Szekszárdi csapat nyerte az első női flambírozó versenyt

Szekszárdi csapat nyerte a Magyarországon első alkalommal, a Fadd-Domboriban működő Donautica Étterem és Hotelben megrendezett női flambírozó versenyt. A csapat Olaszországban képviselheti az országot az őszi nemzetközi flambé versenyen.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára, Pölöskei Gáborné fővédnöksége alatt zajló versenyen hat csapat indult. 

Rájuk összetett és nehéz feladatok vártak, ugyanis a flambírozás az éttermi munka világában nagy szakmai tudást, gyakorlatot, jó ízlést, és szépérzéket követel. Ezt a munkafolyamatot a pincér végzi a vendég – jelen esetben a szakmai zsűri – előtt, ami nagyban hozzájárul az éttermi élményekhez, így a dr. Kovács Mihályné, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Életműdíjasa által elnökölt zsűri nemcsak az ízek harmóniáját értékelte, hanem pontozták például az elkészített étel kompozícióját, a legszakszerűbben kivitelezett flambírozást, vagy éppen a borbemutatást.

Az első helyezett, a Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolája csapata az első hely és a dicsőség mellettkivívták maguknak a jogot, hogy részt vegyenek a 2020-as, az olaszországi Grado-ban rendezett “Le Donne nell’Arte del Flambè” 2020 – Nemzetközi Női Flambè Versenyen is.

A női flambé versenyen második lett a Győri SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája a Három Grácia elnevezésű csapata, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Veszprémi SZC Jendrassik – Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának Veszprém Queen’s nevű csapata állhatott fel.

Forrás: Turizmus Online


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.