Sztárséf a BDPST csapatánál

Neves kreatív séfet igazolt a BDPST Hotel Management Zrt.. július 29-től kezdve Litauszki Zsolt személyében.

Magyarország egyik legismertebb szakácsa, a Magyar Gasztronómiai Egyesület és a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagja, a Gundel korábbi executive séfje imostantól a BDPST csapatát erősíti, kreatív séfként. Feladata többek közt a hotelprojektek gasztronómiai koncepciójának megtervezése, megvalósítása és működtetése.

Így például a BOTANIQ Turai Kastély, a tarcali Andrássy Rezidencia, az Andrássy úton hamarosan megnyíló Alice Hotel, valamint a felújítás alatt lévő Adria-palota gasztronómiai világán dolgozik majd.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy Zsolt csatlakozásával újabb elismert szakemberrel bővül a csapatunk. Biztosak vagyunk benne, hogy a kreatív energiái és az évtizedes szakmai tapasztalata segítségével maradandót tudunk közösen alkotni a hazai gasztronómia terén”, mondta Somlyai Zoltán, a BDPST Group hotel divíziójának vezetője. „Külön öröm számomra, hogy sok olyan kollégával dolgozhatok itt újra együtt, akikkel már régre nyúlik vissza a szakmai kapcsolatom, és akiket különösen megbecsülök", mondta Litauszki Zsolt.

Zsolt eddigi életpályája:

A sztárséf pályáját Orosházán kezdte, ezt követően a fertőrákosi Ráspi étteremben dolgozott, ami után egy hosszabb külföldi időszak következett. Tíz évet töltött Ausztriában, ahol számos neves étteremben megfordult, ez idő alatt bekerült a Michelin kalauz top ausztriai séfjei közé. A hosszúra nyúlt külföldi kitérőt követően 2008-ban hazatért Magyarországra, a Maligán borétterem üzemeltetője lett, amely egy évvel a nyitás után bekerült a három legjobb magyar étterem közé. Közben 2009-től a Zsidai-család hat éttermének tanácsadója, majd úgynevezett kreatív séfje (a kreatív séf feladata az éttermek étlapjának, kínálatának összeállítása, kitalálása) lett. 2016-ig irányította a Pest-Buda, a 21 Magyar Étterem és a Pierrot szakmai munkáját. Ekkor már 12 éttermi egység létrehozásában és vezetésében vett részt a Zsidai csoporton belül. Ezután új kihívás várta Costa Ricán, ahol 2 étterem és 1 catering cég tanácsadója volt. 2017-ben megalapította a Litauszki Consulting nevű cégét, majd 2018-ban a Gundel étterem executive séfje lett.

Forrás: Goodwill Communications


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.