Sztárséf a BDPST csapatánál

Neves kreatív séfet igazolt a BDPST Hotel Management Zrt.. július 29-től kezdve Litauszki Zsolt személyében.

Magyarország egyik legismertebb szakácsa, a Magyar Gasztronómiai Egyesület és a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagja, a Gundel korábbi executive séfje imostantól a BDPST csapatát erősíti, kreatív séfként. Feladata többek közt a hotelprojektek gasztronómiai koncepciójának megtervezése, megvalósítása és működtetése.

Így például a BOTANIQ Turai Kastély, a tarcali Andrássy Rezidencia, az Andrássy úton hamarosan megnyíló Alice Hotel, valamint a felújítás alatt lévő Adria-palota gasztronómiai világán dolgozik majd.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy Zsolt csatlakozásával újabb elismert szakemberrel bővül a csapatunk. Biztosak vagyunk benne, hogy a kreatív energiái és az évtizedes szakmai tapasztalata segítségével maradandót tudunk közösen alkotni a hazai gasztronómia terén”, mondta Somlyai Zoltán, a BDPST Group hotel divíziójának vezetője. „Külön öröm számomra, hogy sok olyan kollégával dolgozhatok itt újra együtt, akikkel már régre nyúlik vissza a szakmai kapcsolatom, és akiket különösen megbecsülök", mondta Litauszki Zsolt.

Zsolt eddigi életpályája:

A sztárséf pályáját Orosházán kezdte, ezt követően a fertőrákosi Ráspi étteremben dolgozott, ami után egy hosszabb külföldi időszak következett. Tíz évet töltött Ausztriában, ahol számos neves étteremben megfordult, ez idő alatt bekerült a Michelin kalauz top ausztriai séfjei közé. A hosszúra nyúlt külföldi kitérőt követően 2008-ban hazatért Magyarországra, a Maligán borétterem üzemeltetője lett, amely egy évvel a nyitás után bekerült a három legjobb magyar étterem közé. Közben 2009-től a Zsidai-család hat éttermének tanácsadója, majd úgynevezett kreatív séfje (a kreatív séf feladata az éttermek étlapjának, kínálatának összeállítása, kitalálása) lett. 2016-ig irányította a Pest-Buda, a 21 Magyar Étterem és a Pierrot szakmai munkáját. Ekkor már 12 éttermi egység létrehozásában és vezetésében vett részt a Zsidai csoporton belül. Ezután új kihívás várta Costa Ricán, ahol 2 étterem és 1 catering cég tanácsadója volt. 2017-ben megalapította a Litauszki Consulting nevű cégét, majd 2018-ban a Gundel étterem executive séfje lett.

Forrás: Goodwill Communications


Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.