Szavazzon az év vécéjére!

Sok díjat kiosztottak már a vendéglátás területén az utóbbi években. Mértékadó lehet a Michelin vagy a Gault Millau, és még számtalan toplista Magyarország legjobb éttermeiről, séfjeiről vagy a legmenőbb street food kajákról. De vajon lehet-e magyar gasztroforradalomról beszélni anélkül, hogy díjaznánk az éttermi mosdókat? A Malackaraj célja az éttermi mosdók színvonalának emelése és a jó példák támogatása, így kiosztják az Ariston 2015 Éttermi Mosdója Díjat, melyet a szakmai zsűri – Péter Anna, Malackaraj blogger, Jókuti András, Világevő blogger, Vágó Réka formatervező és Vajda Péter étteremkritikus – mellett a közönség is értékel majd. Keresik továbbá a Legmenőbb Éttermi Pelenkázót is. Ennek kiválasztásakor a zsűri is kiegészül majd Dénes Dóra újságíróval.

Vajon milyen elvárásoknak kell megfelelnie a legjobb éttermi mosdónak? Mi számít leginkább? A hangulat, a forma, a harmónia vagy pont annak ellenkezője? Egy biztos, soha nem szabad lebecsülni egy illemhelyiség milyenségét! Gondoljunk csak bele, hiába nyújt egy étterem utánozhatatlan kulináris élvezeteket, hiába töltjük az időnket a legjobb barátainkkal a kedvenc helyünkön, ha belépve a mosdóba, valami nem stimmel. Egy rossz világítás, egy túl vékony wc papír és egy hiányos szappantartó nagyon sokat ronthat az élményen. Az illemhelyiségnek elsősorban tisztának és praktikusnak, másodsorban viszont stílusosnak, eredetinek és jól tervezettnek kell lennie ahhoz, hogy még ez a helyiség is hozzáadjon az éttermi élményekhez. Két fogás közt ugyanis nem mindegy, hol pihenünk meg, és hol készítjük el azt a bizonyos selfiet a tükörben.

Május elején elindult az Ariston 2015 Éttermi Mosdója pályázat akkreditációs időszaka, ahol vendéglátóipari egységek mosdóit lehetett nevezni a rangos díjra. Többek között az Emil, a Kiosk, a Babel, a Déryné, a Spíler, a Borkonyha vagy az idén megnyílt Merciano Bar és a Bestia mosdója is verseng a szakmai zsűri és a közönség kegyeiért. A zsűri névsora igen impozáns, a hazai vendéglátáshoz és designhoz maximálisan értő tagokból áll: Péter Anna a Malackaraj szerzője, Jókuti András a Világevő bloggere, Vágó Réka formatervező és Vajda Péter étteremkritikus. Ők keresik 2015 legjobb éttermi mosdóját, melynek díjazottjai az extra lapos designnal rendelkező Ariston Velis Plus 80 vízmelegítőt, valamint Ecobug készletet nyerhetnek.

A közönségdíjat az Ecobug támogatásával osztják ki, és a Malackaraj Facebook oldalán található albumba töltik fel, itt lehet leadni kedvencünkre szavazatunkat május 27-e és június 21-e között.

Az album elérhetősége: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1092778554072787.1073741831.128877243796261&type=1

A hivatalos eredményhirdetésre és díjátadásra június végén kerül sor. A közönségdíjra szavazók között a közönségdíjas étteremben elfogyasztható kétszemélyes vacsorát sorsolnak majd ki.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.