Szombaton újraélesztenek egy vulkánt

Fényanimációval kel életre Somló öreg hegye a jubiláló Éjszakai Pincetúrán, június 17-én, éjjel 11 órától. A 10-ik születésnapját ünnepli az Éjszakai Pincetúra, ezért a helyi borászok az ország legnagyobb koccintását is megszervezik a közkedvelt programok mellett. Az időjárás miatt sem kell aggódni, az Égiek tökéletes feltételeket biztosítanak a nem hétköznapi eseménynek - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

A Somló Fesztivállal tavaly, 2022-ben kiegészült kétnapos rendezvényen közel 30 helyszínen* kínálnak különböző kulturális, gasztronómiai, családi programokat. A Somló OEM eredettvédett borait készítő pincészetek most is, mint minden évben, egyedi eseményekkel, eszem-iszommal, vigassággal készülnek. Újdonság továbbá, hogy Natúr udvart is nyitnak a helyi gazdák natúr borokkal, sajtokkal, a Cornus Pálinka Champion díjas Birs pálinkájával, sőt, megkóstolhatják az érdeklődők a World Gin Awards dupla aranyérmes Balaton Gint is.

Pénteken, június 16-án, a Somló Kapujában nyitják meg hivatalosan a hétvégét: itt rendezik meg a Somlói Borgála díjátadót és sétáló kóstolót a Borvidéki borverseny aranyérmes borászataival, boraival. Másnap, június 17-én, szombat délelőtt 10 órakor a Somlói Borok Boltja alatti parkolóból Geotúra indul, kora délután a Somló Kapujánál gyerekprogramokkal kedveskednek a családoknak.

A kétnapos esemény egyik csúcspontjaként szombaton, 18 órakor vendégül látnak mindenkit egy pohár borra a Szent Margit kápolna parkolójában. Az ország legnagyobb koccintását készülnek megszervezni, amiről légifelvételek is készülnek. Az esemény vendégborászainak listáját lásd alul, a koccintásról részletek itt: Az ország legnagyobb koccintása a Somlón Szombaton este 10 órakor a hagyományos tűzgyújtással kezdődik a hajnalig tartó Éjszakai Pincetúra, éjjel 11-kor pedig nem mindennapi látványosságban lesz része az ünneplő sokaságnak.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.