Szenzáció - Magyar cukrász a legnagyobbak között!

Menyhárt Attila munkái, Fekete Antonio fotóival bekerültek a világhírű So Good magazinba.

Ismét egy bizonyíték, hogy a magyarok egyre magabiztosabban követelhetik helyüket a világ gasztrotérképén. Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza bekerült a So Good magazinba, a világ egyik legismertebb és legnagyobb presztízsű cukrász kiadványába. A spanyol kiadású magazin angol nyelven jelenik meg immáron tíz éve, több, mint 300 oldalon. Külön öröm, hogy a magyar vonatkozású anyag a NR.21- es jubileumi számban szerepel.

A So Good-ban megjelenni egy cukrász számára presztízs a világ minden táján, sőt, igazi nemzetközi szakmai elismerés. A magazin a világ legkreatívabb és legnevesebb cukrászait szerepelteti, egyedi receptekkel és technológiákkal. A kiadványt bizonyára sokaknak nem kell bemutatni, hiszen itthon is elérhető, a Cookbooks forgalmazásában. Kiadója nyolc éve kereste fel Fekete Antoniot, aki a bemutató példányt átlapozva azonnal úgy döntött, hogy forgalmazni fogja ezt a különleges kiadványt és ma is büszke rá, hogy számos hazai szakemberhez juttatja el azt. Szerencsés egybeesés, hogy Antonio fotózással is foglalkozik, és kiváló üzleti és partneri viszonyt ápol az ottani kollégákkal, így alkalmanként küld fotókat is a kintieknek itthoni munkáiról. " Attila termekeiből csináltam egy mini portfóliót, elküldtem, és annyira megtetszett nekik, hogy érdemesnek találták a magazin hasábjain szerepeltetni munkáját – meséli Antonio, aki amióta csak fotózással foglalkozik, álmodott róla, hogy képei egy napon bekerülnek a kiadványba. – Azonnal felvették vele a kapcsolatot, és ezután egy másfél éves procedúra, többszöri egyeztetés következett, majd fél éve elkészültek azok a termékek, amelyek végül láthatóak lesznek a magazinban. Fontos kritérium volt, hogy olyan termékek szerepeljenek a magazin hasábjain, amelyek kortárs szemléletet, dizájnt testesítenek meg, eddig sehol nem szerepeltek, teljesen frissek."

Magyar cukrász a So Good hasábjain még sosem volt látható. Menyhárt Attila szakmai élete több, mint felét egyébként külföldön töltötte. Miután elvégezte itthon a cukrásziskolát, néhány rövidke tanulóév után egy hajóra ment dolgozni. Tanulni, fejlődni akart, tele volt ambícióval. Hat év alatt felküzdötte magát a csúcsra, amit egy hajón el lehet érni. Ezek után dolgozott Írországban, majd Londonban, végül Svájcban. Számos szállodában megfordult a legmagasabb cukrász pozíciókban, és levezényelt egy zürichi üzletnyitást is. Most már több, mint fél éve a budapesti Four Seasons Gresham Palace főcukrásza.

Néhány szó a kiadványban szereplő desszertekről. Az összeállításban szerepel egy tányérdesszert: kecskesajt parfé pekándióval, gesztenyével és sancho borssal infuzionált körtével – ezek az ízek jelennek meg különböző textúrákban. Ugyancsak szerepel egy mono desszert. Ez nem más, mint a macaron és a mille feuille ötvözete – egy finger macaron. A macarontészta vékonyra kikenve készült, ennek köszönheti ropogós textúráját. Az egyik szarvasgombával és Arraguani 72%-os csokoládéval készül, a másik pedig machával. Az összeállítás további szereplője egy új Haiti Cuvee csokoládéval készült desszert, amelyben a gianduia és a paradicsom is fontos szerepet kap.


Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.