Szüreti felvonulás és ünnepi áldomás

Szeptember 10-én, szombaton, 13:00-tól várnak minden érdeklődőt a 20. Budavári Borfesztivál immár hagyománynak számító Szüreti felvonulására és az Ünnepi áldomásra a Budai Várba. A menetet Magyarország borvidékeinek közel 400 képviselője, a Borlovag rendek és hagyományőrző együttesek alkotják, akik ünnepi öltözékben és otthonuk népviseletében vonulnak fel. Az érdeklődők Szentháromság tértől induló felvonulást kísérve, a Kapisztrán téren hallgathatják meg az ünnepi áldom

A kerek évforduló alkalmából a felvonulásra látogatók két különleges élménnyel is gazdagodhatnak: a Tokaj Kereskedőház Zrt. által szervezett közös kóstolás a Tokaji Furmint szakszerű és részletes bemutatásán túl bevezetést nyújt a borbírálat érdekes és népszerű világába, valamint minden érdeklődő egy-egy, az eseményre elkészített, alkalmi címkével ellátott mini palackot kap ajándékba a társaság „Pincemester Bora” fantázianevű nedűjével töltve.

Nem vitatható, hogy a bor számos művészt megihletett már és különleges helyet foglal el a magyar irodalomban és kultúrában. Gabrielle Baumberg „Lob des Tokayers” című bordala után szabadon a „Tokaji bor dicsérete” címmel hirdet a Budai Borfesztivál szervezője, és a Tokaj Kereskedőház Zrt. szövegírói pályázatot minden bort és költészetet kedvelő érdeklődőnek. A győztest nemcsak értékes nyeremények várják, de az ő ünnepi áldomása hangzik el Szarka Tamás tolmácsolásában a Szüreti felvonuláson!

A pályázat részletei a kiírók Facebook oldalain olvashatók.

http://www.facebook.com/tkzrt?sk=app_137374229688959

http://www.facebook.com/event.php?eid=274800439203051


Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.