Szekszárdi borokkal kísért gourmet vacsora a Duna Gardenben

Makk Norbert, a szekszárdi Bodri Pincészet Optimus Éttermének konyhafőnöke, és Szabó Zsolt, a Duna Garden Étterem és Hotel séfje közös, fúziós gourmet vacsorát készített a Duna Garden vendégeinek szeptember 19-én.

A vendégeket Gendur András köszöntötte, bemutatva a vendéglátókat: Dunai Dorottyát, a Duna Garden ügyvezető igazgatóját és Bodri Istvánt, a Bodri Pincészet tulajdonosát, valamint a két séfet.

A menü fogásait a Bodri Pincészet borai kísérték, a vendégek a séf és a borász bevezetője után kóstolhatták az étel-bor párosításokat. A borvacsora alatt a híres Vajda Gipsy Zenekar szolgáltatta a muzsikát. A fogadó falatka Székelykáposztás mangalica sonka volt, amihez Szekszárdi Sillert ajánlottak a vendégeknek. A kecskesajtvariációs hideg előételhez pedig Szekszárdi Sári Chardonnay-t. Nagyon nagy sikert aratott a Vargánya capuccino leves, amit kávéolajjal és parmezán sütivel készítettek el a séfek, és ehhez ajánlotta Bodri István a Faluhely Pinot Noir Válogatást. A meleg előétel Mozaikos kacsamell volt birsalma raviolival és édesburgonya habbal, amit a borvidék ikonikus itala, a Szekszárdi Bikavér kísért.

Főételnek Szarvascombot készítettek a szakácsok, csokoládé mártással, fava babpürével és polentával, ezt a birtok egyik ikonikus itala, a Szekszárdi Cuvée, a Gold Optimus kísérte. Desszertként Sütőtökös creme brullée zárta a különleges ételsort, amit mák mousse-szal és rétes chips-szel tálaltak, ennek kísérője a Szekszárdi Faluhely Merlot Válogatás volt.


Letarolta a fagy a cseh gyümölcsöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?