhoz maximálisan értő tagokból áll: Péter Anna a Malackaraj szerzője, Jókuti András a Világevő bloggere, Vágó Réka formatervező és Vajda Péter étteremkritikus. Ők keresik 2015 legjobb éttermi mosdóját, melynek díjazottjai az extra lapos designnal rendelkező Ariston Velis Plus 80 vízmelegítőt, valamint Ecobug készletet nyerhetnek.

A közönségdíjat az Ecobug támogatásával osztják ki, és a Malackaraj Facebook oldalán található albumba töltik fel, itt lehet leadni kedvencünkre szavazatunkat május 27-e és június 21-e között.

Az album elérhetősége: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1092778554072787.1073741831.128877243796261&type=1

A hivatalos eredményhirdetésre és díjátadásra június végén kerül sor. A közönségdíjra szavazók között a közönségdíjas étteremben elfogyasztható kétszemélyes vacsorát sorsolnak majd ki.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.