Szenzáció - Magyar cukrász a legnagyobbak között!

Menyhárt Attila munkái, Fekete Antonio fotóival bekerültek a világhírű So Good magazinba.

Ismét egy bizonyíték, hogy a magyarok egyre magabiztosabban követelhetik helyüket a világ gasztrotérképén. Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza bekerült a So Good magazinba, a világ egyik legismertebb és legnagyobb presztízsű cukrász kiadványába. A spanyol kiadású magazin angol nyelven jelenik meg immáron tíz éve, több, mint 300 oldalon. Külön öröm, hogy a magyar vonatkozású anyag a NR.21- es jubileumi számban szerepel.

A So Good-ban megjelenni egy cukrász számára presztízs a világ minden táján, sőt, igazi nemzetközi szakmai elismerés. A magazin a világ legkreatívabb és legnevesebb cukrászait szerepelteti, egyedi receptekkel és technológiákkal. A kiadványt bizonyára sokaknak nem kell bemutatni, hiszen itthon is elérhető, a Cookbooks forgalmazásában. Kiadója nyolc éve kereste fel Fekete Antoniot, aki a bemutató példányt átlapozva azonnal úgy döntött, hogy forgalmazni fogja ezt a különleges kiadványt és ma is büszke rá, hogy számos hazai szakemberhez juttatja el azt. Szerencsés egybeesés, hogy Antonio fotózással is foglalkozik, és kiváló üzleti és partneri viszonyt ápol az ottani kollégákkal, így alkalmanként küld fotókat is a kintieknek itthoni munkáiról. " Attila termekeiből csináltam egy mini portfóliót, elküldtem, és annyira megtetszett nekik, hogy érdemesnek találták a magazin hasábjain szerepeltetni munkáját – meséli Antonio, aki amióta csak fotózással foglalkozik, álmodott róla, hogy képei egy napon bekerülnek a kiadványba. – Azonnal felvették vele a kapcsolatot, és ezután egy másfél éves procedúra, többszöri egyeztetés következett, majd fél éve elkészültek azok a termékek, amelyek végül láthatóak lesznek a magazinban. Fontos kritérium volt, hogy olyan termékek szerepeljenek a magazin hasábjain, amelyek kortárs szemléletet, dizájnt testesítenek meg, eddig sehol nem szerepeltek, teljesen frissek."

Magyar cukrász a So Good hasábjain még sosem volt látható. Menyhárt Attila szakmai élete több, mint felét egyébként külföldön töltötte. Miután elvégezte itthon a cukrásziskolát, néhány rövidke tanulóév után egy hajóra ment dolgozni. Tanulni, fejlődni akart, tele volt ambícióval. Hat év alatt felküzdötte magát a csúcsra, amit egy hajón el lehet érni. Ezek után dolgozott Írországban, majd Londonban, végül Svájcban. Számos szállodában megfordult a legmagasabb cukrász pozíciókban, és levezényelt egy zürichi üzletnyitást is. Most már több, mint fél éve a budapesti Four Seasons Gresham Palace főcukrásza.

Néhány szó a kiadványban szereplő desszertekről. Az összeállításban szerepel egy tányérdesszert: kecskesajt parfé pekándióval, gesztenyével és sancho borssal infuzionált körtével – ezek az ízek jelennek meg különböző textúrákban. Ugyancsak szerepel egy mono desszert. Ez nem más, mint a macaron és a mille feuille ötvözete – egy finger macaron. A macarontészta vékonyra kikenve készült, ennek köszönheti ropogós textúráját. Az egyik szarvasgombával és Arraguani 72%-os csokoládéval készül, a másik pedig machával. Az összeállítás további szereplője egy új Haiti Cuvee csokoládéval készült desszert, amelyben a gianduia és a paradicsom is fontos szerepet kap.


Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

A régióban először Magyarországra hozta el világhírű brandjét a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett Dani García - az Alelí fantasztikus ízeket kínál, páratlan a kínálata a hazai éttermi palettán.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.