Cukrász cikkek

Meghökkentő édességeket készít egy magyar cukrász
Most például túrós csuszás csokoládéval kísérletezik.

Nagykanizsán nyitott desszertműhelyt a híres cukrászséf
Jakabfi Dávid elismert cukrászséf, a modern cukrászat egyik kiemelkedő alakja, akinek desszertkülönlegességei megjelentek világhírű katalógusok címlapján, köztük a híres párizsi Le journal du pâtissier-be. Most megvalósítja gyermekkori álmát, és saját vendéglátóegységet nyit Nagykanizsán.

Magyar cukrász a párizsi világverseny döntőjében
Menyhárt Attila nyerte a World Chocolate Masters közép-európai fordulóját. Így 2022 októberében ott lesz a világ legnagyobb cukrászversenyének döntőjében, Párizsban.
Elment egy különleges világú cukrász
Volt egy cukrász. Tele álmokkal, vágyakkal, szenvedéllyel. Ezer fokon égett, mindent lángra lobbantott maga körül, és ebben a tűzben saját magát is elemésztette. Divéki Balázsnak hívták. A Borsmenta portál megemlékezése alapján most mi is búcsút veszünk tőle.

Szenzáció - Magyar cukrász a legnagyobbak között!
Menyhárt Attila munkái, Fekete Antonio fotóival bekerültek a világhírű So Good magazinba.

Szemléletváltásra van szükség
A Magyar Turisztikai Szövetség februártól kezdve minden hónapban egy zártkörű sajtóreggeli keretében betekintést nyújt egy-egy szakmai szervezet napi munkájába, gondjaiba, eredményeibe, felfedve a „számok” mögötti mélyebb szakmai összefüggéseket. 09.25-én a a minőségi magyar gasztronómia, cukrászat volt terítéken.
A Szent István Bazilikához költözik az Édes Napok
Idén a Szent István Bazilika előtti téren és a Zrínyi utcában szeptember 16. és 18. között rendezik meg az Édes Napok fesztivált, amelyen most is a legjobb magyar kézművesek és cukrászdák mutatják be termékeiket a közönségnek Budapesten.

Összefogott az ország a 78 éves gödöllői cukrászért
Országszerte nagy port kavart egy több mint hat évtizede a szakmában dolgozó cukrászmester, Barna Illés gödöllői üzletének bezáratása.
Ismételten a szakképzési törvény módosítását sürgeti az MVI
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete levélben fordult a Nemzetgazdasági Minisztérium illetékes helyettes államtitkárához, hogy megsürgesse a szakképzési törvény módosítását.
Hideg zuhany szakács- és cukrásztanuló fronton
Hideg zuhanyként ért több nem állami szakiskolát, hogy jövőre már nem taníthatnak ingyenesen egyes szakmákat. A sok hátrányos helyzetű diákot tanító, baptista fenntartású iskolák például minden férőhelyet elvesztettek. Mindez ráadásul azután derült ki, hogy a fiatalok már beadták a jelentkezésüket a választott középiskolába. Három hét maradt, hogy az iskolák az állammal megállapodjanak, ha nem sikerül, el kell küldeniük a gyerekeket.- olvasható a vs.hu oldalán.
Danubius Tanulóverseny nemzetközi szabványok szerint
Idén 43. alkalommal került megrendezésre a Best Western Hotel Hungariában a Danubius Tanulóverseny, ahol a legjobb szakács, cukrász és pincér tanulókat jutalmazták.
Gasztronómiában is meghatározó
Díjnyertes chef helyettes és cukrász kollégák a LIFESTYLE HOTEL MÁTRA****superior szállodában.
Kreatívos újságíróból lett a Pastrami cukrásza
Ma már mindennapos, hogy diplomás nők cukrász szakmunkás-bizonyítványt szereznek – véli Márk Szonja, a Kreatív korábbi munkatársa, aki pár éve maga is cukrászatra cserélte az újságírást. Fél éve a Pastramiban dolgozik, ahol akár korábbi interjúalanyai is ehetnek a sütijeiből.
Honnan ered a tiramisu?
A tiramisu miatt robbant ki háború az északkelet-olaszországi Veneto és Friuli-Venezia Giulia tartomány között, melyek mindketten maguknak követelik a közkedvelt itáliai édesség eredetét.
Egy szál virág Jakó Lajosnak
Régóta tudtuk, hogy az egészsége már nem a régi, tavaly szerepelt is lapunk „Cukros cukrászok” című összeállításában, ahol egyébként bevallotta, hogy néha egy-egy islernek, linzerkarikának vagy saját készítésű macskanyelvnek nem tud a betegsége kiderülése óta sem ellenállni.
Elhunyt Csengerújfalusi-Osváth János
Elhunyt Csengerújfalusi-Osváth János
Szakács, cukrász és felszolgáló tanulók versenyeztek az Arazban
Első alkalommal rendezték meg a Continental Hotel Budapest különtermében az ARAZ étterem szakács, cukrász és felszolgáló tanulóinak versenyét a napokban.
Torta készült Liszt emlékére
Liszt Ferenc-emléktortát készített egy balassagyarmati mestercukrász; Jagyutt Péter a zeneszerző ízlésvilága alapján alkotta meg a zongoraformájú süteményt.
Három évig tanulhatnak a szakácsok, pincérek, cukrászok
Ősztől számos képzési intézményben visszaáll a szakmunkásképzés hároméves, gyakorlatorientált rendszere, jövőre pedig országszerte mindenhol bevezetik a rendszert.