Szekszárdi borokkal kísért gourmet vacsora a Duna Gardenben

Makk Norbert, a szekszárdi Bodri Pincészet Optimus Éttermének konyhafőnöke, és Szabó Zsolt, a Duna Garden Étterem és Hotel séfje közös, fúziós gourmet vacsorát készített a Duna Garden vendégeinek szeptember 19-én.

A vendégeket Gendur András köszöntötte, bemutatva a vendéglátókat: Dunai Dorottyát, a Duna Garden ügyvezető igazgatóját és Bodri Istvánt, a Bodri Pincészet tulajdonosát, valamint a két séfet.

A menü fogásait a Bodri Pincészet borai kísérték, a vendégek a séf és a borász bevezetője után kóstolhatták az étel-bor párosításokat. A borvacsora alatt a híres Vajda Gipsy Zenekar szolgáltatta a muzsikát. A fogadó falatka Székelykáposztás mangalica sonka volt, amihez Szekszárdi Sillert ajánlottak a vendégeknek. A kecskesajtvariációs hideg előételhez pedig Szekszárdi Sári Chardonnay-t. Nagyon nagy sikert aratott a Vargánya capuccino leves, amit kávéolajjal és parmezán sütivel készítettek el a séfek, és ehhez ajánlotta Bodri István a Faluhely Pinot Noir Válogatást. A meleg előétel Mozaikos kacsamell volt birsalma raviolival és édesburgonya habbal, amit a borvidék ikonikus itala, a Szekszárdi Bikavér kísért.

Főételnek Szarvascombot készítettek a szakácsok, csokoládé mártással, fava babpürével és polentával, ezt a birtok egyik ikonikus itala, a Szekszárdi Cuvée, a Gold Optimus kísérte. Desszertként Sütőtökös creme brullée zárta a különleges ételsort, amit mák mousse-szal és rétes chips-szel tálaltak, ennek kísérője a Szekszárdi Faluhely Merlot Válogatás volt.


Változóban az európai prémium borok piaca

Változóban az európai prémium borok piaca 

Trump vámpolitikája az európai prémium borok piacát is átalakítja.
Szezonnyitó piknik Noszvajon

Szezonnyitó piknik Noszvajon 

Májusban 10. alkalommal jönnek össze Noszvaj Síkfőkúton a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) éttermei és helyi borászatok, hogy egy könnyed, kötetlen hangulatú délutánon elvarázsolják a vendégeket.
Indul az idei Országos Borverseny

Indul az idei Országos Borverseny 

A nevezés április 7. és május 2. között zajlik, a bírálat pedig 2025. május 13-14-én a Danubius Hotel Heliában lesz.
Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék

Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék 

Nagy nemzetközi elismerést kapott a magyar borvidék: az Emerald Cruises friss felmérése szerint Eger Európa második legjobb borvidéke lett.
Carbonara maraton Itáliában

Carbonara maraton Itáliában 

Olaszország szerte kilencedik alkalommal ünnepelték a Carbonara napját.
Harmincegy tányér – egyszerre

Harmincegy tányér – egyszerre 

Egy felszolgáló olyan bravúrt mutat be, amitől még a legtapasztaltabb vendéglátósoknak is leesne az álluk.
Badacsonyi borászok: a hazai bortrendekről

Badacsonyi borászok: a hazai bortrendekről  

Minden keresett, ami buborékos. Emellett az Aperol, a Negroni, a gin-tonicos koktélok és az alkoholmentes, illetve gyümölcsös sörök fogyasztása jellemző.
Szlovákiában további telepeken terjed a járvány

Szlovákiában további telepeken terjed a járvány 

A ragadós száj- és körömfájás (RSzKF) járvány több helyen is felütötte a fejét.
Intézkedések a száj- és körömfájás megfékezésére

Intézkedések a száj- és körömfájás megfékezésére 

Összegyűjtöttük, eddig milyen szigorítások léptek érvénybe idehaza, hogy ne terjedjen tovább a vírus.
Borászati kalauz a Nyugat-Balaton kínálatából

Borászati kalauz a Nyugat-Balaton kínálatából 

Gyenesdiás új kiadványa a környék borászatait mutatja be.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.