Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára, Pölöskei Gáborné fővédnöksége alatt zajló versenyen hat csapat indult.
Rájuk összetett és nehéz feladatok vártak, ugyanis a flambírozás az éttermi munka világában nagy szakmai tudást, gyakorlatot, jó ízlést, és szépérzéket követel. Ezt a munkafolyamatot a pincér végzi a vendég – jelen esetben a szakmai zsűri – előtt, ami nagyban hozzájárul az éttermi élményekhez, így a dr. Kovács Mihályné, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Életműdíjasa által elnökölt zsűri nemcsak az ízek harmóniáját értékelte, hanem pontozták például az elkészített étel kompozícióját, a legszakszerűbben kivitelezett flambírozást, vagy éppen a borbemutatást.
Az első helyezett, a Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolája csapata az első hely és a dicsőség mellettkivívták maguknak a jogot, hogy részt vegyenek a 2020-as, az olaszországi Grado-ban rendezett “Le Donne nell’Arte del Flambè” 2020 – Nemzetközi Női Flambè Versenyen is.
A női flambé versenyen második lett a Győri SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája a Három Grácia elnevezésű csapata, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Veszprémi SZC Jendrassik – Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának Veszprém Queen’s nevű csapata állhatott fel.
Forrás: Turizmus Online