Szenzáció - Magyar cukrász a legnagyobbak között!

Menyhárt Attila munkái, Fekete Antonio fotóival bekerültek a világhírű So Good magazinba.

Ismét egy bizonyíték, hogy a magyarok egyre magabiztosabban követelhetik helyüket a világ gasztrotérképén. Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza bekerült a So Good magazinba, a világ egyik legismertebb és legnagyobb presztízsű cukrász kiadványába. A spanyol kiadású magazin angol nyelven jelenik meg immáron tíz éve, több, mint 300 oldalon. Külön öröm, hogy a magyar vonatkozású anyag a NR.21- es jubileumi számban szerepel.

A So Good-ban megjelenni egy cukrász számára presztízs a világ minden táján, sőt, igazi nemzetközi szakmai elismerés. A magazin a világ legkreatívabb és legnevesebb cukrászait szerepelteti, egyedi receptekkel és technológiákkal. A kiadványt bizonyára sokaknak nem kell bemutatni, hiszen itthon is elérhető, a Cookbooks forgalmazásában. Kiadója nyolc éve kereste fel Fekete Antoniot, aki a bemutató példányt átlapozva azonnal úgy döntött, hogy forgalmazni fogja ezt a különleges kiadványt és ma is büszke rá, hogy számos hazai szakemberhez juttatja el azt. Szerencsés egybeesés, hogy Antonio fotózással is foglalkozik, és kiváló üzleti és partneri viszonyt ápol az ottani kollégákkal, így alkalmanként küld fotókat is a kintieknek itthoni munkáiról. " Attila termekeiből csináltam egy mini portfóliót, elküldtem, és annyira megtetszett nekik, hogy érdemesnek találták a magazin hasábjain szerepeltetni munkáját – meséli Antonio, aki amióta csak fotózással foglalkozik, álmodott róla, hogy képei egy napon bekerülnek a kiadványba. – Azonnal felvették vele a kapcsolatot, és ezután egy másfél éves procedúra, többszöri egyeztetés következett, majd fél éve elkészültek azok a termékek, amelyek végül láthatóak lesznek a magazinban. Fontos kritérium volt, hogy olyan termékek szerepeljenek a magazin hasábjain, amelyek kortárs szemléletet, dizájnt testesítenek meg, eddig sehol nem szerepeltek, teljesen frissek."

Magyar cukrász a So Good hasábjain még sosem volt látható. Menyhárt Attila szakmai élete több, mint felét egyébként külföldön töltötte. Miután elvégezte itthon a cukrásziskolát, néhány rövidke tanulóév után egy hajóra ment dolgozni. Tanulni, fejlődni akart, tele volt ambícióval. Hat év alatt felküzdötte magát a csúcsra, amit egy hajón el lehet érni. Ezek után dolgozott Írországban, majd Londonban, végül Svájcban. Számos szállodában megfordult a legmagasabb cukrász pozíciókban, és levezényelt egy zürichi üzletnyitást is. Most már több, mint fél éve a budapesti Four Seasons Gresham Palace főcukrásza.

Néhány szó a kiadványban szereplő desszertekről. Az összeállításban szerepel egy tányérdesszert: kecskesajt parfé pekándióval, gesztenyével és sancho borssal infuzionált körtével – ezek az ízek jelennek meg különböző textúrákban. Ugyancsak szerepel egy mono desszert. Ez nem más, mint a macaron és a mille feuille ötvözete – egy finger macaron. A macarontészta vékonyra kikenve készült, ennek köszönheti ropogós textúráját. Az egyik szarvasgombával és Arraguani 72%-os csokoládéval készül, a másik pedig machával. Az összeállítás további szereplője egy új Haiti Cuvee csokoládéval készült desszert, amelyben a gianduia és a paradicsom is fontos szerepet kap.


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.