Szeptemberben újra Winelovers 100 nagykóstoló

A Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen érmet szerző borok közül idén is kiválasztják a hazai 100 legjobb tételt - az elmaradhatatlan nagykóstolón pedig a közönség is megkóstolhatja.

A Winelovers 100 nagykóstoló a Corinthia Hotel Budapest báltermében mára a borkedvelők számára egy kihagyhatatlan boros eseménnyé vált. Nem csoda, hiszen a 100 legjobb bor mellett a kategóriagyőztes tételek is jelen lesznek, a VIP lounge-ban pedig extra tételek kóstolására is jogosultak a vendégek.

Idén már nyolc kategóriában lehetett nevezni a nemzetközi borversenyen: az édes borok, a pezsgők, és az illatos fehérek mellett volt reduktív és hordóban érlelt fehérbor kategória is, a vörösek pedig a gyümölcs- és tanninhangsúlyos vörösborok csoportjára oszlottak.

“Minden versenynek megvan a maga karaktere. Különbözőek a borok, más-más a bírálati mód, mindegyiknek megvan az egyedisége. De azt hiszem, mindegyiknek az a lényege, hogy ez egy lehetőség a kiválóság jutalmazására, ha a borászok jó munkát végeznek. Ezt keressük az ilyen teszteken. Az előttünk lévő poharak legalább egy évet jelentenek valakinek az életében, munkájában, így megérdemlik a figyelmünket.” 

(Dr. Caroline Gilby Master of Wine, a Winelovers Wine Awards zsűrijének tagja)

A Winelovers 100 nagykóstolón ott lesz Magyarország legjobb vörösbora, a Bodor Borászat 2016-os Cabernet Sauvignon-ja, amely elegáns, karakteres, királyi bor érett tanninokkal. Hitelességét és mélységét az adja, hogy miközben - hűen a villányi hagyományokhoz - nagytestű és magas alkoholtartalmú, máig megőrizte kicsattanóan gyümölcsös jegyeit. Érett, ugyanakkor fiatalos lendületű, és ettől igazán különleges.

Egy másik kiemelkedő tétel az Octavus Rajnai Rizling 2019. A Cseri Pincészet prémium tétele a legjobb hazai fehérbor, amelyet a finomseprős érlelést meghazudtoló gyömölcsösség, markáns, meszes ásványosság, szép egyensúly, és nagy érési potenciál jellemez.

Többet nem árulunk el a nyertes borok közül, de annyit igen, hogy 113 pincészet 177 bora lesz kóstolható egyetlen jegy áráért. Ahogy a vendégek megszokhatták, nemcsak kóstolhatnak, hanem a boros tudásukat is elmélyíthetik, hiszen ingyenes pop-up előadások várják őket, amelyeket a Borkollégium oktatói és a borszakmában tevékenykedő szakemberek tartanak.

Helyszín és időpont: 

Corinthia Hotel Budapest 

2023.09.16. 14:00-22:00

Forrás: www.winelovers.hu


Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.