Tartja a méretét az ország legnagyobb rántott húsa

Az Anthony Bourdain által is méltatott Pléh Csárdában nem csökken sem a forgalom, sem az adagok.

Az alapító tavalyi halála óta is mindent változatlanul csinálnak a dolgozók, a vendégek pedig továbbra is szívesen térnek vissza az étterembe.

”Magyaros ételek, visszatérő törzsvendégek és ami talán a legfontosabb, óriási adagok"

– ezek a legfontosabb jellemzői Budapest egyik ikonikus éttermének, amelyről 8 évvel ezelőtt a néhai Anthony Bourdain híres amerikai tévés szakács a CNN-nel együttműködve készített izgalmas összeállítást Budapesten. Az egyik részben a rákospalotai étterem a New York kávéház mellett kapott helyet.

Tavaly novemberben meghalt Bábel István, a legendás hely alapítója és tulajdonosa. Hírnevet azzal szereztek maguknak, hogy hatalmas, több kilós rántott húsokat és babafej méretű cordon bleu-ket kínálnak – írja az ÉnBudapestem.

És nem, nem lehet féladagot kérni.

A tulaj halála után az új csapat megfogadta, hogy nem változtatnak semmin, ugyanolyan marad minden, ahogy Bábel összerakta. A gazdasági recesszió és a rekordinfláció miatt egyre kevesebben tudnak étterembe menni, ráadásul aki el tud menni, az is sokszor azt tapasztalja, hogy az árak emelkedtek, az adagok pedig összementek.

A lap ennek járt utána a Pléh Csárdában.

A kifőzde falának oldalán kint lóg Bábel István alapító, egykori tulajdonos képe, a sertéskarajt pedig átnevezték Pisti bácsi rántott húsára.

A kifőzde továbbra is kitart Bábel filozófiája mellett, az adagok még mindig hatalmasak, és továbbra sincs se kóla, se féladag, és nem fogadnak el borravalót – ezt már Sárkány Tamás, az étterem jelenlegi üzemeltetője mondta.

Bábel egyébként már évekkel a halála előtt átadta Sárkány Tamáséknak a napi irányítást, az utolsó időszakban már csak tanácsokkal segítette munkájukat.

„Én inkább azt veszem észre, hogy felborult a megszokott rend. Annak idején kiszámíthatóbb volt: a hónap végén kicsit mindig gyengébb, a hónap elején meg mindig kicsit húzósabb volt a forgalom. Most meg, az egész egy nagy katyvasz” – magyarázza az új vezető, aki szerint a vendégeik közül még mindig mindenki visszatér, csak lehet kicsit ritkábban.

Forrás: Napi.hu / ÉnBudapestem


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.