Tartja a méretét az ország legnagyobb rántott húsa

Az Anthony Bourdain által is méltatott Pléh Csárdában nem csökken sem a forgalom, sem az adagok.

Az alapító tavalyi halála óta is mindent változatlanul csinálnak a dolgozók, a vendégek pedig továbbra is szívesen térnek vissza az étterembe.

”Magyaros ételek, visszatérő törzsvendégek és ami talán a legfontosabb, óriási adagok"

– ezek a legfontosabb jellemzői Budapest egyik ikonikus éttermének, amelyről 8 évvel ezelőtt a néhai Anthony Bourdain híres amerikai tévés szakács a CNN-nel együttműködve készített izgalmas összeállítást Budapesten. Az egyik részben a rákospalotai étterem a New York kávéház mellett kapott helyet.

Tavaly novemberben meghalt Bábel István, a legendás hely alapítója és tulajdonosa. Hírnevet azzal szereztek maguknak, hogy hatalmas, több kilós rántott húsokat és babafej méretű cordon bleu-ket kínálnak – írja az ÉnBudapestem.

És nem, nem lehet féladagot kérni.

A tulaj halála után az új csapat megfogadta, hogy nem változtatnak semmin, ugyanolyan marad minden, ahogy Bábel összerakta. A gazdasági recesszió és a rekordinfláció miatt egyre kevesebben tudnak étterembe menni, ráadásul aki el tud menni, az is sokszor azt tapasztalja, hogy az árak emelkedtek, az adagok pedig összementek.

A lap ennek járt utána a Pléh Csárdában.

A kifőzde falának oldalán kint lóg Bábel István alapító, egykori tulajdonos képe, a sertéskarajt pedig átnevezték Pisti bácsi rántott húsára.

A kifőzde továbbra is kitart Bábel filozófiája mellett, az adagok még mindig hatalmasak, és továbbra sincs se kóla, se féladag, és nem fogadnak el borravalót – ezt már Sárkány Tamás, az étterem jelenlegi üzemeltetője mondta.

Bábel egyébként már évekkel a halála előtt átadta Sárkány Tamáséknak a napi irányítást, az utolsó időszakban már csak tanácsokkal segítette munkájukat.

„Én inkább azt veszem észre, hogy felborult a megszokott rend. Annak idején kiszámíthatóbb volt: a hónap végén kicsit mindig gyengébb, a hónap elején meg mindig kicsit húzósabb volt a forgalom. Most meg, az egész egy nagy katyvasz” – magyarázza az új vezető, aki szerint a vendégeik közül még mindig mindenki visszatér, csak lehet kicsit ritkábban.

Forrás: Napi.hu / ÉnBudapestem


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.