Szombaton újraélesztenek egy vulkánt

Fényanimációval kel életre Somló öreg hegye a jubiláló Éjszakai Pincetúrán, június 17-én, éjjel 11 órától. A 10-ik születésnapját ünnepli az Éjszakai Pincetúra, ezért a helyi borászok az ország legnagyobb koccintását is megszervezik a közkedvelt programok mellett. Az időjárás miatt sem kell aggódni, az Égiek tökéletes feltételeket biztosítanak a nem hétköznapi eseménynek - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

A Somló Fesztivállal tavaly, 2022-ben kiegészült kétnapos rendezvényen közel 30 helyszínen* kínálnak különböző kulturális, gasztronómiai, családi programokat. A Somló OEM eredettvédett borait készítő pincészetek most is, mint minden évben, egyedi eseményekkel, eszem-iszommal, vigassággal készülnek. Újdonság továbbá, hogy Natúr udvart is nyitnak a helyi gazdák natúr borokkal, sajtokkal, a Cornus Pálinka Champion díjas Birs pálinkájával, sőt, megkóstolhatják az érdeklődők a World Gin Awards dupla aranyérmes Balaton Gint is.

Pénteken, június 16-án, a Somló Kapujában nyitják meg hivatalosan a hétvégét: itt rendezik meg a Somlói Borgála díjátadót és sétáló kóstolót a Borvidéki borverseny aranyérmes borászataival, boraival. Másnap, június 17-én, szombat délelőtt 10 órakor a Somlói Borok Boltja alatti parkolóból Geotúra indul, kora délután a Somló Kapujánál gyerekprogramokkal kedveskednek a családoknak.

A kétnapos esemény egyik csúcspontjaként szombaton, 18 órakor vendégül látnak mindenkit egy pohár borra a Szent Margit kápolna parkolójában. Az ország legnagyobb koccintását készülnek megszervezni, amiről légifelvételek is készülnek. Az esemény vendégborászainak listáját lásd alul, a koccintásról részletek itt: Az ország legnagyobb koccintása a Somlón Szombaton este 10 órakor a hagyományos tűzgyújtással kezdődik a hajnalig tartó Éjszakai Pincetúra, éjjel 11-kor pedig nem mindennapi látványosságban lesz része az ünneplő sokaságnak.


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.