Nagykanizsán nyitott desszertműhelyt a híres cukrászséf

Nagykanizsán nyitott desszertműhelyt a híres cukrászséf 

Jakabfi Dávid elismert cukrászséf, a modern cukrászat egyik kiemelkedő alakja, akinek desszertkülönlegességei megjelentek világhírű katalógusok címlapján, köztük a híres párizsi Le journal du pâtissier-be. Most megvalósítja gyermekkori álmát, és saját vendéglátóegységet nyit Nagykanizsán.
Magyar cukrász a párizsi világverseny döntőjében

Magyar cukrász a párizsi világverseny döntőjében  

Menyhárt Attila nyerte a World Chocolate Masters közép-európai fordulóját. Így 2022 októberében ott lesz a világ legnagyobb cukrászversenyének döntőjében, Párizsban.

Elment egy különleges világú cukrász 

Volt egy cukrász. Tele álmokkal, vágyakkal, szenvedéllyel. Ezer fokon égett, mindent lángra lobbantott maga körül, és ebben a tűzben saját magát is elemésztette. Divéki Balázsnak hívták. A Borsmenta portál megemlékezése alapján most mi is búcsút veszünk tőle.
Szenzáció - Magyar cukrász a legnagyobbak között!

Szenzáció - Magyar cukrász a legnagyobbak között! 

Menyhárt Attila munkái, Fekete Antonio fotóival bekerültek a világhírű So Good magazinba.
Szemléletváltásra van szükség

Szemléletváltásra van szükség 

A Magyar Turisztikai Szövetség februártól kezdve minden hónapban egy zártkörű sajtóreggeli keretében betekintést nyújt egy-egy szakmai szervezet napi munkájába, gondjaiba, eredményeibe, felfedve a „számok” mögötti mélyebb szakmai összefüggéseket. 09.25-én a a minőségi magyar gasztronómia, cukrászat volt terítéken.

A Szent István Bazilikához költözik az Édes Napok 

Idén a Szent István Bazilika előtti téren és a Zrínyi utcában szeptember 16. és 18. között rendezik meg az Édes Napok fesztivált, amelyen most is a legjobb magyar kézművesek és cukrászdák mutatják be termékeiket a közönségnek Budapesten.
Összefogott az ország a 78 éves gödöllői cukrászért

Összefogott az ország a 78 éves gödöllői cukrászért 

Országszerte nagy port kavart egy több mint hat évtizede a szakmában dolgozó cukrászmester, Barna Illés gödöllői üzletének bezáratása.

Ismételten a szakképzési törvény módosítását sürgeti az MVI 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete levélben fordult a Nemzetgazdasági Minisztérium illetékes helyettes államtitkárához, hogy megsürgesse a szakképzési törvény módosítását.

Hideg zuhany szakács- és cukrásztanuló fronton 

Hideg zuhanyként ért több nem állami szakiskolát, hogy jövőre már nem taníthatnak ingyenesen egyes szakmákat. A sok hátrányos helyzetű diákot tanító, baptista fenntartású iskolák például minden férőhelyet elvesztettek. Mindez ráadásul azután derült ki, hogy a fiatalok már beadták a jelentkezésüket a választott középiskolába. Három hét maradt, hogy az iskolák az állammal megállapodjanak, ha nem sikerül, el kell küldeniük a gyerekeket.- olvasható a vs.hu oldalán.
Danubius Tanulóverseny nemzetközi szabványok szerint

Danubius Tanulóverseny nemzetközi szabványok szerint 

Idén 43. alkalommal került megrendezésre a Best Western Hotel Hungariában a Danubius Tanulóverseny, ahol a legjobb szakács, cukrász és pincér tanulókat jutalmazták.

Gasztronómiában is meghatározó 

Díjnyertes chef helyettes és cukrász kollégák a LIFESTYLE HOTEL MÁTRA****superior szállodában.

Kreatívos újságíróból lett a Pastrami cukrásza 

Ma már mindennapos, hogy diplomás nők cukrász szakmunkás-bizonyítványt szereznek – véli Márk Szonja, a Kreatív korábbi munkatársa, aki pár éve maga is cukrászatra cserélte az újságírást. Fél éve a Pastramiban dolgozik, ahol akár korábbi interjúalanyai is ehetnek a sütijeiből.

Honnan ered a tiramisu? 

A tiramisu miatt robbant ki háború az északkelet-olaszországi Veneto és Friuli-Venezia Giulia tartomány között, melyek mindketten maguknak követelik a közkedvelt itáliai édesség eredetét.

Egy szál virág Jakó Lajosnak 

Régóta tudtuk, hogy az egészsége már nem a régi, tavaly szerepelt is lapunk „Cukros cukrászok” című összeállításában, ahol egyébként bevallotta, hogy néha egy-egy islernek, linzerkarikának vagy saját készítésű macskanyelvnek nem tud a betegsége kiderülése óta sem ellenállni. 

Elhunyt Csengerújfalusi-Osváth János 

Elhunyt Csengerújfalusi-Osváth János

Szakács, cukrász és felszolgáló tanulók versenyeztek az Arazban 

Első alkalommal rendezték meg a Continental Hotel Budapest különtermében az ARAZ étterem szakács, cukrász és felszolgáló tanulóinak versenyét a napokban.

Torta készült Liszt emlékére 

Liszt Ferenc-emléktortát készített egy balassagyarmati mestercukrász; Jagyutt Péter a zeneszerző ízlésvilága alapján alkotta meg a zongoraformájú süteményt.

Három évig tanulhatnak a szakácsok, pincérek, cukrászok 

Ősztől számos képzési intézményben visszaáll a szakmunkásképzés hároméves, gyakorlatorientált rendszere, jövőre pedig országszerte mindenhol bevezetik a rendszert.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!