Tartja a méretét az ország legnagyobb rántott húsa

Az Anthony Bourdain által is méltatott Pléh Csárdában nem csökken sem a forgalom, sem az adagok.

Az alapító tavalyi halála óta is mindent változatlanul csinálnak a dolgozók, a vendégek pedig továbbra is szívesen térnek vissza az étterembe.

”Magyaros ételek, visszatérő törzsvendégek és ami talán a legfontosabb, óriási adagok"

– ezek a legfontosabb jellemzői Budapest egyik ikonikus éttermének, amelyről 8 évvel ezelőtt a néhai Anthony Bourdain híres amerikai tévés szakács a CNN-nel együttműködve készített izgalmas összeállítást Budapesten. Az egyik részben a rákospalotai étterem a New York kávéház mellett kapott helyet.

Tavaly novemberben meghalt Bábel István, a legendás hely alapítója és tulajdonosa. Hírnevet azzal szereztek maguknak, hogy hatalmas, több kilós rántott húsokat és babafej méretű cordon bleu-ket kínálnak – írja az ÉnBudapestem.

És nem, nem lehet féladagot kérni.

A tulaj halála után az új csapat megfogadta, hogy nem változtatnak semmin, ugyanolyan marad minden, ahogy Bábel összerakta. A gazdasági recesszió és a rekordinfláció miatt egyre kevesebben tudnak étterembe menni, ráadásul aki el tud menni, az is sokszor azt tapasztalja, hogy az árak emelkedtek, az adagok pedig összementek.

A lap ennek járt utána a Pléh Csárdában.

A kifőzde falának oldalán kint lóg Bábel István alapító, egykori tulajdonos képe, a sertéskarajt pedig átnevezték Pisti bácsi rántott húsára.

A kifőzde továbbra is kitart Bábel filozófiája mellett, az adagok még mindig hatalmasak, és továbbra sincs se kóla, se féladag, és nem fogadnak el borravalót – ezt már Sárkány Tamás, az étterem jelenlegi üzemeltetője mondta.

Bábel egyébként már évekkel a halála előtt átadta Sárkány Tamáséknak a napi irányítást, az utolsó időszakban már csak tanácsokkal segítette munkájukat.

„Én inkább azt veszem észre, hogy felborult a megszokott rend. Annak idején kiszámíthatóbb volt: a hónap végén kicsit mindig gyengébb, a hónap elején meg mindig kicsit húzósabb volt a forgalom. Most meg, az egész egy nagy katyvasz” – magyarázza az új vezető, aki szerint a vendégeik közül még mindig mindenki visszatér, csak lehet kicsit ritkábban.

Forrás: Napi.hu / ÉnBudapestem


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.