Szeptemberben újra Winelovers 100 nagykóstoló

A Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen érmet szerző borok közül idén is kiválasztják a hazai 100 legjobb tételt - az elmaradhatatlan nagykóstolón pedig a közönség is megkóstolhatja.

A Winelovers 100 nagykóstoló a Corinthia Hotel Budapest báltermében mára a borkedvelők számára egy kihagyhatatlan boros eseménnyé vált. Nem csoda, hiszen a 100 legjobb bor mellett a kategóriagyőztes tételek is jelen lesznek, a VIP lounge-ban pedig extra tételek kóstolására is jogosultak a vendégek.

Idén már nyolc kategóriában lehetett nevezni a nemzetközi borversenyen: az édes borok, a pezsgők, és az illatos fehérek mellett volt reduktív és hordóban érlelt fehérbor kategória is, a vörösek pedig a gyümölcs- és tanninhangsúlyos vörösborok csoportjára oszlottak.

“Minden versenynek megvan a maga karaktere. Különbözőek a borok, más-más a bírálati mód, mindegyiknek megvan az egyedisége. De azt hiszem, mindegyiknek az a lényege, hogy ez egy lehetőség a kiválóság jutalmazására, ha a borászok jó munkát végeznek. Ezt keressük az ilyen teszteken. Az előttünk lévő poharak legalább egy évet jelentenek valakinek az életében, munkájában, így megérdemlik a figyelmünket.” 

(Dr. Caroline Gilby Master of Wine, a Winelovers Wine Awards zsűrijének tagja)

A Winelovers 100 nagykóstolón ott lesz Magyarország legjobb vörösbora, a Bodor Borászat 2016-os Cabernet Sauvignon-ja, amely elegáns, karakteres, királyi bor érett tanninokkal. Hitelességét és mélységét az adja, hogy miközben - hűen a villányi hagyományokhoz - nagytestű és magas alkoholtartalmú, máig megőrizte kicsattanóan gyümölcsös jegyeit. Érett, ugyanakkor fiatalos lendületű, és ettől igazán különleges.

Egy másik kiemelkedő tétel az Octavus Rajnai Rizling 2019. A Cseri Pincészet prémium tétele a legjobb hazai fehérbor, amelyet a finomseprős érlelést meghazudtoló gyömölcsösség, markáns, meszes ásványosság, szép egyensúly, és nagy érési potenciál jellemez.

Többet nem árulunk el a nyertes borok közül, de annyit igen, hogy 113 pincészet 177 bora lesz kóstolható egyetlen jegy áráért. Ahogy a vendégek megszokhatták, nemcsak kóstolhatnak, hanem a boros tudásukat is elmélyíthetik, hiszen ingyenes pop-up előadások várják őket, amelyeket a Borkollégium oktatói és a borszakmában tevékenykedő szakemberek tartanak.

Helyszín és időpont: 

Corinthia Hotel Budapest 

2023.09.16. 14:00-22:00

Forrás: www.winelovers.hu


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.