Szekszárdi borokkal kísért gourmet vacsora a Duna Gardenben

Makk Norbert, a szekszárdi Bodri Pincészet Optimus Éttermének konyhafőnöke, és Szabó Zsolt, a Duna Garden Étterem és Hotel séfje közös, fúziós gourmet vacsorát készített a Duna Garden vendégeinek szeptember 19-én.

A vendégeket Gendur András köszöntötte, bemutatva a vendéglátókat: Dunai Dorottyát, a Duna Garden ügyvezető igazgatóját és Bodri Istvánt, a Bodri Pincészet tulajdonosát, valamint a két séfet.

A menü fogásait a Bodri Pincészet borai kísérték, a vendégek a séf és a borász bevezetője után kóstolhatták az étel-bor párosításokat. A borvacsora alatt a híres Vajda Gipsy Zenekar szolgáltatta a muzsikát. A fogadó falatka Székelykáposztás mangalica sonka volt, amihez Szekszárdi Sillert ajánlottak a vendégeknek. A kecskesajtvariációs hideg előételhez pedig Szekszárdi Sári Chardonnay-t. Nagyon nagy sikert aratott a Vargánya capuccino leves, amit kávéolajjal és parmezán sütivel készítettek el a séfek, és ehhez ajánlotta Bodri István a Faluhely Pinot Noir Válogatást. A meleg előétel Mozaikos kacsamell volt birsalma raviolival és édesburgonya habbal, amit a borvidék ikonikus itala, a Szekszárdi Bikavér kísért.

Főételnek Szarvascombot készítettek a szakácsok, csokoládé mártással, fava babpürével és polentával, ezt a birtok egyik ikonikus itala, a Szekszárdi Cuvée, a Gold Optimus kísérte. Desszertként Sütőtökös creme brullée zárta a különleges ételsort, amit mák mousse-szal és rétes chips-szel tálaltak, ennek kísérője a Szekszárdi Faluhely Merlot Válogatás volt.


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.